Kpss psikolojisi?

Kpss'ye hazırlık yapıyorum. 28 yaşındayım. Atanan arkadaşlarım olmakla birlikte atanamayan daha çok kişi var çevremde. Bugün komşunun biri dershaneden gelirken "Nereden geliyorsun?" dedi. Nereden geldiğimi dedim. "Okulun hâlâ bitmedi mi?" dedi. Kadını bozmamak için kendimi çok zor tuttum. Onun da benden bir yaş küçük bir oğlu var. Mesela ben hiç onun oğlunun atanıp atanmamış olduğunu sormuyorum. Sana ne benim okulumdan demek istedim resmen. Sanki tekçe okul okuyan kişiler gidiyor bu dershaneye? Hayır yani atanamasam da ben zaten dershane veya özel okulda çalışacağım öğretmen olduğum için. Bu dershaneye sırf okuyan mı gidiyor? Öğretmen gitmiyor mu? Deprem oldu, kalp kırmayalım diyoruz. Kendimize ders çıkardık mı diye soru soran bile mevcut bu sitede ama mesela "Okulun hâlâ bitmedi mi?" diye sorunca kendimi geri*zekalı gibi hissettim. 2014 yılı başlayıp hâlâ bitirmeyecek tabii değilim. Kaç sene geçmiş yani? Ayrıca dershanede üniversite dersleri mi gösteriyorlar sanki? Öabt için alan dersleri mevcut. Eğitim Bilimleri dersleri mevcut. Buna tamam da sırf o mu sanki üniversite dersleri? Deprem diyoruz falan, yarın bir gün hepimizin başına gelebilir diyoruz. İki günlük dünya kalp kırmaya değer mi diyoruz da insana kendini geri*zekalı gibi hissettiren bir milletken insanı bozmamak mümkün mü? Ne derece mümkün acaba bu durum yani? Soran prof. sanki bir de. Önce kendine bak diyesi geliyor insanın.

Kpss psikolojisi?