Az önce kahvaltıda benim üniversite konum açıldı babam denemeyi sordu kolay dedim matematik nasıldı zor muydu diye sordu o gün doğruyu söyledim matematik kolaydı ama soruları nasıl yapıcağımı bilmiyorum dedim o an annem bana sence ben iyi meslekler kazanamayacaksın evet dedim sonra annem akabinde onun oğlu gittiğin dershaneden 440-430 puan aldı o lisesini kazandı niye enayi mi o senin gibi telefona gömülüp yani kısaca yat gel osman mı o dedi anneme hemende önyargılı yaklaşıyorsun onun çocuklarıyla kıyaslıyorsun bu mu senin yaptığın dedim babama hak verdim sorucağım sorular şunlar;
1) Yksde olan matematik sorularını nasıl çözücem bir şeyde anlamıyorum ne yaparsam anlamaya başlarım?
2) bu olaylara karşı benim nasıl bir ruh haline bürünmem lazım?
Sorduğum sorulara cevap verirseniz sevinirim 💗🤗
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Bende yapamıyorum ama insanlarla annenin seni kıyaslaması hiç hos değil sonuçta herkesin evet beyni var ama herkesin anlama kapasitesi farklı değil mi? Sadece yapabildiğinin en iyisini yapmaya çalıs
Yerinde bir söz olmuş anneannem zamanında annemi okutmadığı için bu işler kolay falan sanıyor sonra konu dönüyor dolaşıyor bana geliyor ya ben misal 200-300 arası puan alırım baktım kazanamayacağım giderim mahalle esnaflarında çalışırım düşük maaş alan bir yerde çalışırım diye korkuyorum hayalimde ki meslekte kaptanlıktı ve bu mesleği kazanmak için eli cebinde kazanamayacağımı farkındayım ama ben sanki ders çalışmaya istekli değilim 11. sınıfta notlarım 4-5 geliyorken şimid 3-4 arası değişiyor bunun sebebide 2022'de yüklediğim ve eylüle kadar oynadığım internet oyunu
Oyunlarla ilgisi yok dikkat vermen gerekiyor derse. O 1 sene sadecw uyku ders yapmak zorunda değilsin vaktini iyi kullanırsan çık dısarı gez oyunda oyna hatta film bile izle. Mezuna kalan birisinde gördüm dersleri asırı kötüyken bilgisayar mühendisliği kazandı 2. Senesinde erkek kardeşimde oyun bağımlısı ama 2. Senesinde gitti bilgisayar mühendisliği kazandı. Evet zor ama imkansız değil ama bu değildir ki hayatında dersle geçecek. Zamanını iyi kullanırsan basarabilirsin
Neden yapamıyorsun biliyormusun sen eksiğinin üzerine gitmiyorsun ve istiyorsun sadece istemekle kalıyorsun basarmak istiyorsan azmetmeli ve doğru çalısmalısın
Bildiğini değil bilmediğinin yapamadığının üzerine gideceksin zaten bildiğini çalıssan o netler artamayacak ki. Seviyeni belirle basta seviyenden kaynak çöz sonra kendini zorla sınırlarını hep as üste bak basta yapamıcak gibi olsanda yapacaksın
Sabah okula gittiğim zaman benim matematiği düzeltmem gerekiyor bir ayağı çukurda diyip söyleniyorum okuldan ebde geliyorum ders çalışayım eksiklerimi tamamlayayım derken instagramdaki arkadaşlarım aklıma geliyor kafamı dağıtıyor baktım hoşuma gidecek gönderiler var onlarla 4.5 saat geçiriyorum (abartmışta olabilirim) ama dikkat gine bir şekilde dağılıyor şu an başlamak için biraz geç olabilir ama benim beynim daha zaman var diyip sürekli olarak erteliyor hafta sonları dershaneye gidince dershanedeki kızlar soruyu şıp diye çözmesi sinirimi bozuyor eve geliyorum biticek bu eksiklikler derken gine kafam dağılıyor ders çalışmak için ortam ideal ama ben nedense tembel, panik atak geçiren, umutsuzluklar içinde yaşayan ve sürekli erteleyen biri olmamdan dolayı okul açıldığından beri böyleyim ve artık bu durumdan kurtulmam lazım kurtulamazsam korktuğum şey başıma gelicek aradada tavana bakıp kendimi sorguluyorum.
