Güncellemeler
2 ay
Şuanda sözleşmeli erlik için Ankara 'ya gidiyoruz ben ve arkadaşım ikimiz de lise mezunuyuz. Teğmen bir arkadaşımız sınava girmeyin uzmanlığa başvurun dedi bugün 30 bin uzman erbaş alımı açıldı. Kpss şartı yokmuş kara kuvvetlerinde, bizde şimdi iki arkadaş Ankara 'ya geldik mülakat saat 7.5 yani 2 saatimiz var. Biz bu mülakata girip kazanırız ama heyete çıkmayız diye düşündük ama sonra bize ileri de söz erliği kazanmışlar ama gitmemişler diye önümüze bu engelin çıkabileceğini söyledi
Güncellemeler
2 ay
İkimizde askerliğimizi yaptık
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
30 bin uzman erbaş alımı yok kardeşim aç oku hulusi akarın açıklamasını, alim sadece subay astsubay mü öğrencisi söz er ve işçi uzman alımı yok
Hesabın kız olsaydı asker olmayan bile yazardı 😂😂
Sende asker olacak tipi var
Nedir
Şuanda sözleşmeli erlik için Ankara 'ya gidiyoruz ben ve arkadaşım ikimiz de lise mezunuyuz. Teğmen bir arkadaşımız sınava girmeyin uzmanlığa başvurun dedi bugün 30 bin uzman erbaş alımı açıldı. Kpss şartı yokmuş kara kuvvetlerinde, bizde şimdi iki arkadaş Ankara 'ya geldik mülakat saat 7.5 yani 2 saatimiz var. Biz bu mülakata girip kazanırız ama heyete çıkmayız diye düşündük ama sonra bize ileri de söz erliği kazanmışlar ama gitmemişler diye önümüze bu engelin çıkabileceğini söyled
Sözleşmeli er olcaksan bunu zaten başvurman gerekiyor eğer kabul edilirsen mülakat vs çağrılıyorsun.
şu an da zaten Mülakata çağırıldık ankaradayız
Benim olduğum yerde sözleşmeli erler vardı. Eğitimini tamamlayan yemin töreni edip görev dağılımı yapılıyor. Ya dıştan alım ya da askerden sonra kalabilinir olmak için, uzman çavuş başka bişey, sözleşme er sadece normal er ve TSK personel ihtiyacını karşılama subay ve astsubaylar gibi ama rütbeniz yok sadece yine ersiniz.
Hayırlı olsun başarılar...
Mamak da mı girceksinjz?
Evet komutanım
Pekiala kardeşim başarılar..
Komutanım biz bu mülakatı kazansakta heyete gitmeyeceğiz sadece kendimizi test edeceğiz. Haftaya uzmanlık alımı olacak uzmanlığa başvuru yapacağız ama gelmişken de elimiz boş dönmeyelim dedik ama teğmen ileri de sorun olabilir söz erliği kazanıp gitmemişiniz uzmanlığa başvuru niye başvuru yapıyorsunuz diye engel çıkar dedi bizde girsek mi girmesek mi diye iki arada bir derede kaldık
Engel vs çıkmaz dediğim gibi ikiside farklı ama arada fark rütbe başka bişey yok
Uzman rütbeli sadece normal çavuşun uzman hâli silahlı kuvvetlerin en alt rütbesi
Söz er daha da en altı en azından uzman akşam 5 dedi mi evinde söz er öyle değil
Sözleşmeli er en alt benim dediğim en alt rütbesi olmayan er , rütbeli en alt uzmanlık rütbeli personel akşam 5 de eve gider , sözleşmeli erler kışla da kalır, ev vs kalan varsada bilmiyorum ev tutma vs izin varsada dışardan ise gider gelir
Sor kardeş
Şuanda sözleşmeli erlik için Ankara 'ya gidiyoruz ben ve arkadaşım ikimiz de lise mezunuyuz. Teğmen bir arkadaşımız sınava girmeyin uzmanlığa başvurun dedi bugün 30 bin uzman erbaş alımı açıldı. Kpss şartı yokmuş kara kuvvetlerinde, bizde şimdi iki arkadaş Ankara 'ya geldik mülakat saat 7.5 yani 2 saatimiz var. Biz bu mülakata girip kazanırız ama heyete çıkmayız diye düşündük ama sonra bize ileri de söz erliği kazanmışlar ama gitmemişler diye önümüze bu engelin çıkabileceğini söyledi
Şimdi bu sınava girelim girmeyelim mi girersek havada karada geçeriz o kadar eminiz gececeğimizden uzmanlığa başvurun dedi teğmen arkadaşımız uzmanlığa başvuracağız
Ama gelmişken de o Mülakata girelim istiyoruz o atmosferi görelim istiyoruz ben kazanırım ama heyete gitmem ama ileri de söz erliği kazandın gitmedin uzmanlığa başvurunca sıkıntı olacağını düşündük girsek mi girmesek mi diye düşünüyoruz sen ne dersin komutanım
Önünüze engel olarak çıkmaz girin kardeşim heyette durumu arz edin efendi ve ağır başlı olun umarım sizi aramızda görürüz
Komutanım biz bu mülakatı kazansakta heyete gitmeyeceğiz sadece kendimizi test edeceğiz. Haftaya uzmanlık alımı olacak uzmanlığa başvuru yapacağız ama gelmişken de elimiz boş dönmeyelim dedik ama teğmen ileri de sorun olabilir söz erliği kazanıp gitmemişiniz uzmanlığa başvuru niye başvuru yapıyorsunuz diye engel çıkar dedi bizde girsek mi girmesek mi diye iki arada bir derede kaldık
Sorun olmaz emin ol girin çıkın uzmanlık alımında size sorduklarında hayırdır niye böyle yaptınız diye müsaadenizle arz edeyim komutanım diyerek durumu anlatırsın sonrasında askeriyeyi ne kadar istediğini belirtmiş olursun
Eski amfibi komando uzman çavuş abim de zaten istemiyordu söz er olmamızı ama şimdi uyuyor ona soramadım sadece şey dedi s*kdirmek istiyorsanız gidin söz er olun dedi ama dedi lise mezunu adamlarsınız haftaya uzmanlık alımı olacak uzmanlığa başvuru yapın dedi beni dinlerseniz dedi birde şey dedi mülakata girin ama heyete gitmeyin gidin kendinizi test edin dedi komutanım
Söz er 1 ayda 3 alım yaptı buda demek oluyor ki millet bırakıyor bu mesleği çünkü hiçbir hakkın yok normal erden farkın yok uzmanlar saat 5 dedi mi evinde senin öyle bir şansın yok sen ölüme gideceksin uzman uyuyacak sen nöbet tutacaksın dedi mantıklı geldi teğmenin söyledikleri
Çok fark eden bişey yok 26 yıllık uzman asteğmen görünce ayağa kalkıyor iyi düşün iyi karar ver kardeşim
Askerlikte mantık yok komutanım işte
O olay mantık değil rütbe kardeşim Benim 12 yılım doluyor hani ordan pay biç
Doğrudur komutanım
Vardır