- Memurum. Iyi anlaşiyoruz. Aileler tanişcak yakında. Ama kararsizim. Memurluğu yakıp yurt dışına gitmeye değer mi?
2 ay
Sevdiğim adam yurt dışında yaşıyor, memurluğu yakıp yurt dışına gitmeye değer mi?

Şimdi memur olmak her zaman bir avantajdır. Sevdiğin adamla ciddi iseniz, orada daha iyi şartlarda çalışma imkanın varsa veya sana bir iş ordan net temin edecekse, gidip orada yaşayabilir ve işte çalışabilirsin. Oranın şartları her açıdan daha iyi olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama sen memurluğu bırakıp, sevdiğin adam için gidip ya bir sorun çıktı diyelim yollarınızı ayırdığınızı düşünün. O zaman peki ne yapacaksın? Memurluk gitmiş oluyor, düzen yeniden kurmak zorunda kalacaksın, toparlanman zaman alacak her açıdan. Bu yüzden iyi düşün olur mu? Önceliğin kendin olsun, kariyerin, hedeflerin olsun. Ancak eşinle farklı bir ülkede yaşamaya karar ver olur mu? Sevdiğin adamla ciddi ol, evlen, yüzüğünü tak ve orada ki imkanlar dahilinde mesleğini yapman en doğru karardır...
Selamlar,
Yurt dışında yaşıyor demişsin ama hangi ülkede yaşadığını söylesen çok daha iyi olabilirdi. Bu bahsettiğin olay yurt dışı tecrübesi olmayan bir insan için oldukça zor bir süreç olabilir.
Böyle bir adım atmadan önce artıları ve eksileri olarak etraflıca düşünmek gerekiyor. Bence Türkiye'de memur olmanın çok bir büyük etkisi yok. Burada alacağım maaş orada alacağın asgari ücretten çok çok daha az olacaktır.
Yani ben kendi adıma cevap verecek olursam şahsen bana böyle bir teklif etse düşünmeden kabul ederim. Herkes en negatif tarafından bakmışsın ayrılırsan falan demişler fakat birbirini seven iki insan bence birlikte çok daha güzel işler başarabilir.
İnsanlar şu dönemde yurt dışına gitmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar memurluk bana göre vazgeçilemeyecek bir meslek değil.
Oraya gittiğinde olabilecek hayatına göre karar ver, buradaki memurluk yakılır önemli değil önemli olan ne için yaktığın.
Orada bir işin olmayacaksa, ona veya ailesine muhtaç olacaksan bunun için yakılmaz, çünkü iyi anlaşmak ve ailelerin tanışacak olması yetersiz.
Fakat senin de orada bir işin olabilecekse, ona veya onlara mecbur durumda olmayacaksan, yani onun hayatına dahil olmak değil de birlikte bir hayat kuracaksanız olabilir.
Her durumda bence acele etme, bu kadar bilgi bir ilişki hakkında karar vermek için çok az. Daha fazla paylaşım olması gerekiyor çünkü bu basit bir tercih veya karar değil...
Yani bir tık bunun cevabını kendi içinde vermelisin
Yurt dışında yasayabilir misin
Yurt dışında yaşamak seni mutlu eder mi
Yurt dışı hayalin var mıydı
Sevdiğin adam ile ortak bir gelecek görebiliyor musun
İkinizin çok ortak noktası var mı
Bir sorun yaşadığınızda bunu nasıl çözüyorsunuz
Herhangi bir ayrılık durumunda hayatına yurt dışında devam ettirebilir misin veya Türkiye ye döndüğünde nasıl bir yol izlemen gerekir
Bunlara. Benzer binlerce soruyu kendine sorup artı ve eksisiyle karar vermelisin
Cevap
80Cevap
Kumar oynamayı severim dersen neden olmasın. Ben yurt dışına gidicem.. sevdiğim adamla evlenince her şey harika olucak diyorsun. Nasıl bu kadar eminsin. Ya evlilik öncesi hiç gormedigin.. benimseyemeyecegin bazı yönlerini evlilikte görerek boşanma yoluna sürüklenirsen? Aynı evlilgi menurlugunu yakmadan tr. de yapsan 1 kaynedersin.. ama yurt dışında bir ayrilik yaşarsan 10 kaynedeceksin. Çok seviyorsa o gelsin tr. ye.. branşına uygun bir iş bulul çalışsın. Teklif et bakalım.. senin için anavatanında yasamak adına yapacakmi bunu. Riskli bir durum. Ama ben çok seviyorum. Evlilik öncesi goremedigim kalitesiz.. ve beni üzen yonlerinide gorsem.. katlanirim dersen.. ayrı konu.
Ben tavsiye etmezdim. Dil olayı, kültür, yeme alışkanlığı vs var. Karşındaki insan oranın kültürüne göre büyümüş yetişmiş. Sana burada ters olan ona orada normal gelir. Allah korusun en ufak tartışmada vs ailen de yanında olmağından ve bir işin olmadığından ekonomik olarak ona bağlı olacağından seni ezmeye çalışır. Eksik ezilmiş kalırsın. Madem bu kadar seni seviyor o düzenini değiştirsin. Ayrıca senin memurluğun var. İş garantin, sağlık, sigorta pirimi, maaş garantin var. Hiç böyle şeylere kalkışma. Belki iyi olursun bilemeyiz ama şu an konuşmak gerekirse böyle sen daha avantajlı konumdasın.