Herseyi bir kenara bırak cevreye ortama mesafe koy o halde sana ders dısında hersey yasaklanmalı çünkü ikisi arasındaki dengeyi kuramıyorsun ya da sey yapmsüre tut ve bu süre bitmeden ara verme derse kendine böyle ödül veriyorum diye sartla eğer bunu yaparsam de ve basla ve bilmediğinide çözdür bası bos arkadaslarınada bir sğre mesafe koy ve ders çalısıcam de merak etme ileride de onlarla hâlâ böyle olmayacaksınız
Hayatında sen dısında kimse olmayacak geleceğini Şu an sen insa ediyorsun lütfen bunu dikkate alıp suanki zevklerinden mahrum bırak ve ders çalıs gerekirse telefonda ben sey yaptım mesela internet paketimi iptal ettimki kimseyi arayamıyor internete evde faydalanıyorum böyle oluncada mecburen kütüphanede ders çalışıyorsun
Bide ben sey yaptım mesela disiplinim olsun dşye tarih verdim her günnaksatmadan su kadar ders videosu su kadar soru çözümü olavak dedim ama bak min o kadar ama yapabilirsem dahasını yapınca işaretlemedim bunu ne zaman minimum yaptım dersen de ruh halim kötüyken veya hastayken veya dısarı çıktığım zaman ama mutlaka tarih verdiğim için ilaç düsün zamanı gelince alıyorsun ya tam o gün yetiştiremezsem 2. Gün kütüphaneden asla çıkmayıp o 2 günü tek günde çalısıp dengeledim disiplin çünkü dediğim gibi sart. Bu bana motive verip netlerimi arttırdı mesela. 2 kez rehber hocamla görüştüm ama ona uymadım bir günlük gibi kendi programımı kendim nasıl oluştururum tavsiyesini dinledim sadece ve tabiki çok sıkta yks ye giren 2 tane basarılı azimli kızla görüşüyorum onlardan fikir alısverişi yapıyorum neler yapabilirim diye
Hayatı sorgulamayı bırak yani zamanın azalıyor her 1 gün senin için çok önemli
Böyle düzen ve disiplin kurduğun zaman vicdanende kendini sorumlu hissedeceksin mesela ben minumuma düştüğüm zaman bile içim rahat olmuyor ama insan bir gün iyi bir gün kötü olabilir canı ders çalısmak istemeyebilir ama bir günde iyi olup enerjik olup ders çalısma isteği o yüzden düzen kur ki yapabiliceğinin üzerine çık ya da yapabilirim dediğin yerde durda altına düşme oraya düşersen gerilersin
Bende 3 saat en oda en fazla kalabiliyorum kızlarla konusuyorum ama o 3 saatte ben bütün herseyi kafamı kaldırmadan programı bitiriyorum eve gelincede 2-3 saat çalısıyorum aralarla illa 8-10 saat yanlıs saçma çalısmak zorunda değiliz doğru çalısınca 3 saat bile yetiyor verim alıyorsan. İşte ben o verimi 3 saatte alabiliyorum takıldığımın üzerine gidiyorum çünkü
Kütüphanede yani 3 saat kalabiliyorum*
Gerçekten dedikleriniz beni çok motivasyonum etti bilhassa notlarıma kaydettim her modum düştüğü zaman gelip bakarım diye bir aralar şöyle düşünüyordum acaba bana yararı olmayan katkısız insanlarla takılmam beni tembel yapmaya mı yöneltiyor diye düşündüm sizce öyle midir? ve ayrıca nasıl bir çalışma tarzı kurcam onunla ilgili detay verebilir misiniz örnek olarak;25dk ders 10 dk ara güne başlarken şunları yap şu süreden sonra teste başla gibi
ayrıca kitap okumamın bana bir yararı olur mu? (hocalarım kitap okuyunca soruları daha çok anlıyorsun diyorlar)
Mesela Nasıl ders çalışacağımı bilmiyorum nasıl program kuracağımı bilmiyorum bu gidişe böyle olursa çıkışım başı boş insanlar gibi olucak şu 5 ayda ders çalışma programı doğru yanlışlar test çözmek deneme çözmek kitap okumak gibi şeyleri gereksiz buluyordum ve yksyi umursamıyordum artık umursamaya başladım günlükleri kaç tane soru çözebilirim? ne kadar süre konu anlatımı çalışabilirim? ne kadar süre kitap okuyabilirim? gibi sorular
