Öğretmenlikte hangi branşı seçmeliyim, kendi istediğimi mi, etrafımdaki ilkokul mezunlarının söylediklerinden birini mi?

2. Kez Yks sınavına hazırlanıyorum ve özel eğitim öğretmenliği istiyorum. Atamalarda işitme ve görme engelli okullarının da açıldığını gördüm. Bunlardan birini istiyorum açıkçası, ilgimi daha çok çekiyor. Atanınca yüksek lisans, doktora derken akademiye de adım atmayı çok istiyorum. Fakat bu hayallerin gerçekleşmesi adına yapmam gereken minimum sıralama beş bin. Eğer bundan kötü bir sıralama yaparsam hangi öğretmenliği önerirsiniz? Tercih yaparken özel eğitimden sonra okul öncesi de yazmayı düşünüyordum fakat çevremdekiler liseden çıkmalar bile oluyor onu diye küçümsüyorlar ne yapacağımı bilemiyorum. Özel eğitimi zaten çok istiyorum fakat o sıralamayı yapabilir miyim, meçhul. Ayrıca yazarlık hayalim için edebiyat veya türkçe yazmaya da yeltendim fakat yine işsiz kalırsın dediler ve vazgeçmek zorunda kaldım. Bu yüzden özel eğitim okurken kendi alanımda gözlemlediğim çocukları yazmayı düşünüyorum. Ayrıca geçen seneki sözel sıralamam yüz yirmi beş bindi.

Öğretmenlikte hangi branşı seçmeliyim, kendi istediğimi mi, etrafımdaki ilkokul mezunlarının söylediklerinden birini mi?