Yöneticilik çıkıp gitsek bir sorun olur mu 3 4 ay oluyor zaten
2 ay
İşten çıkarken istifa vermeden çıksak ne olur?

5-6 aylık bir çalışma ve üzeri zamandır bulunduğunuz iş platformunda çalışıyorsanız, 2 haftalık yani toplam 14 günlük bir ihbar süreniz vardır. Eğer siz bir şey demeden, gelmemezlik yaparsanız, belirli miktar maaşınıza yakın ya da daha fazla ödeme yapmış olursunuz. Ayrıca çok büyük sorunlar yaşayabilirsiniz iş veren kişi ile aranızda. Size tavsiyem, çıkmak istiyorsanız bile şu an için müdürünüz ile görüşme sağlayın. Ne olursa olsun, yetkili kişi sizin gelmek istemediğinizi bilsin. Belki bir çözüm bulunacak ve siz en azından aklınızda sorulara mağruz kalmadan rahat bir şekilde çıkışınızı yaparsınız...
Normal iş kanuna göre en az 15 gün öncesinden istifa dilekçesini iki nüsha hazırlayıp birini imzalayarak geri almalısınız. Yani sözel olması sizi ilerde zor durumda bırakabilir. İşveren içinde yerinize yeni bir personeli bulmak işlerin aksamaması için gereklidir bunun içinde belli bir zaman ihtiyacı olacaktır çabuk bulursa bekleme süreniz fazla olmadan içiniz rahat şekilde ayrılırsınız. Diğer türlü işverene her türlü kozu vermiş olursunuz...
Merhaba, bildiğim kadarıyla tazminat falan alamazsınız ve iş yeri sizi dava edebilir. Bunun sonucunda üstüne bir de para vermek yani ceza ödemek zorunda kalabilirsiniz. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
6 aya kadar 2 hafta ihbar süreniz vardır. İşveren ile mutabık kalarak ayrılmazsanız ve işvereniniz bunu sorun ederse 14 gün yani yaklaşık yarım maaş ödemek durumunda kalabilirsiniz. O nedenle haber vererek ayrılın.
Cevap
17Cevap
Sorun sizinle ilgili olur gelecekte referans önemli onun için haber vermeniz daha iyi olur sizin için
Seni işten çıkarirlar yani istifa etmiş gib olursun tazminat hakkın varsa kaybedersin
Bir sorun olmaz yani
Haklı olarak sana dava açabilir duruma gelirler.
İş yerini mağdur ettiğin için hakkinda dava açılabilir
Gidip kendin ben çıkıyorum de kağıdımı hazırlayın ne diye çekiniyorsun ki oda insan
Öğrenciyim ama gayet mantıksız oldığu belli. Siz bir çalışan iseniz nasıl bu kadar rahatsınız Kİ
Ohooo bana diyorlar sana izin yaptık süresiz dediler bende mesaiden yorulmuştum. Uykusuzdum saol dedim gittim 3 gun sonra geldim diyor çikişini verdim dalan hadi ordan et git onlar verir çikişini
Dava açabilirler ve sizden tazminat talebinde bulunurlar
Çıkarılmış sayılırsın tazminat alamazsın..
Siciline işleyebilirler
Sigorta sicilini etkiler
İstifa edersen haklarını alamazsın
Refaransïlarımı yakarsın sakïn öyle bir şey yapma
Maaşının yarısını keser
Is veren hakli durumuna gecer
Olmas
Hiç bişe olmaz 2 hafta fesih süren var okadar
Çıkamazsın😅
iş ne
Referansini yakarsın
En İyi Cevap