Kitap okumanın faydası elbette olur bende sayısalcıydım türkçeyi paragrafı sayısala bağladım ne kadar paragraf çözsem artar dedim orada yanılma payım oldu günde 50 paragraf çözüyorum 20 doğru 30 yanlıs civarları yapıyorum tam hatırlamıyorum ama öyle birşeylerdi yani ve ağladım hocaya gidip sen benim düzenime uymadın dedi bayağı sohbet ettim kadınla ama dediğim gibi 2 defa gittim ben çok dik baslı bir kızım yine onu dinlemedim ama bana sonra oda dedi sen bu ders çalısma disiplinine alısmıssın çünkü ben liseyi açıktan bitirdim beni yönlendirilince dengem bozuldu geriliyordum sonra bana ile yarayacak bilgiler verdi birde arastırdım bana program yaparkende günlük tut dedi mesela bir konuda yetersiz olduğunu düşün kendine güvenmediğin ve deftere tarih tut sen onda kaç soru çözdün Kaç dakika harcadın kaç net yaptın diye vs vs ben paragraf üzerine yaptım bunu sadece. O kadar iddialıydım ki türkçede ama yanlıs çalısıyordum. Söyle düşün bir araba ama altta pedal var bir sürü kişiyle yarısıyorsun onu ne kadar çevirdiğin mi önemli sence yoksa o tekerin sana uyguladığı geri tepkisi nasıl desem yağsız bir bisiklet pedalının uyguladığı kuvvet var çok enerji yüklüyorsun ama birde çok rahat dönen pedal var işte sen konforunuda sağlaman gerekiyor böyle ben işte o altımdaki sorunu çözdüğüm için ilerliyorum yorulmadan yıpranmadan ve her basarımda benim kendime olan inancımı artırıyor yoksa her hafta bende bilirdim kadının yanına gitmeyi ama bu bana ne kadar motive verebilir ki? Etkisi 10 dakikamı 1 saat mi ya da 1 hafta mı? Yine gidecek o önemli olan ne biliyormusun kendi motiveni kendin sağlaman. Otur o masada ağla bile ama kalkma yapamıyorsan beyninin almadığı noktada kalk önce kafanı ruhunu iyileştir yine otur ama dediğim gibi kur o düzeni basarının sırrı tam olarak bu
Ve herkes bunları yasıyor 2 milyon insanın kaderi bu zaten
Birde ne istediğini bilip hedefin doğrultusunda ilerlemelisin ben kendim için kapasiteme baktım mesela 2 yıllık kaldırabilirim dedim tıp göremiyorum kendimde ama senin hedefin yüksekse 3 saat değil 5-8 saat çalıs tabiki bu kişiliğe bağlı birisinin sana otur diyip ders çalıs dayatmasıyla olacak iş değil. Bende bilirdim mesela oturup masaya surda 10 saat video izler bildiğim dersi çalısırdım bana bu ne kazandırırdı ki? Vakitle yarısıyoruz suanda. Bu yüzden diyorum doğru çalıs verimli çalıs kaç saat çalıstığın öenmli değil kendini o gün doygun hissettin mi çalıstığından tatmin olduysan basarmıssın demektir
Burada 3 yıl mezuna kalan kız olarak söylüyorum basta yaptığım hataların hepsinin bedelini zamanımdan kaybederek ödedim 😅sende bunu , bunları yapma
İşte dediğim gibi bunları sen yapacaksın. En kötü günde 10 sayfa kitap oku 20 paragraf çöz 10 soru dilbilgisi çöz geriye 30 soru kaldı 10 tane problem çöz 10 tane matematik çöz ya da temelin kötüyse 10 antrenman 10 matematik çöz ettimi 40 soru sana 10 soruda sosyal çalıs ya da fenden günlük 50-60 soruyla basla sana az geldiğini düşündüğünde de fazlasını ekleme günlüğe az olanı görki iştahın açılıp Daha çok çöz o minumum dediğin bu olsun gözünün gördüğü fazlasını görmesin. 4 yıllık mı istiyorsun 2 yıllık mı onuda bilmiyorum 12 misin mezun musun? İşte verdiğim örnek doğrultusunda sen olustur bu günlüğü böyle birisi haftalık program birisi doğru yanlıs olsun ama tarih mutlaka atmalısın ne çalıstığını hangi gün çalıstığını netlerini vs görmelisin yoksa göz unutuyor çabuk alısıyor olduğu seye
Anlattığınızdan anladığım kadarıyla bir test kitabından belirli sayıda soru çöz ve o soruyu ne kadar sürede yaptığını kayıta al ve süre tuttuğundan daha az soru çözmeye başladığın zaman kendinin geliştiğini ve başardığını anlıyorsun öncekinden tuttuğun süreden daha kısa soru çözünce artık soruyu şipşak diye çözebiliyorsun anladığım doğru mu? ayrıca size sayısızca teşekkür ederim ama kitap okumak derken kitap okurken günlük olarak kaç sayfa veya ne kadar süre kitap okuyabilirim?
