Bu muzların yaşantısı bana cok imrendirici geliyo. Onlar gibi olabilmek istiyorum. İyi bi mesleğim cok güzel bi sesim şarkı söyleyebilme gibi bi yeteceğim falan da var ama iste ailem pek sıcak bakmıyo bu tarz yasantılara güzel de değilim ama estetikle hallederim diye düsünüyorum. Bilgisayar müh okuyım homeoffice yürüterek double maaş alıyım diyorum ama iste cok zengin olabilmek icin yeterli olmaz zaten yani de. Zengin hatta sosyetik bi hayata cook imreniyorum napmalıyım
Güncellemeler
+1 yıl
Bu kızların olucaktı
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bilgisayar mühendisliği okuyormuşsun, ipler elinde aslında ama biraz sabırlı olman lazım. Yazılım vb. bir alanda ilerlersen 3-4 yıl tecrübe kazandığında bugünkü rakamlarla 30-40 bin TL maaş alabiliyorsun. Ha baba parası başka tabi, o zaman 30 bini bir günde bile yersin. Ama baba parası yoksa biraz sabredip mesleğinde ilerlemen lazım. Kestirme bir yolu pek yok gibi.
Ben eczacıyım eczane acıcam bi de bilgisayar müh okumak istiyorum ikisini birlikte gayet rahat yürütürüm de bilmiyorum iste.
O kadar kolay olmaz ama. Yani en azından çift maaş almak için bir 4 yıl daha beklemen gerekiyor, o da bilg. müh. uzatmazsan. Diğer yandan her bilg. müh. öyle kolay iş bulamıyor, kendini iyi geliştirmen falan lazım. Uzun hikaye ama baya zor yani. Amacın zengin olmaktı, 4 yıl okul, 4 yıl o paraları kazanmak için beklemek, bir 10 yıl falan lazım zengin olmak için :)
İste şimdiden kodlama dillerini öğrenmeye basladım phyton c# beginner düzeydeyim genel hatlarıyla üzerinden geçtim ama. Diğer dillere de bakıcam okul zamanı da kendimi gelistiririm firmalarda staj yaparım hani bitirince de is bulurum diye düşünüyorum.
Şimdiden başlaman iyi olur, doğru yoldasın o zaman. Ben 15 yıldır bu meslekteyim, yazılımcıyım. Çok arkadaşım var bu alanda ve hepsi zorlu bir yoldan geçip iş sahibi olmuş. İş bulmak kolay değil gerçekten, mezun olan yüzlerce kişi içinden sıyrılman gerekiyor. Kolaylıklar ve başarılar dilerim.
Haklısın cok tesekkür ederim. Bu arada su çalışıyor musun nerede calısıyorsun maas aralıgın nedir
Evet çalışıyorum, iyi bir yerde çalışıyorum ama prensip olarak kişisel bilgileri burada açık paylaşmıyorum :) Aylık gelir 50 bin üzeri gibi düşünebilirsin ama 10-15 yıl deneyimliysen böyle maaşlar alabiliyorsun
Home office yurtdışına calısırsak ne kadar kazanabiliriz peki? Yurtdısından bu şekilde is bulabilmek zor mu bi de
Yurtdışında iş bulmak daha zor, bi de yurt dışı home ofis iş bulmak için biraz tecrübe gerekiyor. Çevremde çalışan arkadaşlar var, 3000-5000 dolar arasında maaşlar alıyorlar. 7000-8000 dolar gibi maaşlar da duydum ama onlar biraz uçuk rakamlar, herkes öyle kolay o paraları alamaz sanırım. İngilizce şart bir de. Varsa başka soruların yanıtlayabilirim :)
Tesekkür ederim. Calısma saatleri nasıl peki? Mesela firma bi hafta içinde su kısmı bitir de nasıl bitirirsen bitir mi diyo yoksa sabah 8 akşam 6 gibi mesela bi mesai aralığı mı var? Bi de stajlar da tecrübeden sayılıyor mu, homeoffice de yine yüz yüze kadar iyi bi argüman mı tecrübe sayılması bakımından? Kendimi geliştirebilmem kısa sürede cok yol kat edebilmem için neleri bilmem çalışmam gerekiyor bunlarla ilgili de kapsamlı bilgi verebilirsen çok sevinirim
