Hiçbir işte çalışmamış birisi nasıl kariyer planı yapabilir?

Merhabalar, 19 yaşındayım. şu an üniversitede 2 yıllık yazılım ile alakalı bir bölüm okuyorum. Bölüm bana kolay yani lisede baya uğraşmıştım algoritma olsun, diğer dillere (yazılım dilleri) uyumluluk olsun falan hiç sorun değil çerez benim için. Ortalamam şu an 4'e yakın daha tam belli olmadı notlarda 3.70 - 3.80 falan olur yüksek ihtimalle.

Ama sevmiyorum. İleride meslek olarak bunu düşünemem ben açıkçası. Şu aralar baya boşluktayım. 1 yarı dönem sonra üniversitem bitiyor. Aileme söylesem, bu ikinci üniversite konusunda arkamda olur sıkıntım yok o konuda da.

Fakat ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Ömrüm boyunca ya evde ders çalıştım ya da bilgisayarda geliştirdim kendimi. İkisi de bir işe yaramadı benim için. Dış hayatı göremedim, görmeyi çok istedim ama işte ailem klasik "biz senin ders çalışmandan başka bir şey istemiyoruz" dediler hep.

Şimdi o ayrıma geldim. Hiçbir şeye ilgimin olmadığını, hatta duygularımın bile olmadığını farkettim. İşin psiklojik tarafını bir kenara bırakacak olursak. Ben nasıl kendime uygun mesleği bulacağım. Yani bunu sizden beklemek biraz aptalca farkındayım fakat en azından bir metod, yol gösterseniz çok minnettar olurum.

Hiçbir işte çalışmamış birisi nasıl kariyer planı yapabilir?