Senin ders çalısma isteğinin olmaması neyden kaynaklanıyor galiba az çok anladım sen düzen kurmamıssın ama geç mi bu Tabiki değil en kötü mezuna kalırsın hedefin yüksekse ama bırakma o düzene sımsıkı yapıs ha bu sene olur ha seneye ama mezuna bırakacağım diyede hafifletme kendini nasılsa mezuna kalıyorum falan çünkü kalsanda seneyede kalırsın emin ol sonu gelmiyor onunda. Ders çalısma isteksizliğin şöyle sundan oluyor bir gün mesela atıyorum sayısalsın ve 100 tane kimya çözdün ama sabah içinden gelir mi çözmek yine. Bir gün akşama kadar makarna yediğini düsün sabah miden birdaha alır mı onu? Açlıktan öleceğini bilsen dahi yemezsin ders çalısmakta böyledir ama mesela bugün öğlen makarna yedin ama 2 gün sonra yiyebilirsin yine değil mi? O 100 soruyu halbuki 3 günde de çözebilirsin 1 haftada da ama çalısma isteğin bitmez soğumazsın değil mi? Böyle saçma sekilde örneklerle anlatıyorum ama banada böyle anlatıldı ve mantıklıda buldum bu kadın bası bos öğrencileri bile iyi yerlere getirmiş güven iyi bir hoca dediler biraz gıcık birsey ama işe yaradı bilgileri
Dediğim gibi çok ya da az okuman kesinlikle önemli değil 5 sayfada olur 10 da 20 de önemli olan sen bunun altına düşmemen. 1 günde 100 sayfada okursun sabah peki 100 tanr okurmusun o mide o istek gelir mi? Ama halbuki 5 sayfa okusan 100 ü 5 e bölsen 20 günde de sonunda biter. Senin yaptığın hata hemen bitirmek , onu hemen bitirmemelisin ki yarında çalısmak için hevesle motiveyle dinlenmiş halinle çalıs diye
Beyin aynı vücut gibidir bir anda üzerine gider zorlarsan spora baslayan insan gibi kasların nasıl hamlasırsa beyinde öyle. Ona bir anda yüklenme , geliştiği zaman zaten daha fazlasınıda kaldırır. Yabas yavas ilerle sonra zaten o geliştikçe kosmaya baslıcaksın. Küçük seylerle mutlu ol ki büyük seylere yaklas :) istediğin zaman soru sorabilirsin ben buradayım
Ve sunuda unutma kimse zirveye uçarak gitmedi dipten basladı. Önce yürüyeceksin, tırmanıcaksın, zıplıcaksın , yorulacaksın, durucaksın, kosacaksın. Ama durursan olduğun yerde kalırsın çünkü sen dursan bile sınava kalan zaman azalacak bunlarıda unutmamalısın
Dediklerinizi çok çok iyi şekilde anladım lakin bir gün size işim düşerse nasıl ulaşacağım?
