AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
167Cevap
inan İstanbul'da yaşayıp bu duruma nasıl geldın bılmıyorum kıtap gönderemezler açıklayamazsın demıısn pekı ya kontur attırsam telefonundan çalışssan sende olmaz mı yıne azda olsa belkı boyle yardım edebılırım
Aile boyle olunca istersen amerika da yasa yine aynisi olur koydeki kizlarin bile aileleri boyle degil anlatiyorum koye gidince kizlar diyor ki bizim babamiz bizi hic dovmedi
Onlar saniyorki sehirde yasiyorum diye her seyim iyi ama oyle degil
pekı senın bır ıstedıgın var mı yapabılcegım
keşke erkek olsan askerlıgın falan olsa sonra gelmezsın eve ama kız olunca aklıma bırsey gelmıyor
Canm benm oncelikle herseye ragmen birseylerin cabasini verebilmen cok guzel... eger istersen bana ozelden yazmqni isterim daha detay konusup belki sana tecrubelermle varsa bilgimle fikrimle ne sekilde olursa olabildigince yardmci olmak isterim... konusmqk istersen bana cekinmeden mesaj atqbilirsin...
2 yıllıklardan güzel bir bölüm kazanıp kolayca kurtul ön lisans yani gümrük eczacılık hemşirelik havacılık ve yer hizmetleri. falan ... bitiren yüzde 95 işe giriyo matematik ağırlıklı çalış.. fırsatını bulup dşarıya çıkarsan çözümlü soru bankaları al çalış... bide dersaneye gidemesende zaten gidenlerin çoğu boşuna gdyo dert etme bunu ama rehbercilere bir ara uğra şu saydığım bölümler için ve diğer tavsiyeleri için...
19 yasindasin ve daha bir amaç belirlememişsin kimseyi dinleme kendin ne istiyosan o eksileriyle artilariyla bir amaç belirle ve o yoldan git sevdigin işi yap para ikinci planda ama parada onemli bir amaç edinmek icin erken sayilmazsin ama geçte kalmiş degilsin :)
Üzüldüm doğrusu... Zor bir hayatın var, ancak üniversite konusu senin için çıkış olmayabilir. Gittiğin yerde yeme-içme ve barınma konularını nasıl halledeceksin? Ailen o kadar katıysa kaçsan bile sana destek olacaklarını sanmıyorum.
Ben bir yer kazansam gitmek icin elimden geleni yaparim gerekirse orda calisirim fazla parada harcamiyorum yurtta kalirim
Ben evlenmek istemiyorum anliyo musun
Ama korkuyorum cunku inaniyorum ki kazanamam ben
Sana evlen demedim ki zaten, üstelik evlenmek tam kumar olur senin için, nasıl bir adamın denk geleceğini bilemezsin ki. Üniversite konusunda bir şekilde çalışmanın yollarını bulmalısın.
Madem okula izin vermiyo. Liseyi bitir kpssye gir. Ünivrsite uzun iş. Kpssde üni sınavından daha kolay bu kadar hevesin varsa otur 2 yıl sabret kpssden 90 al atan. E heves çoksa puanında iyi olur direk memur olusun. Demesi ne kolay dimi. Ama okul yoksa kısa yoldan kpss var. He buda uymadı YGSye gir sonrada polislik sınavları var onlara gir 2 yıl yatılı okuyosun snra direk hop polissin. E polis olucam dince dayak atarlarsa sende jop atarsın onlara.
İlk önce AÖF bitir. Sonra elinden geldiği kadar derslerine çalış ve puanına göre bir üniversiteye git. Okula başladığında 4 yıllıksa öğrenim kredisi alabilirsin. Şu anda 300 tl veriyorlar. Ufakça bir işte de 500 tl alırsan geçinir gidersin. Orada çevre edinir ve kafanı da çalıştırırsan zorluk yaşamazsın. Senin adına üzüldüm gerçekten, bir insan evladına neden bu kadar baskı yapar.
işe girsen çalıştırmazlar mı lcw falan lise mezunlarını alıyor.. para kazanırsan kitabını da alırsın bir yandan ders çalışırsın bir yandan işe gidersin belki işinde yükselirsen üniden bile vazgeçersin..
