Merhaba elektrik elektronik mühendisi tanıdık var aylık 10000 dolar maaş alıyormuş yani aylık 200000 TL ve bu maaşı Türkiye'de alıyor bir pratisyenin maasi 30 bin iken daha 2 yıl tecrübeli bir mühendisin bu kadar alması fazla değil mi
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Çok güzel sallamış.
Kendi sallamadi şirketine staja gidince öğrendim yoksa neden kendisi maaşını soylesin
Hangi şirkette çalışıyor?
Philip morris
Neden sordun
10.000 dolar almasına imkan yok ABD'de bilgisayar mühendisleri o kadar almıyor :)
Peki bir pratisyen doktor ne kadar alır bir bilgin var mı
40-50.000 arası. Tıp mı okuyorsun?
Hayır ee okuyorum ben de pratisyen bu kadar alıyorsa uzman ne kadar aliyor
50.000+ alır uzman. Uzmanlığa göre değişir. Dahiliye uzmanı 60.000 alır, kadın doğum uzmanı devlette 100.000 alır kendi kliniği olan profesörler ise Aylık 3.000.000 tl'yi geçiyor.
Ben İTÜ de ee okuyorum sizce ben ne kadar maaş alırım bir bilginiz var mi
Valla İTÜ gayet iyi. Doktorlara benzer maaş alırsın.
Peki çok saol çünkü benimde tıp tutmuştu ama ben mühendislik tercih ettim o yuzden
Tuş dahiliye taban puanlara baktimda doğu tarafinda boş bile kalmis
Tus
İkisi de iyi bölümler ilgin olanı tercih etmen güzel.
Çünkü dahiliye yorucu bir bölüm.
Demek ki tıp okuyup mezun olsak yeter dahiliye olmak icin
Evet ama uzmanlığını ağlayarak okursun.
Ne fark eder ben paraci bı insanim
Saten İTÜ de okurken ağlayarak okuyorum
Depresyona girdikten sonra parayı ne yapacaksın?
Ahah Hacettepe de beni ağlatıyor.
Ne deprosyani ya ben 7 24 ders çalışıyorum İTÜ de öyle yatarak mezun olamassin
Ben de çalışıyorum ama en azından bir gün bitecek. Dahiliye'yi ömür boyu yapacaksın. Alacağın para karşılığında sonsuza kadar İTÜ okur musun?
Senin bölümün nedir
Tıp.
Evet okurum neden olmasın saten mühendislik kendini devamlı geliştirme meslegidir
Evet ama bir şeyi 0'dan öğrenmek farklı.
Bu sebeple plastik cerrahi çok tercih edilir.
Tabi kendin bilirsin ama kimse elinde tirmanmadi başarı basamakalrini
Evet başarı emek istiyor ama insan boşu boşuna kendini yormak istemez. Ayrıca beynimizin fizyolojik sınırları var tükenmişlik sendromuna düştün mü kötü oluyor.
Ortalama bir tipi bitirmiş biri tusta kaç puan alabilir
Çok iyi de alabilir ama genelde 60 küsür.
Benim yenim afyon tıp okuyor kendisi kız sence tusu kazanabilir mi
Çalışırsa evet.
Notlarını görmüştüm hep sınırla gecmis
Tıpta ortalama kasmaya gerek yok. TUS senesi iyi çalışsın yeter.
Ee sen hacettepedesin ama o afyon gibi bir yerde seninle aynı statüde ve bu sana koymuyormu çok merak ettim
Şimdi şöyle biz onla eşit çalışırsak ben 80 puan alırsam o 60 alır. Klinik dersler önemli bu konuda.
Ne farkeder iki puanda tusta aynı bölüme yeter deilmi
Yetmez 80 ile plastik cerrahiyi kazanırsın. Ayrıca uzmanlığı yaptığın yer de önemli.
Neden önemli olsun ki şu an Türkiye'de direkt giriyorsun ve plastik cerrahi bu sene 63 ile kapatmis
Mesela özel hastaneye gideceksin veya klinik açacaksın önce bitirdiğin tıpa ardından da uzmanlığını yaptığın yere bakarlar. Yani kariyerin bunlara bağlı.
