Erasmus lisans öğrencilerine yurtdışında eğitim olanağı sağlanan güzel bir programdır. Türkiye'de okuduğunuz üniversitenin, yurtdışında anlaşmalı olduğu üniversitelerde 1 yıllık ya da 1 dönemlik okuma şansı elde ediyorsunuz. Bunun için yabancı dil yeterlilik sınavı ile seviyeniz ölçülüyor. Genelde belli dönemlerde başvuruların açıldığı okullarda duyuruluyor. Erasmus kendinizi geliştirebileceğiniz harika bir fırsat. Hem Türkiye'deki okulunuzda sene kaybetmiş olmuyorsunuz hem de yurtdışında eğitim fırsatı yakalamış oluyorsunuz. Her anlamda kendinize birçok şey katabileceğiniz güzel bir fırsat. İmkanı olan kesinlikle değerlendirsin.
Merhaba. Erasmus, üniversitelerin anlaşmalı olduğu Avrupa ülkelerindeki aynı düzeyde okullarda alınan bir senelik eğitim öğretim faaliyetidir. Genellikle Almanya ve Hollanda yer yer Belçika bu tarz anlaşmalara açık olan ülkelerdir.
Öğrencinin yeterli yabancı dil puanını sağlaması ve iyi bir ortalaması olması gitmesini kolaylaştırır. Okullar başvuru ilanı açarlar ve başvuran öğrenciler arasından en başarılı olanları kontenjan kadarı ile alınır. Gerekli işlemler yapılarak yurt dışına eğitime gönderilir. Orada gördüğü dersleri buradaki dersler ile eş saydırabilir.
Yani yabancı dil sınavı yapıyorlar başvuru açılırsa :) Genelde bölümlere iki kişilik kontenjan veriyorlar her bölüme değil tabi :D O kontenjan içinde rakibin seni geçmez ise gidebilirsin ama koronadan dolayı bu sıralar yok öyle şeyler. Bahar döneminde de iptal oldu :) Geçen sene.
4 yıllık üniversite okumak gerekir 1. sınıfın sonunda ders ortalamanın çok iyi olması gerekir ve ingilizce yeterlilik sınavından iyi puan almak gerekir sonrasında okuduğun okul ile avrupadaki anlaşmalı okullara bir dönem ya da 2 dönem boyunca eğitim görüyorsun devlet sana orda okuman için bir miktar burs veriyor
İyi senin adına sevindim en azından kafanda ki belirsizliğin bir kısmı gitmiş oldu.
Siteye tekrar üye oldum da aklımda kalan güzel insanları tekrar takibe alıyorum. Seninde kafanda bu mesleki konuda çok belirsizliğin olduğu aklımda kalmış😄