Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
- +1 yıl
bende de var aynı sorun artık hiçbir şeye odaklanamıyorum ülke gündemi o kadar kötü ki hayattan o kadar korkuyorum ve sevmiyorum ki bence bundan yani.
20 Yorumla Merhaba , odak sorunu genel itibariyle insan zihninin başka meşgalelerle meşgul tutulmasıyla kaynaklı kendini ders çalışmaya odaklayıp sadece konuya hakim kalırsan çözülecektir başarılar…
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Aynı durumdan ben de bu aralar fazlasıyla muzdaribim yüzüne su fışkırt diyorlar da o da insanı hasta eder ya ben fışkırtırsam çok fışkırtırım hadi hayırlısı en kısa zamanda düzeliriz 🤲 benim de sınavıma çok az kaldı
10 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 2,7b cevap paylaştı. İyi bir psikologa gidin. Sonuç almazsanız bir psikiyatriste de gidin derim. İlaçlı tedaviler mümkün.
10 Yorumla- +1 yıl
Ders çalışacağınız zaman yakanıza bir iki damla biberiye yağı damlatıp koklamaniz size yardımcı olacaktır.
00 Yorumla Neyine odaklanamıyon çalış işte, Terliği kafana yersen odaklanırsın,
00 Yorumlakendinizi hedefinizi gerçekleştirdiğiniz zamanda hayal edin motive olursunuz
..00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)1 yıl
Dikkatini dağıtan şeyleri ders çalışmadan önce kaldırabilirsin. Telefonla çok ilgilenen ya da aklın telefonda kalıyorsa telefonunu kapatıp odanın dışında tutabilirsin. En önemlisi kendine bir program hazırlayabilirsin. Konu tekrarlarını ya da öğreneceğin yeni konuları sabah saatlerinde yapabilirsin. Çünkü sabah zihnin boş olur ve daha iyi odaklanırsın. Gün içinde de soru çözümleri yapabilirsin. Ama bence odak sorununu ders çalıştığın saatleri düzenleyerek çözebilirsin.
00 Yorumla - +1 yıl
Odaklanma sorunun olabilir buda yaşadığın ortam ya da bilinç altında psikolojik sebeptendir
00 Yorumla - +1 yıl
kendinizi hedefinizi gerçekleştirdiğiniz zamanda hayal edin motive olursunuz
01 Yorumla- +1 yıl
Bende bekliyorum
- +1 yıl
bende hiç odaklanamazdım aklım hep başka yerde olurdu
00 Yorumla - +1 yıl
Manuel TEKTEKER bisiklet sürmeyi dene. Dikkat dağınıklığı konusunda iyi gelebilir.
00 Yorumla - +1 yıl
merhaba ders calısırken telefonunu kapat ve baska yere koy düzenli bir odada klasik müzik eşliğinde cama dönük olsun sırtın yeşil çayla beraber dikkatini vererek çalışmaya basla her gün kitap okumya baslarsan zamanla adapte olursun
10 Yorumla İlk öncelikle gereksiz eşyaları toplayacaksın masandan seni rahatsız eden dikkatini bozan şeyleri hepsini kaldır sonra tütsü al ve onu yak masanın kenarına bırak çünkü koku harika odak veriyor daha kalıcı oluyor
00 Yorumla- +1 yıl
Bu problem bende de vardı bir uygulama keşfettim adı forest bir süre ayarlıyorsun ve o süre içinde ağaç büyütüyorsun eğer telefonu eline alırsan ağacın ölüyor. Bende çok etkisi oldu ders çalışma ve odaklanma konusunda belki sana da yardımcı olur.
00 Yorumla Aynı sorunu ben de çekiyorum aynı soruyu 4 5 kere okuyorum özellikle deneme çözerken. Bunun için psikiyatriste gideceğim ilaç yazması için. Gerçekten etkili ilaçlar varmış
10 Yorumla- +1 yıl
Fazla dinlememek şartıyla (bağımlılık yapabilir) Beyaz gürültü dinleyebilirsin ders çalışırken ve ya test çözerken filan 1 saat dinleyerek çalış
10 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
aklından neler geçiyor seni ele alıyorsa kurtulmayı dene
10 Yorumla Kendini o işe adamak ve motivasyonu kendine göre ayarlamak en iyisi. İnternetteki çoğu yöntemlerden çok kendine uygun bir yolu bulup cidden neden bunu yapmak istediğine odaklan.