Ne tür bir hastalığın var? Önce liseyi bitir, sonra üniversite sınavına gireceksin. Kitaplarım, internetim yok diyorsun, bu yüzden maalesef yapabildiklerini yapacaksın ve gerisini hep sallayacaksın şansın varsa herhangi bir üniversiteye girecek kadar puan alırsın. Ya da KPSS'ye gir, memur olabilirsin diyeceğim ama o zor ama şansını dene her alanda.
gazi tapu var 4 yıllık ygsden alıyor hem hemde mezun olunca direk atanıyor birde acil afet yönetimi diye bir bölüm var buda aynı şekilde ygsden ve atanmları çok kolay bu iki bölümü tavsiye ederim. inşallah kazanırsın
bu soru bana biraz saçma geldi. neden mii.. çünkü kızlar soruyor bulup abone olup soru soran biri nette istediği ders konularını çok ala bulabilir. bu biraz bizleri oyalamak için yapılmış kasıtlı bir soru gibi geldi.. hepsi bu.
çizdiğin profile bak bir de imlaya bak süpersin! komşunun telefonundan yazdıktan sonra redaktöre düzelttirdin değil mi metini?
Bunu biri daha yazmış keske her sey imla kurallarina uymakla olsa.
aılemden gızlı sınava gırıcem dıyosun ama gırdıkten sonra senı gonderıceklermı kı yanı gıtmene ızın verıceklermı bende dershaneye gıtmedım kendım ıstemedım bazı kıtaplara calıstım 2 hafta 2 yıllık bı bolum kazandım gayet güzel daha sonra başlayınca allah yüzümüze guldu sınava gırmeden 2. universite hakkı tanıdı laborant ve veterıner bolumune dırek kayıt yaptım çokta memnunum
Bence öncelikle senin ne istediğine bakmak lazım. Üniversiteyi bir bölümünü bir şekilde kazanırsın. Asıl kendine sorman gereken en önemli soru üniversiteyi bitirdikten sonra ne yapmak isteyeceğin. Devlet memuru olmak istiyorsan ya öğretmen ya da sağlık ile ilgili bir bölüm okumanı tavsiye ederim. Tabiki hiç bir şeyin garantisi yok ama olasılık bu bölümlerde çok fazla. Ama benden sana tavsiye üniversite okumak için okuma emeğine hayallerine zamanına yazık olur..
Yaşlı bakımı diye bir bölüm var tercih edebilirsin hem puanı düşük hem de garanti meslek. İki yıllık hemşireliğin yerine çıkarılan bir bölüm ismine aldanma..
Kaymakama gidiyorsun ve durumu guzel bir sekilde anlatiyorsun hersey hallolur korkma sen guclusun sen okuycam diycek kadar aileni karsina alicak kadar guclusun oyuzden git kaymakamliga kaymakama guzel bisekilde izah et durumu Allah yardimcin olsun..
Nabıcaksın okumayı gir bir işe dominos pizzaya gir mesela pizza ustası olursun 2 bin lira maaş üni okuyupda millet asgari ücret maaş alır sen alırsın iki katını.
Pizzacıya girince amele oluyorsun aşçı değil nerde 2bin lira maaş?
kardeşim özelden mesaj at aynı böyle işci olan arkadaşım var o da sımsıkı sarıldı yollarını anlatayım. Merak etme adres falan istemem sadece arkadaşım için buradan yazmıyorum
Derslerinin nasıl olduğunu ve hangi zeka türüne baskın olduğunu bilemediğim için tam net birşey söyleyemem ama sayısal isen;4 yıllık hemşirelikler kpss ile iyi atanıyor. İlköğretim matematik öğretmenleride aynı şekilde. Sözelciysen İlköğretim Din öğretmenliği iyi atanıyor. Üniversiteyi ailenin yaşadığı şehirde seçmeni öneririm en azından daha az tepki verirler.
Kendi ayaklarinin üzerinde durabilirsin tabiki umarim hersey senin icin güzel olur. Kitap falan alamam demissin nerde oturuyorsn yaknlarnda kitap desteği sağlayacak kimsen yokmu? ya da arastiralm senin icin.
Cevrem yok ki benim bir tane komşu var evli bir abla onun yanına inerim arada o kadar O da bazen kocasının kitaplarını veriyor hikaye kitabı. İstanbuldayım dediğim gibi dışarı çıkmayan kendi halinde biriyim
Kitaplar konusunda yardimci olabilcek dernekler var sen zaten zoru basarmis gibisin bu kararlari alarak umarim hersy senin icin hep güzel olur.