Anladım ama devlet için hepsi aynı onu demek istedim benimde komşu var Hacettepe ingilizce 3. Sinif
Bu arada 10 bin dolar konusu yüzde yüz doğru haberin olsun
Evet için devlet için aynı ama devlette kazanacağın para belli.
Zannetmiyorum ABD'ye gitsen orada 10.000 dolar alırsın. Orada doktorlar 20.000 dolara ulaşabiliyor yani maaşlı mesleklerde üst sınır o civarlar.
Philip morris Sabancı aş de şu an elektrik işleri müdürü kendisi TOBB mezunu müthiş bir konumda kendisinin benim bildiğimden haberi bile yok
Müdürse alır ben normal mühendis sandım.
Normal mühendisi orada 6 bin dolar diye biliyorum yine iyi maaslar
Tabi bir doktor kadar olanayiz
Yok öyle demek istemedim alırsınız da yani 2 yıllık tecrübe dediğin için yoksa doktor mühendis genelde yakın maaşlar alır.
Yeni başlayan bir mühendis ile yeni başlayan bir doktor yakın maaş felan almaz doğru konusabilirsin bana merak etme üzülmem sadece bunlar gerçekler ama 5 7 yıl tecrubeli bir mühendis ile 5 7 yıl tecrübeli doktor gerçekten çok aşırı yakın maaşlar almaktadır
Ben de zaten onu dedim başta fark var ama sonradan kapanıyor yani ben iki mesleği birbine eşit görüyorum.
Yok ya ben aslında beyin cerrahi olmak istiyordum hep sana söylediğim sebeplerden tıp yazmadım adam afyon gibi bir yerde hatta afyon yine iyi adam Van da felan tıp okuyor ben gazi gibi yerde ya da senin gibi Hacettepe de tıp okuyorum Van'daki derslere asılıp benim olduğum konuma gelebiliyor bunun için tıp yazmadım
Bence yanlış düşünmüşsün ama senin bölümün gayet iyi. Ayrıca beyin cerrahı olmak istemezsin inan bana.
Neden sence neden yanlış düşünmüştüm ve neden olmak istemem adama vaksana beyin CERRAHI tassaga bak CERRAH ya
Evet de gece 4'te telefonun çalacak ve ameliyata gel diyecekler ve bu neredeyse her gün olacak. Kuzenim beyin kanaması geçirdi ve ben adamlara acıdım.
Yok ya ağa ben kesinlikle beyin cerrahi isterdim benim istediğim koşullar olsaydı Van örneği veridm ya onu diyorum
Valla okusan çok kolay olurdun zira tercih edilmiyor beyin cerrahisi düşük puanlarla alıyor.
Peki en kazançlı bölümleri soylermisin doktorluğun
Plastik cerrahi deli para kazanır.
Sonra ne gelir
Kadın doğum, genetik , nöroloji , kalp cerrahisi vb. Beyin cerrahları da iyi kazanır.
Neşe bakalım belki evlenecegimiz kişi veyin cerrahi olur ama kesinlikle okusatdim ilk tercihim beyin cerrahi olurdu
Olsun bunda da iyi bir kariyer yapacağına eminim.
Teşekkür ederim bu arada seni sormad sen hangi branş istiyorsun
Rica ederim. Ben nöroloji düşünüyorum.
Hacettepeyi kazanmış ve tıp okuyan birinin sanmıyorum ben kazanamiyacagini mutlak zafer senindir bence kazanırsın kolaylıkla
Estağfirullah :) umarım başarırım tabi. Senin gibi biriyle konuşmaktan memnun oldum.
Bende teşekkür ederim bilgilendirdin için saol başarılar dielrim sana
Rica ederim sana da başarılar.
😀👍
Nerde çalışcan tesla mı kardeşler rlektronik mi
Ne alaka
Nası ne alaka olm nerde çalıştığına göre değişir her şirketin yaptığı kazandığı ve projeleri farklı
Olm ne alaka ya
Sen boş ver
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!