Çalışma saatleri genel mesai saatleri olur, İngiltere buradan 3 saat geri mesela, Türkiye'de yaşayınca mesai saatleri 12-21 saatleri arası oluyor sanırım mesaisi. Eğer ABD'den iş bulursan o zaman eyalete göre 16-01 saatleri arasında çalışma durumun olabilir ama ABD'de iş bulmak baya zor diyorlar. Stajları genelde iş deneyimi olarak saymazlar. Çok detaylı konular aslında, burada kısa kısa yazıp yanlış yönlendirmek istemem. Javascript, C# veya Java bu dillerden birini öğrenerek başlayabilirsin ama daha programlama diline gelmeden alan tercihi bile önemli. Mobil mi olacak frontend mi yoksa backend mi... uzun uzun detaylıca konuşulacak konular. Ama şunu söylemem lazım, hem eczası hem yazılımcı olmak için doktora yapıyor gibi uğraşman gerekebilir, eminsin değil mi böyle bir çalışma temposuna :)
Evet evet çok istiyorum zaten yasal olarak eczane açıp bi yandan da okuyabilmek mümkün. Detayları var tabii. Calısma saatleri gayet iyiymis tatil durumları nasıl oluyor peki? Bir de tüm dillerden ortalama bi seviyeye gelmek mi daha mantıklı bi dilde baya ilerlemek mi? Front end mobil ya da backendte de birinde çok iyi olmak mı birkaçında ortalama seviyeye gelmek mi önemlidir? Hangi alanda daha iyi kazanılıyor? İngilizce ile birlikte hangi dillerin bilinmesi büyük avantaj sağlar? Arapçam da var ve kısmen native sayılırım bizim arapça biraz farklı cünkü fasih arapçadan bunun artısı olur mu? Almanca da öğreniyim diyorum da. Günde 8 saat ayırarak ne kadar zamanda iyi bi bilgisayar mühendisi olurum?
Mobil ve backendciler daha iyi kazanıyor ama arada öyle çok ciddi fark yok. Frontend öğrenmek biraz daha kolay diğer alanlara göre. Her dilde uzmanlaşamazsın ya da öyle bir seviyeye kadar öğreneyim demen zor, zaten öyle bişey yapma da. Bir veya iki programlama dili bilmen yeterli olur. Javascript, Java, C#, Node. js bunlar yaygın olan diller, Python da öyle sayılır. İngilizce yeterli aslında diğerlerinin pek geçerliliği yok. Frontendci olacaksan React öğrenmelisin. Almanya'da iş bulacak olursan Almanca işe yarar ama yazılım öğrenmek için Arapça ya da Almanca gerekli değil. Günde 8 saat ayırarak 1 yıl sıkı şekilde çalışırsan öğrenebilirsin sanırım.
Öğrenebilirsin dediğin nedir? Yani hangi seviyeye gelmiş olurum bi yılda? Mezun olunan üni ne kadar önemli? Bi de kaç günde bi tatil imkanı var
1 yıl boyunca günde 8 saat sıkı şekilde çalışırsan iş bulacak seviyeye gelirsin tahminen. Mezun olunan üniversite odtü, itü gibi yerler olmadığı sürece çok farketmiyor aslında. Tatil falan bunlar normal işlerde nasılsa öyle, 5 gün çalışırsın haftasonu tatil bir fark olmaz.
Anladım cok iyiymiş. Söylediğin üniler işe alımda önemli bi etken mi bi odtülü itülü hemen is bulur mu yani
Hemen iş bulur diye bişey yok maalesef, bazen odtü mezunu olsan bile iş bulman zor oluyor ama tabiki bu okullarda okumak büyük avantaj.
Anladım teşekkür ederim :)
Rica ederim :)