Üni okumayan insana karşı bakış açınız nedir? Üniversite okumakla uğraşmak yerine direkt iş hayatına atılan insanlar yanlış mı yapıyor sizce?
Tam bir cahil.
Normal gözle bakıyorum.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Üni okumayan insana karşı bakış açınız nedir? Üniversite okumakla uğraşmak yerine direkt iş hayatına atılan insanlar yanlış mı yapıyor sizce?
Kesinlikle tercih meselesi. Üniversite okuyorum ama birini göz ucuyla eleştirirken eğitim asla baz almadığım konulardan biridir. Herkesin üniversite okuduğu, okulların kalitesizleştiği bir dönemde üniversite okumak ayrıcalık değildir. 2 yıllık ya da 4 yıllık okuyan bir insanın deneyimi, okumayan bir kişinin deneyimi açısından sönük kalabilir.
Türkiye'de üniversite sadece lisans olduğundan, yüksek lisans dahil olmayıp sonradan okunduğundan ben üni mezunlarını yeterli görmüyorum. Bir ton üniversite var, resmen iyi kötü herkes bir bölüme giriyor.
Ve cehalet üniversiteyle geçmiyor. Kişinin kendini geliştirmesiyle oluyor. Çok akıllı meslek sahibi insanlar biliyorum, aynı şekil korkunç cahilliği olan üni mezunları hatta bir tanesi cerrah.
üniversitede okumak boş bir iş zaten, ben sırf diploma için üniversiteye gitmek istyorum sana olan bakış açım normal, hiç okula gitmeyen insanda cahil değil belki bizden daha çok bilgili
Ne kadar da gereksiz bir detay üniversite mezunlarının hepsi de zaten bilgi hazinesiydi binbir türlü numarayla kopyayla okulu bitirip yutturma sanatı işte
Cevap
8Cevap
Normal gözle bakıyorum.
Herkesin kararı ayrı ben üniversite okuyup bitirip oldu bittiye getireni de hiç okumadan işe atılanı da normal bukuyorum. bi hedef amaç varsa o işte kendini geliştiriyorsan, sorun yoktur.
Üniversite okuyan bı bayana bakış açım iyi ve güzeldir sonucda okumaya çalışan bı insan art niyetle bakmam elimden geleni yaparım
Üniversite okuması şart değil, kendini geliştirsin gerisi önemsiz
Üniversite okumak zorunda değil bir insan. Herkesin kendi tercihi var bu hayatta.
üni okumayqna değilde üni okuyupta ne olduğuna bakarim
Artık öyle okula gidip gelme devri geçti, eğitim dijitalleşti.
Normal yani okumak istememis kendi bilir okul okumadi die kimse cahil değildir
En başlarda cahil gözüyle bakıyordum ama düşününce ne bilim çok zeki olupta parasızlıktan dolayı okul okumayan çok insan var, o yüzden normal görüyorum
Keşke bende okumak yerine direkt çalışsaydım veya hem okuyup hem çalışsaydım şimdi işsiz kalmazdım.
Şu zamanda üniversite sadece çevre arkadaş eğlence tecrübeler vs okunmamalı demek istemiyorum ama bana okumak bu zamanda saçma geliyor
okumasın bana ne bundan
Kendini gelistirmis olabilir
Herkes okuyacak diye bir sey yok.
Hayir bu algidan kurtulmali insan sacma..
Çok doğru yapıyorlar.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?