Bir bayan icin sizce en iyisi en guzeli bu uc meslekten hangisi
Psikoloji , oyunculuk , bankacilik
Psikoloji , oyunculuk , bankacilik
Meslekleri cinsiyetlere sınıflandırmak hiç doğru bir yaklaşım değil. Meslek seçimi tamamen kişinin kendi karakteriyle alakalıdır. Kişi kendini hangi alanda yetenekli hissediyorsa o yönde odaklanmalı. Birbirinden farklı 3 meslek belirtmişsiniz. Her birinin kendine göre avantajları ve zorlukları mevcut. Bu unsurları göz önüne alırken kadın/erkek diye sınıflandırmak yerine bireyin kendi iç yapısına bakmak gerekir.
Cok haklisiniz bayan icin demem yanlis olmus bankacilik bolumundeyim ama yanlis bilumde oldgmu dusunuyorum dogru karari nasil verebilirim
"bayan" söyleminiz yanlış değil. Siz kendinizi düşünerek bu şekilde ifade etmişsiniz. Soruyu daha açık ve kendinizi ortaya koyarak sorabilirdiniz.
Türkiyede meslek seçimleri ne yazık çok hatalı yapılıyor. Özellikle seçim zamanı meslek tanıtımları kötü yapıldığı veya hiç yapılmadığı için gençler ileride tıpkı sizin gibi pişman oluyorlar.
Öncelikle madem değişik mesleklere ilgi duyuyorsunuz konusunda çalışan kişilerle görüşmek en doğrusu olur. Dışarıdan her meslek güzel görülür ama içine girince gerçek zorluklar ortaya çıkar. Madem öyle o zaman mesleği yapanlara danışmanız yerinde olur.
Devamında şartları düşünmeli ve analiz etmelisiniz. Geçiş yapmak kolay mı. Size neye mal olacak gibi. Ayrıca örneğin oyunculuğu amatör olarak da yapabilirsiniz. Bunları da düşünmelisiniz.
Bankacilik ucuncu sinifta oldgum icin artik bunu bitirip ikinci unv dusunuyorum acikcasi. Ama sanki bir yol var ve ben yoluumu kaybetms gb hissediyorum. Mutsuzum acikcasi ne okuldaki insanlar ne okulum ne derslerm hicbiri beni mutluu etmiyo.
Hiç profesyonel yardım almayı düşündünüz mü?
Evet dusunuyorum alicamda en yakin zamanda
Bence eğitiminizden ziyade yaşadığınız değişimler ve hayatın içindeki gelişmeler sizin yolunuzu kaybettiğinize inandırmış. Sorunun eğitim aldığınız meslek olduğuna pek emin değilim. Psikolog olmadığım için ukalalık edecek konumda değilim fakat mesleğinizi sorgulamadan önce başka açılara da bakmanız gerektiğine inanıyorum.
Cok haklisiniz dogru teshis. Siz kac yasidnasiniz ve okuyor musunuz merak ettim
37 yaşındayım. Okulum biteli çok oldu. Hatta eğitimci kimliğimi bile bir kenara koydum.
Anladim abi cok tesekkur ediyorum yorumlariniz icin
Bana abi demenize gerek yok. Abi diyerek saygı gösterdiğinizi anlıyorum ve teşekkür ediyorum ama eğer gerçekten bana hürmet ediyorsanız siz demeniz yeterli.
Dilerim her şey gönlünüzce olur.
Başarılar...
cok tesekkur ediyorum tekrardan :) anladim peki oyle derim. Takildigim bir konuda fikrinize ihtiyac duyarsam yazarim saygilar :)
Rica ederim.
Yardımcı olabileceğim bir konu olursa memnuniyetle.
En iyi dileklerimle...
Ya nedir bu psikoloji sevdası arkadaş anlamıyorum... Tahmin ettiğiniz gibi değil psikoloji öyle bitirip psikolog oldum demekle bitmiyor. Eğer hakkını verebileceğini düşünüyorsan psikoloji seç yoksa uzak dur derim. Diğer seçeneklerden de oyunculuk kolay değil öyle çok zordur. Bankacılık iyidir tabii iş bulabilirsen.
Oyunculukta iyi para kazanıyorsun güzelde sonradan ünlü oluyorsun dışarı çıkamıyorsun biriyle kahve çay içsen kamera çeker peşinden gelir zor ya en iyi bankacılık erken gidiyorsun erken geliyorsun
Paikoloji nasil sence
Nasil yani devamliligi yok neden
Cevap
7Cevap
Psikoloji okumak istiyorsan 4yil uniden sonra 2 yil yuksek lisans yapmalisin ki iyi para kaldirasin bu yuksek lisans 2 yil surer 20 bin tl senelik toplam 40bin tl ye patlar yuksek lisans klinik yuksek lisanstan bahsediyorum oyuncluk icin yetenek ve biraz yuzunun iyi olmssi senin artin olur bankacilik bir fikrim yok bankaci olmak cok zor olmasa gerek
bankacılık.
psikolojide çeşit çeşit insanlar uğraşırken senin psikolojin bozulur bence, en azından benim bozulurdu.
oyuncuların da hallerini görüyoruz zaten
bu soruyu ben sormuş olsam sen hangi mesleği seçerdin? :)
Oyunculuk :)
inşallah istediğin olur :)
Her seyin hayirlisi
herkes bankacı olabilir ama diger ikisi icin yetenekte gerek ama 94 jenarasyonundan bir b*k olmaz zaten ben söyliyim eger öyleysen tabii
Neden oyle dedin
kendimden biliyorum
Sen okuyor musun
okumaya calısıyorum diyelim
Ayni ben bolumun ne
benden elektrik almıs olman gerekiyodu anlamalıydın :D
Dalga gecme be :D
elektronikciyiz yani öyle oldugumu sanıyorum olabilmek icin ugrasmaktayım denedebilir
Bankacı ol. Sabah 9 aksam 5. Hafta sonu yatış. Oturarak para kaznıosn işte
ingilizce öğretmenliği en güzeli bence
Oyunculuk iyidir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar