Merhaba arkadaşlar 👋🏻 ben lise mezunuyum üni kazandım ama bazı durumlardan dolayı devam edemedim. Sürekli bi işim olmasını istiyorum ama ne yapabileceğimi bilmiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum 🥹
Üniversiteye gidememen kötü olmuş ama bu sorun değil, Çok fazla üzülmemeni öneririm ve yorumlarda içine kapanık birisi olduğunu söylemişsin. Bu durumda olan birisinin yapabileceği ender mesleklerden birisi yazılımcılıktır. Yazılımcı olmak için üniversite mezunu olman gerekmiyor ve asosyal birisi de olabilirsin çünkü bütün günün bilgisayarın başında geçecek. Buyüzden sosyal hayatında ki aktiflik oranın ne kadar düşük olursa, yazılımı öğrenme hızın bir o kadar yüksek olacaktır. Yazılımı öğrenmen kısmen zordur. Çok fazla vaktini alacak ve öğrenme süreci biraz zorlu geçecek ama öğrendikten sonra kendi evinden bile çok rahat bir şekilde iyi bir gelir elde edebilecek duruma geleceksin. Yazılımın avantajları - android/web alanında yazılım yazarsan gelirin çok yüksek olur. Oyun yazılımında da gelir yüksektir ama oyunu tek başına yapamazsın. Onun için çok sağlam bir ekibe ihtiyacın var. Birisi animasyonları yapmalı. Bir diğeri oyunda ki nesneleri modellemeli. Bir başkası yazılımı yazmalı. Yine bir diğeri çizimle uğraşmalı. Ama android/web yazılımını kendin tek başına yapabilirsin. Örnek vermek gerekirse face twitter Instagramwhatsapp vb site ve uygulamaları kendin tek başına yapabilirsin ama oyunu tek başına yapmaya çalışırsan belli bir noktaya kadar gelebilirsin. Daha ileriye gidemezsin. Tabii modelleri animasyonları hazır olarak satın alırım ve ben sadece yazılımı yazarım diyorsan öyle olur. O şekilde yapabilirsin ama sana maliyeti çok yüksek olur ve eğer yaptığın oyun yeterli satışa ulaşmazsa zarar etmiş olursun buyüzden dediğim gibi oyun yazılımını önermiyorum ve diğer avantajı ise kendi evinden çalışma imkanın var. Kendi işini yapar durumda olacaksın. Çalışma saatlerini de kendin belirleyebileceksin. Dezavantajları - bütün günün bilgisayarın başında geçecek. Asosyal bir hayatın olacak. Kısmen de olsa yoğun bir çalışma hayatın olacak. Özellikle face Instagram twitter whatsapp gibi site ve uygulama yapımıyla uğraşacaksan zamanın çoğunluğunu bilgisayar başında harcamak zorunda kalacaksın ama dediğim gibi geliri çok yüksek ve bence bu gelir için uzun süreli bilgisayar başında oturmaya değer. Bende bilgisayar mühendisliği bölümü mezunuyum ama android/web yazılımcısı olarak çalışıyorum ve sana kendi mesleğimi öneriyorum çünkü işimden çok memnunum. Ben aklıma gelenleri ve senin bilmen gerekenleri söyledim ama senin daha başka sormak istediğin soruların varsa sorabilirsin.
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Üniversiteyi bilgisayar alamadığım için bıraktım zaten şuanda hevesim kırıldığı için bilgisayarla ilgili meslek düşünmüyorum ama uzun uzun yazıp anlattığınız için ayrıca teşekkür ederim 🤍
Rica ederim ☺ ama yazılım öğrenebilmen için ilk başlarda bilgisayarın olmasa da olur çünkü akıllı telefon bile yazılım öğrenmek için yeterli. Kodu telefonda ki kod editörüne yazarsın veya kağıt kalem bile işini görür. Bilgisayara ne zaman ihtiyaç duyarsın? Yazılım seviyeni biraz ilerlet en azından ortanın biraz üstü olunca bilgisayar gerekebilir ama başlangıçta bilgisayarın olmasa bile olur. Ama yine de kararına saygı duyuyorum ama olur da fikrini değiştirirsen bana söyleyebilirsin ve bende sana hangi yazılım dilinden başlaman gerektiğini ve nasıl bir plan program ile ilerlemen gerektiğini anlatırım. 🤍
@Belirsizgenc Evt yazılım gerçekten bu kadar kolay. Öğrenme aşaması biraz zaman alıyor ama öğrendikten sonrası çok rahat oluyor. Bu nedenle öğrenme aşamasında sabırlı olman gerekiyor. Bence yazılım veya bilgisayar mühendisliğini seçebilirsin ama aklında bilgisayarla alakası olmayan farklı bir bölüm varsa onu da seçebilirsin çünkü yazılım öğrenmek veya yazılımcı olarak çalışmak için yazılım ya da bilgisayar mühendisliği okumak zorunda değilsin. :)
üniversiteye gidememen kötü olmuş. Uniden mezun olup iş bulamayan çok kişi var yani senin için zor olacak maalesef. Mutfakta iyisen aşçı olabilirsin, garsonluk yapabilirsin, saça ilgiliysen yardımcı arayan yerlere bakabilirsin. Yok benim hiçbir şeye ilgim yok diyorsan tekstiller herkese açık
Herkes öyledir aslında ama çalıştıkça, insanlarla konuştukça açılırsın. Ben ilkokula giderken bir pastanede çalışmıştım ve bir simitin fiyatını söyleyemiyordum çekingenlikten, şimdi en üst düzey yöneticilere rapor sunuyorum.