Herkes farklı bir şey yazmış.
Sınava girmeden 2. üniversite okuyabilir miyim?
Herkes farklı bir şey yazmış.
2017 Lisans Mezunuyum, o yıldan sonra üniversite sınavlarına hiç girmedim. Zaten alanımda uzmanlastim, bir firmada çalışıyorum. Ancak kendimi denemek hemde öğrenci kabilinden faydalanmak adına sfsgsh 1 bölüm daha okuyacağım aciktan. Aof , Ata Üni filan yani..
Peki tekrar sınava girmem gerekir mi yoksa direkt kayıt olabiliyor muyum?
Siz zaten 2017 mezunusunuz. Lisans veya ön lisans hangi düzeyde mezun iseniz, o düzeyde açıköğretim fakültelerinden yararlanabilirsiniz. İstanbul üniversitesi, Anadolu üniversitesi, Atatürk üniversitesi gibi okulların açıköğretim fakültelerinde sınavsız şekilde ikinci üniversite okuma hakkınız vardır. İkinci üniversite kayıtları ancak Eylül aylarında başlangıç oluyor. İstediğiniz okulun sayfasından araştırabilir veya okulun öğrenci işleri ile irtibata geçerek, detaylı bilgiler edinebilirsiniz...
Elbette okuyabilirsin. Ben de lisans mezunu olduğum için çocuk gelişimi okumayı düşünüyorum. Sınavsız başvuru yapacağım inşallah çıkar. Bildiğim kadarıyla sınavsız üniversiteye kaydolmak için başvuru yapıp seçilmen lazım. Hakkında hayırlısı olsun.
Merhaba, evet okuyabilirsiniz yani ben de o şekilde kaydoldum Anadolu Üniversitesi'ne. Sınavsız olarak ikinci üniversitemi okuyabiliyorum, siz de okuyabilirsiniz. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Cevap
6Cevap
Lisans okuduysan önlisans ve lisans bölümlerine, önlisans okuduysan önlisans bölümlerine gidebiliyorsun dediğin üniversitelerde. Dönem başı başvurman yeterli. İstanbul üniversitesine yazılma çünkü kanser ediyorlar ☺️
Başvuru yaparken zaten gerekli şartlar yazıyor. Sınavsız bir şekilde 2. Kez okuyabilir, kaydını yaptırabilirsin dönem başında. Harç ücreti yatıracaksın, derslerini seçeceksin. Kendilerine ait ders dinleme ve not sistemleri var. İstanbul üniversitesini seçme dedim çünkü bence mükemmel bir sistemi olmasına rağmen notların videolarla alakası, hocaların dersle alakası, sınavların ikisiyle de yakından uzaktan ilgisi yok.
Aöf den lisans bölümü mezunu sınavsız lisans bölümü önlisans bölümü mezunu da önlisans bölümü okuyabilir
İstanbul üniversitesi, Atatürk üniversitesi gibi üniversitelerin açıköğretim fakültelerine sınavsız kayıt yaptırabilirsin.
O strese girmenin ne anlamı var işin gücün iyi ise
Sınavsız yatay geçiş yapabilirsin belki araştır bakalım
Belirli üniversitelerde uzaktan ve ücretli bir şekilde sınavsız 2. üniversite okuyabilirsin.
Barajı geçene bölüm var. Bende tekrar gireceğim. Gir tekrar
Youtubeda sinavsiz universite videolarini izlemeye ne dersin
Tek cümlelik bir cevap için neden video izleyeyim?
@Filo01 okuyabilirsin
Açıktan okuyabilirsin
Evet sınavsız okuyabilirsin
Hayır, sınava girmem gerekiyor.
Önce sınava girmen gerekiyor diye biliyorum