İşe girdiğim zaman bana haftalık 6 gün çalışma olduğu bildirildi bende pazar gününü heryerde zorunlu olarak bildiğimden tatil zannederek işe gitmedim yöneticimde beni bu sebeple işten çıkardı oysaki bana en başta izinlerin hafta sonu değil hafta içi olduğunu belirtmesi gerekiyodu bana bir çalışma proğramıda vermedi ve kendi hatasını görmezden gelerek beni suçlu buldu işimede alışmış bağ kurmuştum ne yapabilirim ayaklarımın tabanı sızlayana kadar tüm gün çalıştım ne yap dedilerse yapmaya çalıştım işe geri dönmemin veya yöneticimin cezalandırılması veya görevden alınmasıbın bir yolu yokmu çalıştığım firma büyük birçok şubesi olan bir firma ve o şubenin müdürü durumu üstlerine bildirsem çözebilirlermi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılKafana göre izin yapman tamamen senin hatan, senin bu hareketin iş ahlakına uymuyor. Mutlaka arayıp sorman gerekiyordu. İnsana iş senin şimdi mi aklına geldi derler. Babamın mağazaları var ve bu tür insanları ne kadar zaman geçerse geçsin bir şekilde çıkarıyoruz. Arayıp sormazlar kendi kafalarından iş yaparlar. Adamlar yeni başlamışsan deneme sürecindesindir ve şu an yapabileceğin tek şey insaflı biri ise çalıştığın gün sayısının ücretini alırsın. Bunun dışında sana iş ahlakını öğrenmekte iyi günler.
09 Yorumla- +1 yıl
Onun çalışmadığı kafa izni yaptığı gün en çok müşteri potansiyeli olan gün pazar günü insanlar dışarı çıkar ve alışveriş yapar. Bu da çalışan insanları darlar sıkıntıya düşürür. İşte bu yüzden tolerans gösterilemez. Babam bize her zaman anlatır bir gün sabah geç gitmiş işe 12 yaşlarında o zamanlar kışları okuyup yazları işe gidiyor. annesi geç hazırlamış kahvaltıyı geç kalmış. Patronu sabah 6'da orada olup tüm dükkanı temizleyen 2 çocuğu gösterip ''bu çocuklar o çocuğumu'' diye diye bir güzel dövmüş. Bu tür insanlar olduğunda keşke ustam gibi bir ustaları olsa der. O korkuyla güneş doğmadan kalkıp işe gidermiş. İşte iş ahlakı böyle zordan öğreniliyor. Bu kızda işten çıktı. Şimdi arasın bulsun. Herkes enayi değil orada senin ihmalkarlığın yüzünden belki çok müşteri geldi 1 sn oturamadı adamlar.
- +1 yıl
teferruatları iş sahibi düşünüp ona göre ayarlayacak 6 gün çalıştırıp bu günler içinde senin iznin var diye bilgilendiren bile olmamış enayi gibi çalıştırmışlar pazar günüde çalıştırıp 7 gün yapmaları iş ahlakına uygun mu peki? 6 gün boyunca izinlisin demediyseniz evet aklı başında bi insan bu gün pazar haftanın son günü bu gün benim izin günüm olmalı bu kadar basit bi mantık olduğu içinde kimse bir şey dememiş diye düşünür hemen yetkililere sorumsuzluluk yüklemez nerden baksan yetkililer suçlu bu durumda hem diyelimki işte gelmedi arayıp sormazlar mı daha yeni başlamış belki bir şey olmuştur ilk gelmeyişte kovmak uygun mu sence
- +1 yıl
@Mrtol1453 yav bırak laf anlatamazsın boş ver
- +1 yıl
Kız 3 gün çalışmış !
- +1 yıl
yanlış anlaşılmayı sorun da etmeyebilir yönetici ya da burada oldugu gibi sorun da edebilir. kişiye bağlı bıraz. asıl senın babanın 12 yaşında çalışmaya başlaması ve dayak yiyerek çalışma ahlakı kazandığını soyleyıp bunu normal karşıman garip olan. ezilenler neden diğer kişilerin de kendisi gibi ezilmesini ister anlamıyorum.
Soran+1 yılBu benim ilk iş deneyimimdi ve herhanğibir konuda bir bilğim yoktu bu yüzden ne yapmam gerektiği konusunda her adımda bilğilendirilmem gerekirdi böylelik ile bir sorun çıkmazdı işimide iyi bir şekilde yaptım bendende memnun gibiydi
- +1 yıl
Arkadaşlar yoğun işlerde çalışmayanlar lütfen yorum yapmasın. Sektörü biliyorsanız tolerans hiç yok. Kaldıki burada sorun işini iyi yapamaması değil, ona yine tolerans gösterilebilir. Aramadan sormadan kendine tatil ilan etmesi. Ben olsam tatil olduğunu düşünsem bile garantiye alıp gidip bir bakardım.
En İyi Cevaplar
+1 yılAma onlar da seni aramaları gerekirdi bence, niye gelmedin diye bir yoklamaları lazımdı. Öyle bekleyip gariz yapıp seni işten çıkaran iş yerinde de bulunma bence.
