Şartlı geçme tam olarak nedir harf notu üzerinden değil de ortalamayı baz alarak anlatır mısınız
(ilk senem olduğu için bazı şeyler tam oturmadı).
Şartlı geçme tam olarak nedir harf notu üzerinden değil de ortalamayı baz alarak anlatır mısınız
(ilk senem olduğu için bazı şeyler tam oturmadı).
misal dersi geçtin ama ortalaman 50-58 arasındaysa koşullu geçmiş olursun istersen bütüne girebilirsin ama gerek yok dersen de büte girmeden de geçmiş oluyorsun ortalamayı yüksek tutmak için büt tercih edilebilir.
Ama normalde ortalaman 60 olursa dersi geçmiş sayılıyorsun
ama o koşullu olmuyor koşullu olması için 50-58 arasında olması gerekiyor ortalamanın
Ha tamam anladım sanırım not ortalamam en düşük 50 olursa koşullu geçmiş sayılıyorum öyle mi
Ortalamam 50 ya da 58 olursa direkt koşullu geçiyorum
aynen öyle.
Tekrar dersi almıyorum değil mi :))
Dersi tekrar alma seçeneği sunuyorlar ama almak zorunda değilsin. Kimisi not ortalamasını yükseltmek için sonradan alabiliyor.
Çok çok teşekkür ederim
Rica ederim 😊
Geçme notunu hoca belirler. Mesela 35-50 arasında alanları şartlı geçirir bazıları. Eğer sene sonunda ganon 2'nin üzerinde olursa bu derslerden geçersin. Ganon 2'nin altında olursa bu derslerden kalırsın alttan alırsın
Çok güzel açıklamıssın tesekkür ederim. Şöyle mesela nor ortalamam 2 veya üzerinde ama bi dersten kalmışım not ortalamam yüksek olursa direkt geçer miyim
FF ve DZ gibi harf notlarıyla doğrudan o dersten kaldıysan geçemessin. Şartlı geçmen için DD, DC, CD harf notları alman lazım
Peki dd aldık diyelim vize ve finalin ortalaması mı dd oluyor
Evet. Final sınavı daha fazla etkiler. Vizeden sıfır alsan bile final ile geçme şansın var
Tamam onu biliyorum ben koşullu geçmeyi anlayamadım 😂 vize ve finalin toplam not ortalaması dd ama benim ganom 2 ve üzeri dersi geçmiş mi sayılıyorum
Cevap
0Cevap
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?