merkezle bir işin yok , sınav giriş belgen için ya da resimin işe ilgili bir soru yaşarsan merkez ile işin var. sadece resmî siteden kayıt ve yapabiliyorsan aynı yerden online ödeme yoksa da atm den. en son site üzerinden sınav giriş belgesi çıkartıyorsun. hepsi tek site üzerinden zaten
2023-YKS’ye başvuran adaylar seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır. Adaylar sınav ücreti olarak; Sadece TYT’ye girecek adaylar 115,00 TL, TYT ile birlikte AYT veya YDT’den herhangi birine girmek isteyen adaylar 230,00 TL, TYT, AYT ve YDT’nin tümüne girmek isteyen adaylar ise 345,00 TL yatıracaklardır. Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T. C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T. C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekmektedir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabileceklerdir. Sınav ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 24 Mart 2023 tarihinde mesai saati bitiminde, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar ile banka ATM’leri ve online bankacılık üzerinden ödeme yapacak adaylar için 24 Mart 2023 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Bankadan ödeme yapacak adayların, bankaların çalışma saatlerini göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.
1. YURT İÇİNDEN VE KKTC’DEN BAŞVURANLAR İÇİN SINAV ÜCRETİNİN YATIRILACAĞI BANKALAR * Adayların sınav ücretini yatırırken banka görevlisine, YKS’ye başvuru yaparken bildirdiği T. C. Kimlik Numarasını, adı, soyadını ve girecekleri sınavın adını vermeleri yeterlidir. Ücret, internet aracılığıyla da yatırılabilir. Banka şubesinden ödeme yapacak adaylar, bankaların çalışma saatlerini göz önünde bulundurmalıdır. Sınav ücretini yatıran adayların banka şubesinden ayrılmadan önce, kendilerine verilen banka dekontunu dikkatle incelemeleri, bilgilerinde yanlışlık yoksa bankadan ayrılmaları, yanlışlık varsa mutlaka düzelttirerek bankadan ayrılmaları gerekmektedir. * Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebileceklerdir. Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) İş Bankası’nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.) Sınav ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartıyla da yatırılabilecektir.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
banka atm sinden ödemeler harç ödemeleri eğitim ödemeleri bölümünden tc no ile ödüyorsun
Banka farketmez mi
farketmiyor diye biliyorum ama ziraat bankasında yapılmıştım o zamanlar
Uygulamadan ödeme yapılmıyor mu
online olarak da ödeyebilirsin. ösym de sınav tercihlerinden , youtube ye yaz vardır illa
Yani nasıl ödeme oldu işte ÖSYM kendimi ordan ödeme yapılacak dedi bankadan
Peki birde sınav merkezinden onaylatma falan duydum böyle bişey var mı?
merkezle bir işin yok , sınav giriş belgen için ya da resimin işe ilgili bir soru yaşarsan merkez ile işin var. sadece resmî siteden kayıt ve yapabiliyorsan aynı yerden online ödeme yoksa da atm den. en son site üzerinden sınav giriş belgesi çıkartıyorsun. hepsi tek site üzerinden zaten
Peki ödeme yapmak için tarih sınırı var mı
var son haftalara bırakılmıyor diye biliyorum
ÖSYM ais üzerinden hem başvurunu hem ücretini halledebilirsin
orada başvuru yaparken çıkıyor mu ücret seyi
Mesaj atabilir misin bana
Burdan anlatirmisin
basvurular baslamadi ki
Başladı
ne zaman basladi
8 marttan 23 marta kadar basvurular
liseli misin
12. sınıfım
Ya önceden okulda yapılıyordu artık öyle değil mi
Uygulamadan yapılıyormus diye duydum
osymnin sitesinde duyurular kısmında ayrıntılı yazıyor canım şu an baktım da
Ödeme için bankayı söylüyor mu Ösym yoksa online mi yapiliyor uygulamadan
2023-YKS’ye başvuran adaylar seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen
bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından
kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır. Adaylar sınav ücreti olarak;
Sadece TYT’ye girecek adaylar 115,00 TL,
TYT ile birlikte AYT veya YDT’den herhangi birine girmek isteyen adaylar 230,00 TL,
TYT, AYT ve YDT’nin tümüne girmek isteyen adaylar ise 345,00 TL yatıracaklardır.
Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T. C. kimlik numarasını ve
sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T. C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı
bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekmektedir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet
bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabileceklerdir.
Sınav ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 24 Mart 2023 tarihinde mesai saati bitiminde,
ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme
yapacak olan adaylar ile banka ATM’leri ve online bankacılık üzerinden ödeme yapacak adaylar için 24 Mart 2023
tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Bankadan ödeme yapacak adayların, bankaların çalışma saatlerini göz önünde
bulundurmaları gerekmektedir.
1. YURT İÇİNDEN VE KKTC’DEN BAŞVURANLAR İÇİN
SINAV ÜCRETİNİN YATIRILACAĞI BANKALAR *
Adayların sınav ücretini yatırırken banka görevlisine, YKS’ye başvuru yaparken bildirdiği T. C. Kimlik Numarasını, adı, soyadını
ve girecekleri sınavın adını vermeleri yeterlidir. Ücret, internet aracılığıyla da yatırılabilir. Banka şubesinden ödeme yapacak
adaylar, bankaların çalışma saatlerini göz önünde bulundurmalıdır. Sınav ücretini yatıran adayların banka şubesinden ayrılmadan
önce, kendilerine verilen banka dekontunu dikkatle incelemeleri, bilgilerinde yanlışlık yoksa bankadan ayrılmaları, yanlışlık
varsa mutlaka düzelttirerek bankadan ayrılmaları gerekmektedir.
* Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan
şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere
yönlendirebileceklerdir.
Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar
hariç)
Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar
hariç)
Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
İş Bankası’nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı
Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve
ATM’den ücret yatırılmaz.)
Sınav ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi
kartı/banka kartıyla da yatırılabilecektir.
Teşekkürler anladım şimdi
rica ederim atmden yatırırsan ödemeler <eğitim sınav ödemeleri < YKS
ödemeler - eğitim sınav ödemeleri - yks şeklinde
Teşekkürler tekrardan ama galiba uygulamadan ödeme yaparım diye düşünüyorum daha kolay gibime geldi
aynen tabiki uygulama daha kolay
Ordan ödeme yaparsan ayriyetten bişey istemezler demi
yok yok istemezler ama yine de dekontu kendine yolla nolur nolmaz
Uygulamadan yollanır degilmi
evet
Tamamdır teşekkür ederim
rica ederim canım
yardımcı olurum
Bu yks basvurmalarinda uygulamadan yapılıyormus heralde nasıl yapicam ve ücreti nasıl ödemem gerekiyor
ewet bankadan yaptırabilirsin ilk önce başvuru yapıyorsun ondan sonra ösym sitesinden ödeme yapabilirsin ya da anlaşmalı bankalardan
ziraat mobil uygulama kullanıyorsan
Sınav başvurusu yaparken uygulamadan ödeme yapamazmiyim karttan mesela? Yoksa bankadan mecburmu
yaparsın neden yapmayassın Hanif ödeme kanalları varsa ordan yap