1 aydır izinsiz her gün çalışıyorum, izin yapmak hakkım değil mi?

Tatil günleri dahi paranı alacaksan bu kısımdan çok güzel. Fakat ücretsiz sana bir izin hakkı tanınmadan, çalışman için talepte bulunuluyorsa bunu dile getirmen gerekiyor. Elbette izin hakkın olmalı. Cumartesi ve pazar olmak üzere ayda 8 defa dinlenme, izin günün var. Bence müdürüne izinsiz 1 aydır çalıştığını, dinlenme hakkına sahip olduğunu, bu durumun ne kadar daha devam edeceğini sormalısın. Ancak geçerli sebep, bu şekilde alabilirsin..
Hakkın tabi ki böyle bir şey söz konusu olamaz. Benim iki izin günüm arasında 7 gün olunca bile hemen değiştiriyorum. Değiştirmek zorundalar. Sen de çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına şikayet et bence. Bir avukatla konuş bu şekilde calisilmaz ihtar cektir. Tazminatlarını alır çıkarsın.
Cevap
10Cevap
İşe başlarken kölelik sözleşmesimi imzaladın. ayrica tatil günleri çalışmak extra mesaidir. hakkini alıyorsan çokta sorun olmaz bence
haftalık çalışma saati 45 bunun dışında çalıştığın her dakika fazla mesaiye girer inşallah fazla mesai ücretini veriyorlardır ama izinsiz insan depresyona girer
Günlük 200 alıyorum yol ücreti bana ait sadece sabah kahvaltısı veriyorlar
seni bedavaya çalıştırıyorlar nereden baksan 80 lira daha vermeleri lazım yani 280 alman lazım
+ fazla mesai
Nasıl yani pazar günleri bile mi tatil değil ne iş yapiyorsun
Bunu sorgulamaya aklın varsa cevabı da bulmuşsundur diye düşünüyorum
aylık anlaştıysan hakkın tabi
günlük yevmiyeliysen iş verenin ile anlaşmana bağlı zaten yevmiye alamazsın ama baştan anlaşma şeklinizde önemli yerine olmadığın gün birini koyması gerekirmi
ben4 ay çalıştım. insan bi süre sonra mala bağlıyor
Nerde çalışıyorsun? Bu bildiğin kullanmak, başka bir şey değil yani.
Patrona para lazım, çalış köle!
Hak ettiğine inanıyor musun peki
Allah sabır versin cidden
Nerde çalışıyorsun ki öyle?
Patronla konuşsana kölemisin sen
Yapmalısınız..
Hakkın
hakkin tabi
Niye peki
İzinsiz derken haftasonu da mı
Buraya değil patronuna söyle
Kız haklı bu nü git işveren söyle yapacağın işin damına başlarım de