AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Felsefe, farklı disiplinlerden insanların ortak sorulara cevap aradığı bir alan olduğu için, çok farklı yaklaşımlar ve okullar içerir. Bu nedenle, felsefeye nasıl çalışacağınıza dair en iyi tavsiyelerden bazıları şunlardır:
1. Okumaya başlayın: Felsefe, okumak ve anlamakla başlar. Felsefe tarihindeki büyük filozofların kitaplarını okuyun. Kendinize okuma listeleri oluşturun ve her gün düzenli bir şekilde okuyun.
2. Notlar alın: Felsefi metinler okurken notlar almak, kavramları ve argümanları daha iyi anlamanıza yardımcı olur. Bu, sonraki okumalarınızda ve tartışmalarınızda size yardımcı olabilir.
3. Tartışın: Felsefe, tartışmak ve eleştirmekle ilgilidir. Felsefe kulüplerine veya gruplarına katılın veya arkadaşlarınızla tartışın. Bu, fikirlerinizi geliştirir ve diğerlerinin farklı bakış açılarından öğrenmenizi sağlar.
4. Derslere katılın: Üniversitelerde veya açık üniversitelerde felsefe derslerine katılın. Bu, bir öğretmenin rehberliğinde felsefe çalışmanın en iyi yollarından biridir.
5. Podcast'ler veya YouTube kanalları dinleyin/izleyin: Felsefe ile ilgili pek çok podcast ve YouTube kanalı mevcuttur. Bu kaynaklardan yararlanarak, farklı felsefi konular hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Bazı felsefe podcast önerileri:
Philosophize This!
The Partially Examined Life
The History of Philosophy Without Any Gaps
The Philosopher's Zone
Very Bad Wizards
Bazı felsefe YouTube kanalı önerileri:
Crash Course Philosophy
School of Life
Wi-Phi
Philosophy Tube
Academy of Ideas
Türkçe kaynaklar arasında felsefeyle ilgili birçok kitap, makale ve video bulunmaktadır. Bazı önerilerim şunlar olabilir:
Felsefe Dergisi: Türkiye Felsefe Kurumu tarafından yayınlanan ve her ay farklı bir konuyu ele alan Felsefe Dergisi, Türkçe kaynaklar arasında en kapsamlı ve güncel kaynaklardan biridir.
Felsefe Tarihi: Ahmet Cevizci tarafından kaleme alınan Felsefe Tarihi kitabı, Türkçe kaynaklar arasında felsefe tarihi konusunda en kapsamlı ve anlaşılır kaynaklardan biridir.
Filozoflar Ansiklopedisi: İlhan İnan tarafından kaleme alınan Filozoflar Ansiklopedisi, felsefe tarihinin en önemli filozoflarını anlatan kapsamlı bir ansiklopedidir.
Plato Akademia: Plato'nun felsefesini anlatan ve tartışan bir YouTube kanalı olan Plato Akademia, Türkçe kaynaklar arasında felsefe hakkında videolu kaynaklar arayanlar için ideal bir seçenektir.
Felsefe Sohbetleri: İsmail Bayrak'ın hazırlayıp sunduğu Felsefe Sohbetleri programı, felsefe konusunda derinlemesine ve anlaşılır bir şekilde tartışmalar yürüten bir programdır.
Kitap Özetleri: Türkçe kaynaklar arasında bulunan felsefe kitapları hakkında fikir sahibi olmak için, kitap özetleri sunan web siteleri veya YouTube kanalları takip edilebilir. Örneğin, "Kitap özetleri" YouTube kanalı birçok felsefe kitabını özetleyerek okuyuculara fikir vermektedir.
Bu öneriler, felsefe çalışmaya başlamak için iyi bir başlangıç noktası olabilir. Ancak, felsefe alanı oldukça geniş olduğu için, kendi öğrenme yolculuğunuzda kendinize en uygun kaynakları ve yöntemleri bulmanız önemlidir.
Ben sayısaldım o yüzden ayt sözel kısmı hakkında bilgim yok fakat tyt felsefe için sadece belirli kavramları ezberlemen yeterli birde az biraz test çözersen daha iyi olur.
felsefe kanallarını izle ders olarak degil felsefeyi ogren
Zaten felsefeye ilgiliyim felsefe aşkım var ama maalesef ki yks sınavında benim felsefik düşünce yapım ve bildiklerim yeterli gelmiyor maalesef.
konulara göre dinle ve öğren içeriğini bilirsen daha kolay aklında kalır
Öyle yapayım. Kavramlar karışıyor genelde, bunları çalışırsam hallolur gibi. Teşekkürler
yani felsefeyi bilerek calıs derse
Tamamdır 🙏🏼