Profesyonel olabilmen için, bunun eğitimini alman gerekir. Fotoğrafçılık bölümü okumanı tavsiye ediyorum. 2 senelik okuyabilir ve bu alanda uzmanların verdiği eğitimler, teknikler ile ilerlersen, çok daha iyi bir konuma gelebilirsin. Ben bu bölümü okumak istemiyorum diyorsan, fotoğrafçılık sertifikası alabilirsin. Fotoğraf, çekimler, kamera üzerine üniversite onaylı veya meb onaylı bir belge alman iş konusunda da, kariyer açıdan da zeminini sağlamlaştırır.
Hiç birini yapmayı düşünmüyorum diyorsan, varsa kameran doğa, hayvanlar, cansız nesneler üzerinde çekimler yapıp bir sayfa açarak orada paylaşımlar yapabilirsin ilk temelin bu olsun. Bir fotoğrafçı yanında çalışma imkanın için ancak, bir yerden alınan eğitim veya belge şarttır..
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çoğu insan nesne manzara fotoğrafını tekniksel olarak başaran biri iyi fotoğrafçı diye algılıyor. Teknikte güneşi mercek önüne almak yanlış bişey fakat kapdokyada balonlarla yansıyan o güneşi o karede birleştirince ortaya çıkan görüntüyü isteyenler bu işe para ödüyor yanlışmı düşünüyorum bilmiyorum. Teknik değil yetenek görüş diye düşünüyorum portre model çekimi ile manzara fotoğrafçılığı arasında çok fark var
Ben size fotoğraf arasında ki farkı yazmıyorum. Yetenek zaten olmasa, bu bölümü okumanın bile bir anlamı yok. Sadece belgeler ve eğitimler seni daha da yükseltir bunu belirtiyorum. İstediğiniz gibi ilerlemek size kalmış. Hayırlısı olsun hakkınızda..
Ne var, ekipmanlar neler? Eş dost çeke çeke çevreni genişlet, düğünlere mezuniyetlere git mesela. Bir de kart tasarla kendine, onu da eşe dosta dağıt. Son birkaç yıldır bu şekil takılıyorum ben, Instagram da çok etkili bu konuda ama en iyi reklam çevre tabi.