Bu aklı değişik tayfa işsiz de o yüzden. Kadınlar çalışmasa işsiz erkek kalmayacak gibi bir fikirleri mevcut. Bir diğer işsiz tayfa da sapkın olanlar. Çalıştıkları kadına yan gözle bakan ş*refsizler. Sebep bunlar.
Muhtemelen çok eski yıllarda yapılan işler avcılık, ateş için yakıt toplama, savaşlar gibi kas gücü gerektiren işler olduğu için biyolojik olarak bunları gerçekleştirme de yetersiz görülmüşler ayriyeten hamilelik, regl dönemleri gibi süreçler de bu durumu daha da desteklemiş. İlerleyen yıllarda savaşlarda "ganimet (!)" olarak görülmeler vs durumlardan kadının cinsel yönünün daha üstün görülmesi gibi argümanlardan halk arasında bu şekilde tabular oluşturuluyor ve günümüzde bu tabular yeni yeni yıkılmaya çalışılmakta
Eski geleneksel tipte düşünen erkekler bizim işyerinde de var böyle kanka otursun kadın evinde çocuğuna baksın yemek yapsın diye konuşuyorlar. Birde tırnak içinde "karı" diyorlar. Ama böyle kadınlara bazen müstehak diyorum bu tipteki erkeklerin yüzüne tükürmeleri lazım.
Bunu söyleyenler genelde hepimiz hemfikiriz bence bu konuda cahil oluyorlar. Ben meslek konusunda kadın erkek kalıplarını doğru bulmuyorum. çok başarılı kadınlar var hayatta gerçekten bilim ile ilgilenen ya da öğretmen olanlar. mesleğini layığı ile yapan herkes çalışmalı. zaten zor bir dönemdeyiz yani bir insanın bence mutlaka bir geliri olmalı zaten. ayrıca kariyer yapmak ve bir kadının kendi hayatını güvene alması çok güzel bir şey. çalışmamın tabi ki de cinsiyeti olmaz.
Kim ne düşünmüş bilemem. Ama bunu ileri sürenlerle "erkek adam ağlamaz" diyenler aynı kafa yapısında diye düşünüyorum. Çünkü iki düşünce de birbirinden saçma. Tabi dinle, kariyerin zıt olduğundan bahsedenler de bir o kadar saçma. Kadınların tek görevi, evde oturup çocuk bakmak değil. Bunu gayet erkekler de yapabilir. Elbette kadının yapması daha doğru ama iki tarafta çalışıyorsa bu görevi kadına yükleyemeyiz ¢
⭐ Kendi önyargılarının ve dardan daha dar kafalarının gereğini yapacaktır herkes. Sonuçta dünya sahnesinde herkes ne m_al olduğunu ortaya koyuyor herkes bunun çabasında herkes rengini belli ediyor !! ⭐
Neden taciz tecavüz iftirasına ceza vermeyen akp yi eleştirmiyorsun da boş boş f*minist serzenişlerde bulunuyorsun. Bütün firmalar her yerde bayan eleman arıyor. Bütün ofisler bayan eleman arıyor. Her yerde az çalışmaya fazla para veriyorlar karılara. Sen kalkmış sızlanıyorsun ağlayan bebek gibi. Yazdıkların taraflı ve cinsiyetçi.
Madem öyle eve iki insanın alabileceği kadar maaşı alıp getirsin. Kolay mı öyle söylemek hele ki bu devirde. Kadınlar istediği her şeyi yapabilir yeter ki istesin