Açıktan okumak istiyorum üniversiteyi ama iyi bir bölüm istiyorum sizce hangisi iyidir, sosyal hizmet olabilir mi?

Açıktan okumak istiyorum üniversiteyi ama iyi bir bölüm istiyorum sizce hangisi iyidir, sosyal hizmet olabilir mi?

İstanbul Üniversitesi açıköğretim fakültesinde okuyabilirsin. Bölüm olarak müdahale etmek veya aklında bulunan bir fikiri, engellemek asla istemem canım. Sadece bilgilerimi ve belirli bölümler belirterek, hangisi senin açından daha uygun ver tercih edebileceğin alan ise, onu sen karar verir ve hedeflerine göre ilerleme kaydedersin.
Bu belirttiğim bölümlerden mezun olduğun zaman, rahat iş bulma imkanına sahip olabilirsin. Sosyal hizmetler bölümü okuyabilirsin fakat, mezun olduktan sonra iş imkanı ciddi derecede kısıtlı. Şu an örgün mezun olan arkadaşlarım dahi iş sıkıntısı çekiyorlar. Elbette bu alanda istiyorsa oku ve kimseyi dinleme. Ardından kpss yaparsın ve bir şekilde yüksek konuma getirerek, alanında iş imkanı elde edersin. Belirtmiş olduğum bölümlerden de tercih yapabilirsin canım...
Tercih döneminde örgün okullar kadar açıktan okumak isteyenlerin de üniversite arayışı başlıyor. Açıktan eğitim için üniversite tercihi ederken okulların eğitimi, sınav olanaklarını incelemek de gerekiyor.
Açıktan üniversite okuyarak çok iyi bir kariyere sahip olabilirsin. Açık ve uzaktan okuyan öğrencilerin daha disiplinli ve özenli çalışmaları akademik başarıları için de önemli oluyor. Açıktan okuyarak örgün eğitim almış gibi kendini geliştirebilirsin.
Her üniversitenin eğitim kalitesi birbirinden farklı. Tercih etmek istediğin programa göre bu alanda eğitim veren açık ve uzaktan eğitim veren fakülteleri inceleyebilirsin. Ders içerikleri, akademik personelleri, sınav süreçleri gibi durumları incelemek gerekli.
Türkiye’de çok sayıda üniversite açıktan eğitim imkanı sunuyor. Bu üniversiteler arasında Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi bulunuyor.
Bu üniversiteler aynı zamanda teknolojik yenilikleri yakından takip ederek modern eğitim imkanı sağlıyorlar. Tablet, telefon ve bilgisayar gibi farklı cihazlardan derslere erişim mümkün oluyor.

Örgün eğitim gibi belirli zaman kısıtlaması açıktan okurken olmuyor. Burada esneklik daha ön plana çıkıyor. Bir işte çalışırken bile zaman ayırıp açıktan eğitim almak mümkün.
Ekonomik olarak da şehir dışında örgün okumaya göre daha uygun maliyetleri oluyor. Yol, konaklama, okul içi harcamalar gibi maliyetler açık öğretimde bulunmuyor.
Esneklik de açık öğretimin sunduğu avantajlardan biri. Dersler online olduğu için dilediğin yerden eğitime katılabilirsin.
Hangi üniversiteden mezun olursan ol mezuniyet sonrası iş bulma durumun biraz senin yeteneğine ve çabana bağlı. CV’ni güçlendirmek için eğitim dışında kurslara katılmak, imkanın varsa staj programlarına katılmak iş bulma sürecinde seni öne çıkaracak durumlardan.
Mezun olduğun bölümün personel ihtiyacı da iş bulma durumunu etkiliyor. Burada üniversiteden daha çok önemli olan durum mezun olduğun program ve senin yeteneklerin oluyor. Köklü üniversitelerin bölümlerinden mezun olmak da artı bir durum.

Cevap
8Cevap
Yani alıma göre arastirip seçmek mantıklı. Mesela ben için için yanıyorum kamu iktisat işletme gibi bir bölüm okusaymisim diye. Atamaları bizden daha fazla
Sosyal hizmetleri mezunu çok fazla ponçik pek ehemmiyetinin olduğunu düşünmüyorum havacılık bölümleri varsa açıktan oku
açıktan okumak zaman kaybından başka bi şey değildir
Yani alıma göre arastirip seçmek mantıklı. Mesela ben için için yanıyorum kamu iktisat işletme gibi bir bölüm okusaymisim diye. Atamaları bizden daha fazla
Başkasının görüşünü niye kopyaladin
Sosyal hizmetin örgün mezunları bile iş bulamıyor.
En iyi bölüm yok bence
Yetenegin hangisine varsa
sosyal hizmetler var mıydı¿ 🤔
İstanbul Üni nin bölümleri iyi
Bilgisayar Programcılığı
Tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik
hukuk
Senin istediğin ne
Kamu yönetimi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?