Bir cemaate ablalara git. Onlar sana yardımcı olur. Burs ta verirler özel ders te. Derdini anlat sana yardımcı olacaklardır emin olabilirsin. Dini olarak ta kendini geliştirir şu anda bulunduğun psikolojiden kurtulursun.
bunu bize değil kendıne soracaksın bız mı senın hayatına yon verıcez bu kadar da acız olmayın arkadaş rehberlık hocana git hıc mı ıdeal begendıgın bı meslek yook o bolume yonel derslerını arastır unıv arastır ogretım gorevlılerını arastır bu kadar basıt bı durumu acızlıge dokmenın bı anlamı yoook
Ne acizliginden bahsediyosun? Kiz birseyler yapmak istiyor şartlarini ve sınırlarıni zorlayip asil acizligi sen yapiyosun
Cevremde yardim alabilecegim insanlar olsaydi eger emin ol burada anlatmazdim derdimi fakat kimse yok hemde gizliyorum sinava girecegimi
Ya rehberlik hocasi mi var aciktan okuyorum demis kiz kimsesi yok ona bilgi vericek tabiiki buradan duyduklariyla yon verecek hayatina asil aciz olan sensin kiz internete bile komsumun telefonumdan girdim demis once bir oku yazdiklarini, 47 kromozomlu ya.
Aciktan iki yil bitir onlisans kpss gir memur ol direk. Ya da sende okuyup ygs 2 den hemşire olabilirsin
YaLan atiyor komşunun telefonuymus kaç saat komsuda durabilir ki evden çıkamayan kız nasıl sınava girebilir ki tamamen acindirmak ve xper için cabalamak bu yazık ya valla yazik
İstanbul avrupadaysa bana yazar ben de ders çalışacağı kitaplarını veririm. Ben bu camianın içindeyim. Görelim bakalım ne kadar reel.
şu an evde misin diye sordunuz mu? Hayir
Ayrica ben sadece bu soruyu sordum ve o komsumuz bunu puan karsiliginda gunun sorusu yapmis telefon acti anlatti bende şu an kaldigim yerden bakiyorum anladin mi?
Şu söylediklerimin yalan olmasını her şeyden çok isterdim
bende avrupadayım hatta bayrampaşa
duygulandim okurken cevremde imkani olupta okumayan o kadar cok insan varki dunya iste kiminin degersiz gordugu bu imkan baskalari icin okadar degerlidirki ki bu arada kimsenin ne dedigini umursama kirarlar diye hayal kurmaktan vazgecilmez
soran sen sadece hayal kurma şimdiden çalışmaya başla. sınav tarihlerini, başvuru tarihlerini hepsini iyice öğren. ygs 15 marttaymış mesela. başvuru tarihi daha erken kaçırma.
https://i.hizliresim.com/rd7EnV.png bu linkten bak sınav tarihlerine
bu yılın aralık ayıyla 2015in ocak ayı gibi başvuru tarihleri olur kaçırma lütfen soran.
2015 sınav takvimi yaz soran. ve bir daha diyorum başvuru tarihlerini kaçırma. abinin de mümkünse gözüne girmeye çalış o sna yardımcı olacaktır.
19 yaşında koskoca insansın. hem okuyup hem çalışabilirsin. gece eğitimi alıp gündüz çalışırsın. düzgün bir yurtta kalırsın paranı kendin ödersin. okulunu bitirip bitirdiğin şeyi yaparsın. böyle yapan bir sürü insan var
yerınde olsam kadın sığınma evıne gıderdım onlar sana dershanee bıle ayarlarlar unıv gıttıgınde de burs ailenden kurtarırlar senı hep dayak yemek kolay mı
üniversiteye gidip boşa zaman harcama gir bir şirkete üni okuyana kadar işinde yükselirsin hem para kazanırsın hem masraf yapmamış olursun üstelik üni okudun bişey olamadn da demezler
Ailen herhangi tutturduğun bir bölüme seni gönderecekse Tıbbi Görüntüleme Tekniklerini tavsiye ederim.
Eğer göndermezse daha çok onların düşüncelerine yakın bölümleri düşünebilirsin
Liseyi bitirdinmi? ya da liseye gide arkadaşın tanıdığın varsa onların kitaplarından çalışıp Kpss ye girip memur olabilirsin
istersen özelden adresini ver kargoyla sana kitap göndereyim ailem kitapları görür kızar evimin adresini vermiyim diyosan güvendiğin biri varsa onun adresini ver oraya göndereyim sana yardım etmek isterim akıllı kıza benziyorsun bu hırsla kitaplarada çalışırsan kesin bir yeri kazanıp bir işe girersin Allah yardımcın olsun İnşallah..
aynen ben de gönderebilirim istediğin adrese kitap
Hayır daha liseyi bitirmedim o komsumla birlikte calışıyorum bazen lise kitaplarına
21 kredim kaldı bitirmeye bu sene bitecek insallah.
