Asgari ücret 59 gün önce açıklandı. Fakat olduğum şirkette hâlâ prim tutarını açıklamadılar. Şubatta asgari ücret aldık. Bir çare de bulamıyoruz. Kulaktan kulağa oynanıyor sanki.

Asgari ücret 59 gün önce açıklandı. Fakat olduğum şirkette hâlâ prim tutarını açıklamadılar. Şubatta asgari ücret aldık. Bir çare de bulamıyoruz. Kulaktan kulağa oynanıyor sanki.

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bu konuda yasal süre olmadığını biliyorum. Çünkü şu an zamlı maaş bekleyen, tanıdıklarım var. Bu çalıştığın yer, şirket veya herhangi bir kuruma bağlıdır. Onlar kendi bünyesinde kararlar verirler. En son belirlenen fiyati sizlere sunarlar. Çalışanlar olarak hepiniz zamlı fiyat ne zaman açıklanacağı konusunda bir soru yöneltebilirsiniz. Eminim gerekli açıklamayı size müdürünüz yapacaktır. Şimdiden güzel bir fiyat belirlenir ve sizler için hayırlısı olmasını diliyorum...
Prim şirketin insiyatifinde olan birşeydir patron bugün prim işi bitti dese yapılabilecek bir şey yoktur. Ancak iş sözleşmesinde prim ile ilgili bir madde yoksa
Sözleşmede prim olacağı yazıyor diye biliyorum. Çünkü aynı şartlarda farklı şirketler 2-3 daha fazla veriyor. Prim olmayınca orada çalışmanın bir esprisi olmuyor
Sözleşmenizi kontrol edin iş arkadaşlarınla beraber. Ama kontrol ederken kelime oyunlarına dikkat edin
Tamamdır çok teşekkür ederim
Rica ederim
İşe girerken sana sözleşme vs. İlgili Dosyalar sunarlarsa iyi oku dikkatli oku, kelime oyunlarına kanma.
Yani bazı patronların insanlığına kalmış bi durum