Ve herkes bu ülkede doktor olmak tıp kazanmak için doğmuyor ülkeye avukatta lazım , esnafta lazım yani illa bir dayatma ve sevmediğin birşeyide yapmak saçma geliyor bana mutlu olmadığı seyi insan niye yapar ki? Öyle insanlarda gördüm ben buna o yüzden inanmıyorum annene o yüzden katılmıyorum. Çalıstığım yerde adam 3 üniversite bitirmiş anestezi bile kazanmıs ilk sınıfta okulu terk etmiş ama basarılı bir kuaför Şu an . Belki basit geliyor Şu an sana ama onun yaptığı iş bilenzor adam orada durmus o mesleği sevmiş ve bunda ustalasmıs. Sabır gerekiyor yaptığın iş için ve en basında sevmen ve istemen. Bu yüzden önce ne istediğini bil ve ona göre ilerle aile bugün var ama yarın olmayabilir. Ama yarın yaptığın yapacağın seylerden yine sen sorumlu olacaksın diyemezsin ki bunu bunu dinlediğim için böyle oldu suçlasan bile değişmicek gerçek ve işte bu yüzden bugün adımlarını sağlam emin adımlarla at ki geleceğin güzel olsun mutlu yasa zaten mutlu olursanda huzurluda olursun
Suraya yorum atman yeterli ben dönerim size
Ve biliyorum ki bu hayatta en kötü şey bile kararsız olmaktan daha kötü. Ne yapacağını bilemediğin zaman hiçbir sey yapamıyorsun. Ben onlarıda yasadım ve Şu an sadece kalbimi dinliyorum istediğim neyse onun için çabalıyorum ileride insallah iyi ki diyeceğim bunu yaptığım için belki keske desem mantıken iyi bir şey önüm açılacak ama keske demek iyi ki demekten iyi bile olsa ruhen mutsuz olmamdansa kalbimi dinlemeyi seçtim ben , sende kalbin nasıl istiyorsa sana ne iyi geleceğini düşünüyorsan onu yap
Benim hayalimde ki meslek kaptanlık denizleri ve gemileri seviyorum insanları bir yerden bir yere götürmeyi veya arabaları (feribot, vapur)/yüklü gemilerilerde yükleri yabancı bir ülkeye bırakmayı seviyorum deniz yolcularını ve denizde yüzmeyi bile seviyorum evet biliyorum ölümcül ama insanlara yararım dokunabilsin istiyorum ama bazı insanlar maalesef anlamıyor annem gibi insanlar ve 4 yıl okumam ve sayısal bölüm seçmem gerekiyor ve bu bölüm için sayısal seçtim. Bana göre iyi, hoş bir meslek ama bu mesleğe göre 5-8 saat ders çalışmak günlük en düşük 5 sayfa kitap okumak ve şuanlık bildiğim derslerin konularından 25 soru bilmediğim sorulardan 10 antrenman sorusu çözüp ondanda (25 veya altı) soru çözmem bu meslek için iyi mi?
İlerlemek için bir yerden basla ve disiplin sart dediğim gibi bir gün akşama dek çalısıp sabah bırakırsan bütün emeğin bosa gider. Her gün çalıs ama az çalıs gerekiyorsa. Damlaya damlaya göl olur misali. Bırakırsan gider sen sınava dek gerekirse az çalıs ama hep 1 milim bile ilerlesen bu senin için çok iyi bir şey
Benim seni anlamadığım gibi neden bu mesleği sevdiğini seninde mesela benim neden anestezi isteyip sevdiğime anlam veremezsin çünkü herkes aynı düşünmediği gibi herkeste aynı çalısmaz. Sen kaptanlıkta iyisindir ben sağlıkta baskası kuaförde esnaflıkta baskası tıpta yani herkes farklı ve bu yüzden bir saat sınırlaması değil senin o bosluğunun üzerine eksiğinin üzerine gitmen gerekiyor bugün ne istediğini biliyorsan nasıl çalısman ilerlemen gerektiğinide biliyorsundur :)
Ve önemli olan yine söylüyorum ne olduğun değil kendini nerde ne kadar geliştirdiğindir. Ben bugün kuafördüm ama 15 ay bu mesleğe dayanabildim usta oldum öğreticiliği aldım ama sorsan ne biliyorsun diye hiçbir şey bilmiyorum çünkü kendimi oraya vermedim. Makyajda profesyonel değilim bir likit çekmek ne kadar zor olabilir diyeceksin ama ben bunu çekebilen her kadının yani bunu yapabiliceğine inanmıyorum bu çünkü bir sanat bir resim çizemiyorsam bugün bir kalemle gözüme bir likit çekemiyorum ama bir erkekte bunu yapabilir bu mesleği severek giren bir kadın 15 ayda çok sey öğrenebilirdi babam ailem hep kuaför olmamı