Ben aslında inanmıyorum ama inanmakta istiyorum çünkü siz böyle diyince bana güven geliyor.
Allah razı olsun bir kaç kişide dedi kitap göndereyim ama benim içimde korku var açıklayamam nereden aldığımı diye bide abim çok sorgucu yani mesela ben yalan söylesem babama belki inanır ama abim öyle değil
Gercekten size cok tesekkür ederim ya keşke böyle arkadaşlarım olsa hiç bırakmazdım.
Bana yardımcı olduğunuz gibi sizede yardım eden insanlar olsun hayatınızda. Çok sağolun okuyup cevap vermeniz bile sanki arkadaşmışız hissi verdi
Ben sana inanıyorum sen çok azimli akıllı ve güçlü bir kızsın sen okursun gerçekten Allah'ın izniyle bu sınav olmassa diğer sınava girersin hiç vazgeçme pes etme ben sende o ışığı gördüm. İstersen O komşunun adresini ver oraya göndereyim kitapları bence sen Kpss yede gir memur olursun mesela en sevdiğin meslek ne ya da ne becerilerin var senin?
bende liseyi açıktan bitirip üniversiteyi kazanmıştım azminden dolayı tebrik ederim seni hangi konuda istersen yardımcı olurum
Aile içi şiddete üzüldüm. Düşüncende çok doğrusun çok haklısın. Ünv hakkında bilgi veremem ama imkanın varsa dr ya da müh oku onlar senin yolunu çizer
Bizim yapacağımız birşey yok sokma akılla en fazla 2 adım gidersin önemli olan sensin burada senin yapacakların. Kendin düşün ve karar ver ne yapmak istediğine
Polise git kaymakama vakıflara burdaki akıl seni kapığın eşiğinde öldürür madem dayak yiyon git polise derdini anlat.. Kaymakam felan bir yurr bulurlar..
eskişehir Ankara bursa İzmir antalya gibi üniversitelerden birine git ve bitirme uzat uzatabildiğin kadar:))))
bahsettiğin şehirler çokta ucuz değil kız ekonomisini nasıl uyduracak hemencecik.
bu şehirler öğrenci şehri kolaylıkla part tıme iş bulabilir (antalya biraz daha keyfi:)) )
Şartlarını zorla sahaflarda ikinci el ucuz kitaplar satılıyor ya da yakinlarinin eski kitaplarini falan al konu anlatimli kitaplardan altini cıze çize oku çalış emin ol istersen yaparsin ama pes etme eminim güçlü bir kadın olacaksin inan kendine
Ona en dogru karar verecek olan sensin canim. insanlar seni yonlendirmeye calisabilir ama hayatinin devaminds olmayacaklar. Yarin bugun cok iyi bir meslek sahibi olsan dahi mutlu olamayabilirsin. Kulaklarini kapat ve en dogru karari kendin ver canim
çok detaya girmeden bir şey sormak istiyorum. diyelimki şehir dışında bir yeri kazandın. bahsettiğin bu ailen gitmene izin verir mi? buna cevap ver sonrasında yazarım yine.
Zaten istanbulu kazanmam imkansiz tabiki izin vermezler ama kazansam yalvaririm her dediklerini yaparim basimi bile kapatirim onlar bunu istiyorlar aslinda her sey yaparim yeter ki evlenmeyim okuyayim ama bana sorsan simdi inanmiyorum kazanacagima cunku korkuyorum korktugum icin elimden gelen bir sey yok
anlattıklarından yola çıkarak sağlık ağırlıklı bir eğitim alabilirsen en mantıklısı olur diye düşünüyorum. Üni bitirenler işsiz, ayrıca senin buradan beklentin nedir varsa yapılabilecek birşey onu yapmaya çalışayım ben şahsen
Askeri okullar tavsiyemdir , yatılı kalacağın için sana karışabilecek kimse olmaz.
Asla pes etme olur mu Allah inşallah akıl fikir verir sizinkilere.
Elimdeki kitapları sana gönderebilirim. adresi özelden mesaj at istersen canım...
selam
Gercekten gonderir misin? Peki ya ben onlara calisirsam basarabilir miyim? Yani kazanacak duruma gelir miyim sence?
