Merhaba yazılımcı olmak istiyorum bu işi yapan veya işi bilene bir kaç sorum var yardımcı olabilecek var mıdır
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Okuyorum soru?
Kaçıncı sınıfsın
1 sınıf
Hangi üni
Üniversiteyi söylemek şart mı?
Cevaplamak zorunda değilsin tabi ama ona göre düşünüyordum
Neyse özel mi onu sorayım
Bence İstabul ya da Ankara düşün ben kaldığım şehirde okuyorum bölümü.
Bende İstanbul'da oturoyrum burada giderim
Özel değil devlet Üniversitesi.
Bazı kişiler üniversiteden çok bildiğin şeylere bakılıyor diyorlar sence bu doğru mu
Bölümü seviyorsan yaparsın para içinse bazen seni bıktırır.
Her meslekte böyledir bu iş soruma cevap verebilir misin
Evet kesinlikle doğru ama diplomanın +1 var hocaların dikkatini çekip çok çalışırsan notunu da yüksek alırsın.
Bilgisayardan yazılıma geçiş hakkında bilgin var mı peki
Ne sorusu?
Mesaj geç geldi şimdi gördüm sorunu pardonn
DGS sınavına girmelisin.
Anladım teşekkürler
Okuyorum şu an
Kaçıncı sınıf
İkinci
Hangi üniversitedesin
İstanbul da özel üniversite tam isim vermeyeyim
Peki bazı kişiler diyor ki bu meslekte üniversiteden çok ne bildiğine bakıyorlar sence bu doğru mu
Şöyle söyleyeyim okulu bitirmiş biri ile bu bölümü okumamış kendini geliştirmiş iki kişiyi kıyaslarsak okulu bitirmiş kişi Türkiye de daha çok iş görür. Fakat okulu bitirmiş iki kişi dersek burada kendini geliştirmek çok önemli buna çok bakıyorlar
Evet haklısın ama benim dediğim mesela bi İstanbul üniversitesi var birde sıradan özel bir üniversitede okumak var
Bu açıdan ne söyleyebilirsin
Türkiye de üniversite etiketi önemli yani ama bildiğim kadarıyla Amerika ve Avrupa da bakmayan çok firma var hatta silikon vadisinde baya bi lise mezunu yazılımcı varmış.
Üniversitenin çokta bir önemi yok diyorsun yani
Yine bakarlar okula Türkiye de okuduğun okul önemli. Ama en önemlisi tecrübe 1 yıllık tecrübesi olan sıradan üniyi bitirmiş biri ODTÜ mezunu sıfır tecrübe li yeni mezun dan daha rahat iş bulur muhtemelen
ODTÜ de okuyan adam Türkiye'de iş bulmayacağı için şanslıyız :D
Bilgisayar mühendisliğinden yazılım mühendisliğine geçiş hakkında bilgin var mı peki
Hayır var diyorum Türkiye de özelikle. Lise mezunu kendini geliştirmiş adam üniversite de yazılım mühendisliği bitirmiş adamdan iş mülakatı da belki de 5-0 geride başlıyor maalesef
ODTÜ gibi okullar dünyada da ilk 500 de bile değil yani direkt ODTÜ mezunu yurtdışında iş bulmaz ama yinede üzülmeye gerek yok yazılım alanı aşırı geniş iş sahası olan bir alan arz aşırı fazla çalışan açığı bile var şu an. Ama kendini geliştirmeyen de yine iş bulamaz.
Bilgisayar mühendisliğinden yazılım müh geçiş üniversitesiden üniversiteye değişir o okuyacağın üniversitenin şartlarına bağlı
Nasıl yani şartlarına bağlı derken
Her üniversitenin kuralları farklıdır