00 Yorumla- 3 ay
Rahat bir ortam oluşturulmalı, sessiz yer olmalı, dikkat dağıtacak şeyler olmamalı kendini motive etmeli geleceği yani hedefin neyse o düşünülmeli
00 Yorumla Hedef koy ve o hedefe kitlen yani başarmak icin çalışman çalışman içinde motivasyon lazım yani emek vermeden olmuyor odaklanacaksin ki başarı gelsin
00 Yorumlakısa sürelerle başla mesela 30 dakika ders 10 dakika mola ders çalışma sureni sonra arttirirsin bence etkili
00 YorumlaBen aralıksız 12 saat çalışabiliyorum. Bana kalırsa senin sorunun çalıştığın şeyi/şeyleri sevmiyor olman.
00 Yorumla- +1 yıl
Kısa süreli çalışmayı dene belki uzun çalışınca kafan bunaliyordur
10 Yorumla Ders çalış başka şeylere dikkatini veriyorsun demek
10 YorumlaAklin fikrin erkek pesinde olmasin ki derslere odaklanirsin
00 Yorumla- +1 yıl
Ders çalışmıyorum kökten cözüm sınava girincede okuyorum yapıyorum sınavlarıda geçiyorum şahsen
00 Yorumla Ders calışmayı sevmiyorum sıklıyorum yapamam zor korkusuyla bırakıyorum ne yapmalıyım
00 Yorumla- +1 yıl
Aynı sorun bende de var ya ders çalışırken aklıma sadece seks de şaka gibi
00 Yorumla - +1 yıl
Hedef belirle en iyi motivasyon şeklidir. Ama belirlediğin hedefe sadık kal
00 Yorumla - +1 yıl
O an ilgi alanini ceken ne varsa oldugun yerden uzak tut ya da yerini odani degistir
00 Yorumla - +1 yıl
Odağını bozan şeyleri dikkatini bozan şeyleri gözünün önünden kaldır
00 Yorumla - +1 yıl
Bende de aynı durum var. Ritaline baslamayı düşünüyorum.
00 Yorumla - +1 yıl
Soğuk su ile yikanmani tavsiye ederim uykuyu açar beyni rahatlatır
00 Yorumla Evgeny Grinko dinlemek rahatlamana ve odaklanmana yardımcı olabilir :)
00 Yorumla- +1 yıl
Pomodoro tekniğini kullan
00 Yorumla Kafandaki o başka düşünceyi sil
00 YorumlaOlmaz ne yaparsan yap
00 Yorumla- +1 yıl
Gokboru müziği aç gaza gelirsin
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Telefon; TV'den uzak ol.
00 Yorumla - +1 yıl
ben ders bile çalışamıyorum
10 Yorumla - +1 yıl
Odaklan. Bu bir egzersiz işi.
10 Yorumla - +1 yıl
Ne yapım gelip şeyini mi yalayim
10 Yorumla Ozaman çalışma evlen gitsin 😂
00 Yorumla- +1 yıl
Kendini motive edici seyleri aklina getir
00 Yorumla - +1 yıl
Sözsüz müzikler dinleyebilirsin
00 Yorumla - +1 yıl
O zaman kafanda başka şeyler var
00 Yorumla tavsiyelere bende açığım
00 Yorumla- +1 yıl
bende de aynı sorun var ve dikkatim hemen dağlıyor
00 Yorumla - +1 yıl
yüzünü yıka
00 Yorumla Sakız çiğnemeyi dene
00 Yorumla- +1 yıl
Gel canim konusarak motive ederim ben seni
00 Yorumla - +1 yıl
Odaklanma süreni bul ve ona göre pomodoro yop
00 Yorumla - +1 yıl
hocana asik ol devami geliyor
00 Yorumla Ders çalışmamanı tavsiye ederim
00 Yorumla- +1 yıl
Müzik açabilirsin
00 Yorumla Müzik dinleyerek çalış
00 YorumlaKafanı toparla önce
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)1 yıl
Neden soruyorsun
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)9 ay
meditasyon yap
00 Yorumla - Devamını Gör (8)
Detaylı bilgi
Merhaba
Etkin çalışma, öncelikle çalışma zamanının ve çalışma ortamını iyi organize etmekle başlar. Hedeflere ulaşmak ve başarılı olmak için zamanı ve ortamı iyi bir şekilde düzenleyebilirsek verimimiz yükselir. Zamanı planlayarak hem zamanı, hem de enerjinizi daha verimli kullanabilirsiniz. Zaman konusunda başarı kriteri, sadece hedefe ulaşmak değil, aynı zamanda hedefe en hızlı şekilde ulaşmaktır. Düzenli bir çalışma programı yapmak ve bunu uygulamak başlangıçta zor gelebilir. Ancak böyle bir uygulamanın devamı, belli saatlerde belli işlerin yapılması alışkanlığının kazanılmasını sağlar. Çalışma zamanının günün belli saatlerinde olması, çalışmak için oturmaya sevk eder.
Başlangıç çalışma hedefinizi daha kısa süreli tutup sonrasında yavaş yavaş arttırmak motive olma sürecinde etkili olacaktır.
Başarılar
Böyle bilimsel makale gibi yazılar hep "eksik bişey" var dedirtir. nedir o? bence içinde insan yok! yani tamaen insan zihninin vardığı noktadır. bir psikiyatrist te insana bu gözle bakabilir (konusu insan psikoloji olmasına rağmen) atıyorum depresyon tanısı koyar ve ilacı dayar. ilginç ilaç işe yaramaz peki neden?