istedi parası için ama ben belgeyi alıp kaçtım oradan çünkü istediğim sağlıktı. Ben kendi işimin patronu olamam ileride altımda en pahalı arabada olabilir en pahalı elbiseleri giyer telefon alırdım ama ben parayı istemedim mutsuz bir hayatı istemedim girdim öğrencilğe fakirliğe bütün kazandığım parayla son kez dersaneye şuanda da son kez şansımı Denicem kazanmak istiyorum çünkü ama dediğim gibi artık bu son ve yapamazsam ileride zaten zekam yetmemiş der çalısırım ama Şu an ya hrp ya hiç diyip Bismillahla basladım derse. Önüm açık mesleğim hazır döndüğümde bekliyorlar beni ama ben kalbimin sesini dinlemek istiyorum az kazanayım ama gönlümdeki olsun istiyorum
Sırf alanım güzellikti diye bana gelen erkeklerde benden iyiydiler bakımlıyım ve bakımım her zaman indirimli yapılıyordu çevreden dolayı dolgu estetik bilindik patronum sayesinde yapabilirdim uygun fiyata tas gibi kız olur bende bilirdim önüme bakmasını , erkeklerden faydanabilirdim gerçekten istediğim * yapmak değildi o ortam o kadar farklı ki ben değişmeden ne istediğimi bildiğim gibide çok şükür bozulmadan da çıktım oradan. Hani ne kadar düzgünüm desende gittiğin ortam gerçekten seni değiştiriyor. Ben dersane param ve ileride olmazda bu isin ustası olayım diye durmuştum ve amacıma ulaşıp çıktım
Prenses gibi yaşayacaktım babamda destek olacaktı ama ben üniversite görmek istiyorum bunu ileride de yapabilirim diye düşünüyorum ama üniversite belki ileride okumayı bile istemem ve parayı da değerli görmüyorum suanda ve gerçekten de istediğim sey için çabaladığım için çok mutluyum Şu an da
Dediklerinizi çok iyi anladım iyi ki çıkmışsınız o lanet olası yerden. Az önce annem babam beni çağırdı şimdi gittiğin dershane sana yararı dokunuyor mu diye sordu hayır dedim seni finale yazdıralım mı dedi babam yazdırmadan önce yorumlarına baktı para için her şeyi yapan biryer diye yorumlar yapan olmuş babam ise Allah Allah diyerek sustu sizce final kötü müdür?
Nerede olursa ol sen ders çalısmana bağlı diye düşünüyorum bunun. Final iyi bir dersane yani adı var ama zor diye düşünüyorum temelin heleki 200-300 arası puansa bu seni zorlayadabilir disipli yerler biraz sıkıyorlarmıs diye duydum tabi senin için neresi iyiyse orada durman daha iyi sonuçta evde çalısanda kazanıyor köyde imkanı bile olmayan adamda kazanabiliyor. İstersen en iyi sartlarda ol azim sabır ve hırs gerekiyor basarabilmen için. Dersane sadece aracı olur
Anladım peki bugün başlamayıp yarın başlasam iyi olur mu?
Siz bilirsiniz
ve ayrıca hangi saatlerde çalışmak daha verimli olur mesela sabah 4'te kalkmak gibi? vs.
Dediğim gibi en verimli saat ne zaman en iyi ders çalısabiliceğin saattir ben sabahın 5 ile akşam 7 ye kadar sürdürüyorum kimisi akkşam 5 denn12 ye yapıyor hayran kalıyorumda doğrusu ama bu tamamen kendini en iyi hissettiğin saatte olur verimi
Sabah 6da zihnim faaliyette oluyor genelde sabah kalkınca enerjisiz oluyor musun peki mesela mayışmış uyuşuk insanlar gibi oluyor musun
Cin gibi oluyorum en enerjik olduğum zaman dilimi o saat ama akşam 7 de bir mayısıklık oluyor 8 bilemedin 9 a kadar uyanık dursam ben bir şekilde uyuyorum. Yok telefonla uğrastım gece 2 ye kadar uyanık durduğum an 3 saat uyur yine 5 de kalkarım akşam 8 e kadar da asla uyuyamam ben biraz değişik bir kızım düzenim çok farklı. Bozduğum gibi hersey bozuluyor
Harbidende öyle ya öğlen 5'den sonra bir mayışma enerjisizlik geliyor bende sabah 6'da kalkınca cin gibi oluyorum zaten okulum sabah 8.00 civarı başlıyor 14.40'da bitiyor 2 saatte efor göstermek mi daha iyi yoksa sabah 5'te kalkıp ders çalışmak mı daha iyi olur siz yaşamış görmüş birisi olduğunuzdan dolayı bende soruyorum
Cozum mert hoca
AŞDÖXÖŞQÖDLXNAWKMFKAOWKDKAMELRDMMAKWKE