Eğer çok çok iyi anlaşıyorsanız ve arada mükemmel bir güven var ise sonuna kadar değer bence. Türkiye ' nin hali kötüye gidiyor , daha kötü olacak belki. İnsanca yaşamak için gitmelisiniz öncelikle zaten. 1 kilo et olmuş 400 lira - çocuğunuzla birlikte hamburger yiyorsunuz ıvırı zıvırı 200 liraya geliyor artık. Bu dereceye geldi artık Türkiye...
Etraflıca düşünmek gerek karşındaki kişiyi ne kadar tanıyorsun kötü gününde yanında kalabilir mi.. şu an ki hayatını silerek yeni bir hayat için temiz sayfa açacaksın.. her kim olursa olsun karşı tarafı iyice tanımadan büyük kararlar verme.. yoksa çok üzülürsün
Tan anlamiyla hayatının kumarıni oynuyacaksin yani... Her şey yolunda giderse ki çok zor bir ihtimal sıkıntısız yaşarsın... Sıkıntısız dediğim de orada iş buldugun takdirde... Diğer türlü kimse beklemiyor seni orada kolları açmış şekilde😁 hayatını bir kişinin eline bakarak mi gecireceksin yoksa bileğinin hakkıyla kazandığın garanti işi mi yapicaksin? Cidden fena bir kumar
Çalışan kadın ayaklarının üstünde duran kadındır memurluğu bırakıp maceraya gitmek zordur. Yurtlarında tutunabilecekmisin adam istediğin kalitedemi onu bilemezsin yurt dışında aldığı kültür sana uyarmi bunları düşünüp karar vereceksin. Memuriyetten ayrılırsan ömür boyu alacağın paradan uzaklasacsksin evlenecegin adam buna degermi iyi düşün
Dil öğrenene kadar zorluk çekersin. hemen kursa başlamalısın. çalışamazsin bir süre diplomana denklik yaptirmalisin. Kocanın maaşıyla gecineceksin bir süre. iş için basvurdugunda bile sana dönüşleri 3 ay sürüyor. Bunları da göz önünde bulundur.
Eşim için büyüdüğüm şehri , işimi bıraktım doğuya terörün ortasına gittim kendi parasını kazanan ekonomik özgürlüğüne alışkın bir kadın olarak hala zorlanıyorum bence bırakma o gelsin.
Memur olmayı hak etmişsiniz bu şansı teperek kendinize çok büyük haksızlık edersiniz, sonu nasıl biteceğini bilmediğiniz bir ilişki için yanlış kararlar vermeyin
Yani nasıl yüzeysel bir soru belli değil. Sonuç olarak, memurluk anlamında aşırı yüksek bir kariyerim, tam istediğim yükseklikte bir sosyal hayatım yoksa giderdim.
Memurluğu bırakıp yurt dışına gelen insan akılsızdır. o eşekliği asla yapmasın çok pişman olur. ben yurd dışında kalıyorum okadar kolaymı sandınız buraları. heleki burada yetişin geçliğe güvenip buraya gelmeyi düşünüyorsan, git boğaz köprüsünden kendini at daha iyi. benden size tavsiyem
Değmez.. Yurtdışında köle olmaktansa kendi ülkene hizmet veren bir memur olman daha mantıklı. Diğer yandan neden başka bir ülkeye hizmet edelim ki
Değmez bence. Kendi ayakları üzerinde duran biriyken ya harçlık isteyrn ya da daha zor ağır işlerde çalışan biri durumuna düşeceksin, bence hiç gerek yok.
Öncelikle birbirinizi ne kadar iyi tanıyorsunuz bu önemli. Sana saygısı vs var mı? Evlilik olacaksa elbette gitmelisin. Ama sevgili donemindeyken kesinlikle bu kararı almamalısınız.
Hiç birşeyin garantisi yok olup olmicagınızında ınsanlar kına gecesinde ayrılan var yurt dısında bambaska hayat ne olcagının garantisi yok ben olsam memursam valla yakamam memuriyeti
Yurt dışında ortalama kazansan Türkiye de ki memur dan rahatsın emekli olup geldiğin de Türkiye de ki memur emeklisin den fazla emekli maaşı alacaksın memurluğu yakmak komik olmuş kusura bakma
Gerçekten içinize siniyorsa ve onun gibi biri daha olmaz diyorsanız gidin. Eğer ki tereddüt varsa içinizde evlenmeyin.
Benim sevdiğim insan olsa bile sırf Bu sebepten ötürü mesleğimi bırakmazdım. Çünkü o mesleği almak için yaptım çabayı bir ben bir Allah bilir.
Kimse için kariyerini işini tehlikeye atma tecrübeyle sabit. Seni sen yapan ne varsa kimse için vazgeçme.
İki yıl ücretsiz izin alma hakkı yok mu memurun al izni baktın yapıyorsun bas istifayı baktın olmadı dön gel
En İyi Cevap