asgari 2850 iken 2000 le başladım 5500 oldu 4 bin aldım şimdi 7 bin Talep edicem maaş konusuna nasıl girebilirim konuyu hiç açmadılar
(Bebek bakım günlük rutin ev iş yemek)
asgari 2850 iken 2000 le başladım 5500 oldu 4 bin aldım şimdi 7 bin Talep edicem maaş konusuna nasıl girebilirim konuyu hiç açmadılar
(Bebek bakım günlük rutin ev iş yemek)
Bebek bakımı, günlük rutin ev işleri.. derken şu an bakıcılık yapan kişiler ne 5 bini 10 binden aşağı çalışmıyorlar. Hatta çok daha durumu iyi olan bir ailede bakıcılık yapmaları bile 15-20 bin arası. Günlük temizlik artık 700-800 lira. Düşün günlük temizlik yapıyorsun ve paranı alıyorsun. Ayda ne kadar ediyor düşün artık. Elbette asgari ücret olmuş 8 bin küsür konuşmak için geç kalma rica ediyorum. Kolay değil bu sonuçta. Kabul etmiyorlarsa kendileri bilir ama bu devirde, bu para ile her işi yapmak çok az..
merhaba. ... hanım/Bey. müsaitseniz bir konu görüşmek istiyorum sizinle. diye başlarsın. ekonomik koşulları anlatır konuyu bağlarsın.
Konuyu onların açmasını bekliyordum da açayım dimi çünkü açmadılar hala konuyu
aynen aç tabi. herşeyi karşıdan bekleme. konuş rahatla. olmuyorsa da anlaşamıyorsanızda bırakırsın olur biter.
7 binden aşağı kabul etmeyeyim dimi
asgari 2850 iken 2000 le başladım 5500 oldu 4 bin aldım şimdi 7 bin Talep edicem
Asgari vermiyorlar çünkü sigorta yok 8 saat 5 gün mesai
ilk başladığın ay yıl ne zamandı?
2021 Ağustos işte bu sene Ağustos da senem doldu bide asgari zam gelince 4 bin yaptı bu acaba o zaman 4 bin anlaştık diye tüm sene mi 4 bin sanıyor zam konuşmuyor benle
5500 iken 4000 tl alıyorsan 8500 tl iken 6200 almalısın. oran orantı bu şekilde.
7 bin kabul etmezler diyorsun isteme yani mi
valla dolar bazında hesap yaptım. hakettiğin giriş rakamına göre 4300 tl. asgari ücret üzerinden hesap yaparsak. 5500 iken 4000 tl alıyorsan. 8500 olduğunda ki daha olmadı şubatta ele geçecek o maaş. alman gereken 6200 tl oluyor. sen biraz eskiye göre fazla istiyorsun.
8500 asgari ücret olmuş ben gidip 6200 çalışcam neredeyse 2500 tl fark kayıp üstelik sigorta yok çok çok düşük bir maaş 5 gün 8 saat çalışmaya
sen zaten haftalık 5 gün 8 saat çalışıyorsan ve sigorta yapmıyorlarsa direkt 8500 tl iste.
tam mesai yapıyorsun. ekstra iş yapıyorsun bedavaymış. aynı şehirdeysek 1 sene sonra benimde senin gibi birine ihtiyacım olacak. asgari ücretten çalıştırabilirim.
8500 kabul etmeyeceklerdir 7 bine İkna etsem benim için kardır diyorum bahsettiğiniz oranı teklif edecekler büyük ihtimalle biliyorum bende hani o yüzden nasıl konuya girmeliyim diye dedim..
siz nerde ikamet ediyorsunuz
antalya.
Cevap
4Cevap
Bence hemen konuşun
Kaç saat kaç gün çalışıyorsun? Neden bu kadar az?
5 gün 8 saat
Öyle yapıcam büyük ihtimalle bu cuma konuşacağım
Bazı arkadaşlar 7 bin çok
asgari 2850 iken 2000 le başladım 5500 oldu 4 bin aldım bu oranla 6200 olması gerek 7 bin çok diyorlar 😅
7 bin normal bence hatta az bile
asgari 2850 iken 2000 le başladım 5500 oldu 4 bin aldım şimdi 7 bin Talep edicem 5 gün 8 saat çalışıyorum bebek bakim yemek ev iş dahil
Ev işi deyip geçme zor iş kaç tane çocukları var ailenin ve bulunduğun evin gelir durumu nasıl karşılayabilecek birilerimi 7 bin TL’yi
Bebek bakıyorum ama mesela okullar tatil olunca diğer 2 çocuk da evde oluyor onlara da bakıyorum o arada
2 si avukat
Valla bırak 7 bini direk askari ücret talep et eğer senden memnunlarsa işini de iyi yapıyorsan alırsın şartlar ağır maalesef Heeşey ateş pahası geçim zor
Hak ettiğim o üstelik lisans mezunuyum çocuk gelişim sırf bebek biraz daha büyüsün diye devam ediyorum normalde anaokulu çalışma fırsatım varken düşün
Eğer istediğin ücreti veremeyiz falan derlerse ben bi kaç anaokulu ile görüşeceğim o zaman bilginiz olsun gibi şeyler söyle senin gibi birini kaçırmazlar bence bu kadar okul okuyup birde ev işlerini de yapman extra oluyor bence
Bu sefer merhametsiz para düşkünü olarak görürlerse beni ya
En son zammı ne zaman aldın yani 5500 ne zaman oldu
Olmadı ki hiç o kadar bu Ağustos da 4 bin oldu öyle devam ettim hala aynı şu an
Heee pardon ya bence şu an o askari ücreti istemeyi fazlasıyla hak ediyorsun düzgün bir konuşma ile istediğini alabilirsin insanlar sadece çocuk bakımı İçin alıyor 6-7 bin senin ev işi yemek temizlik de var extran biraz fazla
Özelden mesaj attım
7 bin iyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?