Az önce Almanyadaki arkadaşımla konuştum. İlla gel diyo. Burada öğretmenim. Benim alanımda Almanyada çok açık varmış. Hemen iş bulursun kolay dedi. Denklik filan hemen alınıyormuş. En düşük 2000€ maaşla başlıyormuşsun. Eşimle daha önce konuştuğumda gideriz fırsat varsa gidelim diyordu ama şimdi burada da rahatım açıkcası evim var arabam var. Bu düzeni bozup gitmeye değer mi bilemedim. Baya aklımı çeldi.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
Denklik almak her meslek grubunda en basit iş. Önemli olan dil, b1 sertifikasını aldıktan sonra gerisi çok basit. Bence dil kursuna yazıl.
Ama iş bulamıyorsun işte denklik alıp benim meslek orada inanılmaz açık varmış o yüzden hemen bulursun dedi. Dil kursuna gerek yok marmara üniversitede alman dili ve edebiyatı okucam
Hayır iş bulursun eşin mesela lise mezunu olsun dil sertifikasını alsın yeter. Herhangi bir lise mezunluğu yarım denklik sayılıyor 3 sene staj gördükten sonra istediğin mesleği tam olarak yapabiliyorsun. 3 sene boyunca staj ücreti alırsın bir firmada çalışırsın. Çevremde böyle olup giden çok.
İstediğin meslek derken gidip doktorluk, öğretmenlik değil düzelteyim. Yaşlı bakım, yardımcı hemşirelik tarzı şeyler. Lise mezunu biri anca bunu olur zaten avrupalı bu işte çalışmıyor diye açık var.
İşte büyük bir karar eşim üniversite mezunu ama halkla ilişkiler burada satış pazarlama yapıyor onun maaşı da iyi burada ama almanyada her türlü daha iyidir. Ben dil öğrenirim de eşim öğrenemez kendi kendine o çalışakan biri değil maalesef ama oraya gidince öğrenir mutlaka
Gidin ve bir Avrupalı olarak hayatınızı sürdürün.
Avrupalı olayım kafası yok ama dünyayı gezmek istiyorum ondan gitmek istiyorum birazda türk vatandaşlığı ile vize alınmıyo malum
En azından euro kazanırsınız.
Orada hayatın daha da rahat olacak. Yazında Türkiye'ye tatile gelirsin.
Ne ogretmenisin dilin var mi? Orada 2bin euroyla ne yapacaksin
Okul öncesi öğretmeniyim dilim yok ama hallederim B1 olmak yetiyormuş denklik için
Orada isi bulup koymalari ve adapte olmak
Ayrica 2bin cok dusuk
Esinde 3 falan alirsa olur
Valla saydı 2bin ile ne yapabilirim buradakinden çok daha iyi aylık 300€ taksitle araç alırsın dedi küçük bir şehirde kiran 500€ olur dedi. Market zaten inanılmaz ucuz dedi. İtalyaya geçen 30€ bilet buldum dedi böyle düşününce hiç az gelmiyor. Başta banada 2000€ az geldi ama
2bin az
O evi o paraya bulamayabilirsin
Koy gibi yerleri kastediyor asiri sıkıcı yerler oralae
Başlangıç maaşı dedi eşimde iş bulur ama işte çok da bir fark olmazsa gereksiz yani
Ev araban varsa ve devlette okul oncesiysen daha da yurtdisi bence senin icin sacmalik
Marmarada alman dili edebiyati nasil. okuyacaksinki? Tekrar sinavlara girerek mi?
Evet sınava gircem kazanırım biyük ihtimal
Kursa git daha iyi onunla ugrasilir mi
Üniversite daha iyi öğretiyo o yüzden
Sacma
Unide yavasca olur 4 sene sonra mi gidicen
Yok hazırlıkta a2 filan oluyorsun sonrada kursa giderim
Bu arada evet 4 yıl sonunda gitcem memurluğumu yakmadan erasmusla gitcen
Komik
hocam, hemen uzayın.. evin araban burada dursun🤷♂️kokmaz, bulaşmaz..
Arrkadasin yalan söylemiş...
Hangi konuda? oda aynı şekilde şu an bana dediğini yapıyo
burada konuşmayalım.. ...