Dogruyu soyleyim ben hic inanamiyorum buna kazanamayacagim gibi geliyor bir yanin inanmak istiyor bir yanim sen kimsin unv kazanmak kim diyor
merhaba @higistamis efendim?
en başta kendine güvenmen gerek. sen dersin başına, anlamayacağım algılayamıyorum, yine yapamayacağım başarısız olacağım cümleleri ile oturursan başarısız olursun. ama bu konuyu anlayacağım, tüm soruları doğru çözeceğim deyip oturursan emin ol hem zevk alacak hem de anlaman daha kolay olacak.
elimde kitaplar çok, gönderirim ama uygun bir vaktim olursa inşallah.
bu arada anestezi (2 yıl) hemşirelik (4 yıl) gibi alanlar iş olarak iyidir. ama sağlık olduğu için vicdanın olmayacak. tavsiye ederim ama...
yakınındaki liselerden biriyle konuş, milli eğitim'in kitaplarını versinler ordan çalış. derdini anlatırsan mutlaka sana yardım edeceklerdir
Okursan oku ne olursan ol ama sevdıgın istediğin meslek olsun her sorun dert çözülür sabır et yeterli Allah yardımcın olsun ve istediğin seyden asla vazgeçme pes etme :)
bence liseyi bitir KPSS ( KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI ) na gir yerleşene kadar takipte kal sabırla. sonrada mesleğinin sahibi ol durumunda en kısa yol bu.
Gayliğini saklamak isteyen birini bul evlen sen oku ayaklarının üzerinde dur oda kimliğini gizlesin sonra herkes yoluna gider sende sevdiğin adamla evlenip durumu anlatırsın
İstanbul da nerede oturuyorsun? Bana ulaşabilir misin özelden. Elimden bir şeyler gelirse yardımcı olmaya çalışalım. Kitap alalım kaynak kitaplar romanlar vs vs.
bence hiç okuma ömründen 4-5 yıl gidecek sonra ünv ortamı seni etkileyecek ardından evlilik yasın en az 30 u bulacak iyi yanları kadar kötü yanlarıda çok yaneee
Şunu oku bunu oku hepsi yalan , Tedavi olmuş Aklın başındaki yazmışsın oda yalan , Sana ne söylesek boş Sen saten aklı başında birisin, bunları söyleyecek kadar zekiysen eminim hayatına yön verecek kadarda zekisindir.
Senin durumuna cok uzuldum ve okuyabildigim icin ne kadar sansli oldugumu bir kez daha anladim. Ben oralari bilmem ama burada yani Bulgaristanda hem calisip hem okuyan bir suru arkadasim var ve burada okul kazanmak daha kolay
Liseyi bitirip 2 yıllık ygs den çağrı merkezi okuya bilirsin is olanağında var kardeşim okuyor hem çalışıyor rahatlikla is bulabilirsin arastir derim Allah yardimci olsun sana keske elimizden birşeyler gelse de yardimci olabilsek
Liseyi bitir,2 yıllık çocuk gelişimi hemşirelik gibi bölümler çabuk meslek sahibi olmanı sağlar ve hatrı sayılır para kazanabilirsin ayrıca saygıda görürsün...
Ben kim onu kazanmak kim
Çok zor değil çok fazla gayret göstermedende kazanabileceğin bölümler. Ayrıca Ygs den 140 puan alarak açık öğretimde sosyal hizmetler, tıbbi sekreterlik gibi bölümler mevcut. Dönemlik kayıt ücretleride 200 tl her yıl 2 dönem var. Sen ygs den 140 puanı al ben senin kayıt paranı öderim.
İki yillik c. gelisimi ise yaramiyor :)
İstemek başarmak için gereklidir , AMA ; Bitirmek olmak için başlamak gereklidir...
tatlııım bana bözelden mesaj atarmısın konusalıım :/
Kardes sen calista iyi bir puan gelsin de nereye gidersen gitte yeter ki git yani hayirlisiyla
Sinava girdikten sonra açıköğretim bolumune git. Ewdecalisrsin arada sinawlara gidersin onle bittrrsin kismetibe bakarsin
En iyisi aciktan iyi bolum okumak ailen destek vermedigi icin baska bir sehre gidip hem okuyup hem calismak zor olur senin icin
şu an okuman çok zor gibi önce çalışmaya başlamalısın bence
Hic plan yapma sonra istedigin seyler bir bir olmuyo ve sen hayattan soguyosun akisina birak
Turizm otelcilik aşçılık sana uygun bir bölüm ya da konaklama seyehat seç yer buldummu güzel parası var.
yaniliyosun ascilik meslegi bayanlara uygun degil dostum
aynn aşçı değlde konaklama seyahet uygun senn için otelde bedava kalma mevzusuda iyi