Müşteri hizmetlerinde çalışmak istiyorum. Normalde halkla ilişkiler ve reklamcılık okuyordum ama bazı sebeplerden dolayı dondurmak durumunda kaldım. Bana fikir verirseniz çok sevinirim. Nerden başvuruluyor nasıl eğitim alınıyor ve nasıl ilerliyor bu süreç acaba
1 ay
Çağrı merkezinde işe girmek istiyorum nasıl bir yol izlemem gerekli?

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Şimdi ben üniversite dönemimde çağrı merkezinde çalışmışlığım var. Bu yüzden sana bildiğim kadarı ile bilgilendirme yapmak istiyorum. Öncelikle her çağrı merkezine güvenmemek gerekiyor. Çünkü başta maaş, sigorta diyip ardından anca işi bağladığın, konuştuğun kişi sayisa para talep ediyorlar. Tabi her yer içinde geçerli değil. Bunu anlamak için, bir süre işte çalışman gerekiyor.
Çağrı merkezi için eğitim veren alanlarda da var. Şimdi bir müşteri hizmetleri olarak çalışan bir de satış yapıp, ikna kabiliyetliği isteyen çağrı merkezi kolları olarak ayrılmaktadır. Satış yapacağın, ikna kabiliyetinin iyi olması gereken bir platformda çalışırsan baya emek isteyen ve prim yoluyla ilerleyen zamanlarda çalışılan bir sektör. Ama müşteri hizmetleri olarak sadece şikayet dinleme, düzeltme işleri varsa belirli maaş ve sigorta belirlenip o düzende gidersin.
Eğitim konusuna daha detaylı gelince. Belirttiğim gibi eğitim veren yerlerde var, vermeyende var. Ama emin ol, eğitim vermeseler bile örnek bir konuşma metni veriyorlar. Oradan okuyarak, zorlanmadan karşı taraf ile irtibata geçebiliyorsun. Zaman içerisinde de, kağıda gerek duymadan kendinde konuşup, irtibat halinde rahat bir şekilde geçebiliyorsun.
Başvuru yapacağın yerler belirli iş bulma platformları üzerinden çok fazla var. İşkur, işin olsun, kariyer. net. Ben hatta öğrencilik dönemimde, işin olsun uygulamasından bulmuştum. Ama daima kalıcılık istiyorsan, İşkur üzerinden hep araştırma yapmanı öneririm. Çok sık çağrı merkezi alanında personel arayışı var. O yüzden bu alanda işini rahat bulacağını düşünüyorum...
Git görüş sivi falan bırak