Rahatın yerindeymiş bence gerek yok.
Ben de işte bir de orada yapamazsam yani memurluğu yakmış olacağım ama 5 yıl memuriyette calısınca yurt dışı görevi yapıyorsun öyle gitmeyi düşünüyordum ben
Orada hayat şartları daha iyi olsa da biliyoruz ki yabancı ülkeye gidenler hep 2. Sınıf muamele görürler o yüzden rahat olduğunu detaylı yazınca ben gereksiz buldum hele de memuriyetini yakacak kadar hani ferrari mi alacaksın hedef ne oraya gitmenin çok şükür ev araba varsa rahatlık vardır yine de sen bilirsin.
Yok benim oraya gitme amacım dünyayı gezmek zaten yoksa evim arabam burada da var burada da her istediğimi alıyorum eşimin işi de iyi yani ve istambulda yapıyorum tüm bunları. Ama yurt dışına cıkamıyorum para olsa bile vize yok
Anladım memurlara daha kolay vize verilmiyor muydu ya en azından yazın tatilde arkadaşın vesilesiyle davet falan olur belki öyle gidersiniz ya da nasıl istersen tabiki hayırlısı olsun.
Ben yeni memurum kıdemim arttıktan sonra yeşil pasaportu direk veriyolar zaten benim hedefim 5 yıl sonra görev olarak gitmekti öyle hem türkiyeden hem yurt dışından maaş alıyorsun sgkda çift filan yatıyo öyşe biraz gezip gelecektim ama arkadaşım aklımı çeldi
Bence 5 yılı doldurmalısın daha güzel şartlarda gidersin daha iyi
aynen ben de amacım gezme yani öyle gidim almantada cok para kazanıyım değil. Türkiyenin sartlarından da uzaklaşmak istiyorum ama ne kadar uzaklaşsam da burada kçtü bir olay yaşansa ben yine üzülürüm yani vatanım sonucta o yüzden gitmem yine mantıksız
Dediklerinize ben de katılıyorum hakkınızda hayırlısı olsun tercih sizin.
Sağolun valla konuşunca rahatladım üzülmüştüm baya canım yapıyorum diye ama mantıksız düzenimi bozum hiç atanmamış olsaydı kpss yerine 1 yıl almanca öğrenip giderdim
Siz sağolun ne demek fikir alışverişi için buradayız gayet iyi düşünüyorsunuz atanmamış olsanız o şekilde olurdu böyle kararlar bir anda veya hevesle verilmemeli sağlıklı düşünmek lazım.
Ben yinede almanca öğreneyim barş 🤣
Guten aht 😂😂
Kesinlikle gitmelisin
Ne öğretmenisiniz?
Okul öncesi öğretmeniyim burada işim çok rahat 9-2 arası çalışıyorum maaş da iyi sayılır ama bilemedim
Peki orada Türkçe konuşarakmı öğretim vermeyi düşünüyorsunuz?
Akıcı bir şekilde almanca biliyormusunuz?
Hayır ama dil kolay halledilir bana vize çıksın. Ben vize çıkmaz sanıyordum acayip kolaymış işçi olarak gidince vize alınıyormuş hemen
Yani çocuğunuz varsa veya yapmayı düşünüyorsanız çocuğunuzun geleceği için gidin, çocuk yok ve yapmayıda düşünmüyorsanız mevcut durumunuzda pek gerek yok gibi.
Şu an düşünmüyoruz çocuk
Gidenler ev ve araba almak için gidiyor genelde, yinede siz bilirsiniz.
Giderseniz Türkiye'deki evinizi ve arabanızı satmanız gerekebilir.
Arabamı götürürüm belki götürmeezsem satarım ama evi gerek yok yazları geldikçe kalmaya ev yaparız tabi bunlar çok sonra düşünülecek şeyler
Yani gitmeyi düşünüyorsanız en azından bi 10 bin euro para yanınıza bulunmalı her ihtimale karşı,
birde Almanya'da bankaya büyük mebla para yatırırken paranın nerden geldiğini kanıtlamanız gerekiyor bankaya yoksa yatıramıyorsunuz.
nakit var o kadar 200binlik altınım var Şu an
İstiyorsan git
Git bence emin ol çok daha iyi bir hayatın olur
Gitmelisin