Alınan diplama, belge.
O kişi hakkında yeterli bilgi sahibi olmaya yeter mi?
Bu konuda sizin görüşleriniz nelerdir?

Alınan diplama, belge.
O kişi hakkında yeterli bilgi sahibi olmaya yeter mi?
Bu konuda sizin görüşleriniz nelerdir?

Öğretmenlik yapmak için sadece bölümü bitirmek yeterli mi? Çoğu öğretmenin psikolojisi bozuk. Benim kuzenim de yeni bitirdi ve halk eğitim merkezinde hemen işe girdi. Bu kadar kolay mı yani bu? Ben kabul etmek istemiyorum. Kızı da sevmiyorum. Bence öğretmenlik yapmamalı çünkü takıntılı ve psikolojik destek alıyor.
Değil. 3 üniversite okusa profosör dahi olsa hayat okulunu geçemediyse insan olmadıysa kendi kendine yetemiyorsa hayatını idam edemiyorsa en ufak sorunda çare bulamıyorsa bu insan boşa yaşamıştır aldığı eğitim tüm bilgilerde boşunadır
Eğitim yalnızca okulda verilenlerden ibaret değildir. Dünyayı ve insanları daha çok ilgilendiren, senin kendini nasıl eğittiğindir. Sahip olduğun diploma, sadece bir kağıt parçasıdır. Gerçek eğitimini gösteren, davranışlarındır.
Cevap
18Cevap
Hayır göstergesi değildir tabi ki
Okumak "bazen" cehaleti alabilse de, eşeklik baki kalır.
Ayrıca sen bırak lisans diploması almanın değerini, onların hocalarının, hocaları olan profesörler bile boş teneke. Çoğunda görüntü olup, ses olmayan torpilli zatlar.
Tabiki değildir.. tahsili olmayan birini görürsün öyle ince düşünceli öyle hassastir ki.. bir de tahsilli biriyle karşılasirsin şok olursun şok!! öyle kabadir ki.. merhametten uzak.. empati nedir bilir ama uygulamada sıfır..
Babasına ayığına çağıran kaymakamın hikayesi geldi aklıma Oğlum okumuşsun aferin mevkinde olmuş. ama, Ben sana Kaymakam olamazsın demedimki adam olamazsın dedim.
Bu kişisine gore değisir yani kalkipta diploma hicbir ise yaramiyor goruyoruz okumus cahilleri deyipte okumaktan el etegin cekilmesi anlmina da gelinmesin
Alanında uzman olduğunun göstergesidir diploma. Ama en iyi diploma hayat okulu diplomasıdır. Yaşamış insanlar o yüzden değerlidir.
Eğitim diplomayla ölçülen bir şey değil belki bir işe girmeni sağlayabilir diploma ama öğrenme eğitim bir ömür boyu sürecek bir eylem..
"Nice insanlar gördüm üzerinde elbise yok, nice elbiseler gördüm içinde insan yok." Yani bunun gibi düşünürsek pek de aldanmamak gerek bence.
👏🏼👏🏼👏🏼👍
Diploma sadece araç, asıl sihir kendinin kendine dokunuşlarında ..
Teorik olarak eğitimli diyebiliriz ancak;
Ortalık eğitimli cahillerle dolu.
Değildir. Gelişim sürekli olup kişi kendini güncellemeli.
Ne kadar okursan oku eşeklik baki kalır bazılarında
Değil diyoruz ama dışarıdan bakınca iyi giyimli ise tamam diyoruz
Mey biter saki kalır her renk solar haki kalır diploma cehli alsada hamurunda varsa eşeklik baki kalır :)
Okumak iyidir..
Evet, bu da bir gösterge. 2-4 yıl okumuş sonuçta.
Edinilen egitim olarak evet
Önemli olan ahlak ve kisilik
Evet. Ama Türkiye'de değil:)
Degildir bnce hersey diploma degil
Yorum yok.
Şart değil
Hem evet hem değil
Yohhhh
Değildir
Yani sayılır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?