Yani benim için zam olması değil de bulunduğum pozisyon önemli eğer terfi alınca işlerim daha kolay olacaksa ya da daha çok sevdiğim bir yere gideceksem yani işi yapacaksam kabul ederdim yoksa kabul etmezdim.
Yaklaşık 6 7 ay önce bulunduğum şirkette terfi teklifi aldım ama kabul etmedim. Çünkü terfi aldığım nokta çok sevdiğim bir dostumun konumunu tehlikeye sokacaktı, gözden çıkarılma riski var diye hiç düşünmeden reddettim. Üstelik aldığım maaştan da daha yüksek bir maaşla geldiler ama en ufak tereddüte bile mahal vermedim.
Unutmayalım bu dünya gelip geçici. Ve gelip geçici bir dünya için hiç kimseye yamuk yapmamak lazım. Ziraa karakter ve kişilik illa ki gün gelir seni hakketiğin yere getirir.
Kabul etmem. terfi demek sorumluluk demek. aslında sorumlulukla birlikte üzerine aldığın risk de artacağından riske uygun ücret verilmesi uygun olacqktır.
Terfi aldıysam demek ki başarımdan dolayı bunu almışım başarı paradan daha önemlidir Çünkü tecrübe katar o tecrübe sayesinde belki ilerleyen zamanlarda daha güzel daha hayırlı para kazanacağım O yüzden orada para muhabbeti yapmam