Bu işi çok istiyorsan git bir daha konuş buna. Baktın olmadı bir üste git dediğin gibi. Kendinin ne kadar çalışkan olduğunu ama buna rağmen onların hatalarından dolayı göz kırpmadan seni işten saçma bir nedenden dolayı çıkarttıklarını söylerdim ben olsam. İyi şanslar 🍀03 Yorumla- +1 yıl
Bana da iyi şanslar diler misin?
- +1 yıl
@2golgeadam2 iyi şanslar sanada 🤣
+1 yılEğer işvereniniz size işten çıkarmayı yanlış bir karar olarak gösterir ve ikna edebilirseniz, işvereniniz size işten çıkarmaktan vazgeçebilir. Eğer bunu yapamazsanız, işten çıkarmaya karşı hukuki bir yol izleyebilirsiniz. Bunun için bir avukata danışarak hakkınızda ne yapılabileceğini öğrenebilirsiniz. Avukatınız size en iyi yolu gösterecek ve sizi hakkınızda alınabilecek en iyi kararın alınması için yardımcı olacaktır.
00 Yorumla
İzin gününün hangisi olduğunu sorman ve öğrenmen gerekirdi. Gıda sektöründe çalışan biri olarak haftasonu çalışanlara asla izin verilmediğini biliyorum:)) çünkü en yoğun günler o günlerdir. Bunun için işten çıkarılmanı da doğru bulmuyorum tabi, ama senin sorumsuzluğun da var bunu kabullenmek gerekli.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
35
Cevap
46Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Anladığım kadarıyla deneme sürecindesin. Kanuni olarak bir şey yapmazsın. Ancak karşılaştıgın durumu şirket merkezine uygun dille anlatıp belki başka şubede görev almayı başarabilirsin.
10 Yorumla
+1 yılÇok üzüldüm şu anda..
Tekrar gidip, istersen sana denilenin 6 gün çalışma olduğunu, izin gününün hafta içi olmadığını ve haftasonu olarak bildiğini söyleyebilirsin. Hatta şunu da söyleye. " Beni dinlemeden, söz hakkı vermeden işten çıkarmanız çok yanlış" olduğunu belirt. Dinleyip, anlamıyorlar mı o zaman Cimer bu durumu çözer. Hemen şikayetini bulun. Kısa zaman içinde zaten onlara uyarı geliyor. O zaman da bakalım, bir çalışanı göndermeye çalışsınlar.
Ben bunlarla uğraşamam diyorsan da, dönüp bile bakma oraya git başka bir iş bul ve görüşmeye gideceğin zaman, izin günlerini bizzat sen sor ve öğren..10 Yorumlaburada tek onları suçlanan mantıksız bı hata varsa her iki tarafta suçlu ama hatanın fazlası sende şahsen bı işe girsem çalıştığı m yere 10 kere sormuştum izin günümü ortamda diger çalışanlar mutlaka bu dile getirmiştir ayricada bu sektörde herkes bilir pazar günü kapalı olmadığını işi kaybetmende bence senin ya umursuz ya da pasif olmandan kaynaklı kimseyi sucluyamazsinda hak talep edemezsin bı hakkında yok bence eminim maaş sigorta vs sormuşsun dur izinide sorsaydin hayırlısı olsun diyip başka işe basvur
00 YorumlaTrajikomik olmuş. Is yerinin bunu sana bildirmemesi bir hata tabiki. Seninde sorumsuz bir şekilde sormadan izin yapman da ayrı bir hata. Gerçekten komik yani. Ilk 2 ay deneme süresi ve seni istediği gibi mazeret göstermeden çıkarabilir. Hakli olduğun durum maalesef yok. Bu da sana tecrübe olsun başka işlere bakmalısın.
40 YorumlaÇok ciddi ietişimsizlik var burada. Evet sana ir program verilmeliydi ama verilmediğinde de kendin istemeliydin. İşveren söylememiş, iş arkadaşlarından sormalıydın. Yani sadece işveren değil sen de hatalısın. Ayrıca bağ kurduğunu vs. söylüyorsun ama hatadan anladığım işte ilk haftan olduğu.
Yeni iş bak ve bir dahakine her şeyi detaylıca konuşup işi öyle kabul et. Geçmiş olsun diyelim.40 Yorumla
+1 yılNe kadar suredir calisiyordunuz bilmiyorum ama isterseniz CIMER e ya da Alo 170 i arayarak sikayetci olabilirsiniz. Mazeretsiz Olarak İşe Devamsızlık (İK m. 25/2-g)
İşçinin işverenden izin almadan veya haklı bir nedeni olmadan üstüste 2 iş günü veya 1 ay içinde 2 defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü yahut 1 ayda üç iş günü işine devam etmemesi hali sayılmıştır.
Yani isveren yasal olarak 1 gun mazeretsiz gitmediniz diye sizi isten cikartamaz. Ama ise yeni girdiyseniz ve deneme surecindeyseniz durum farkli olabilir.00 Yorumla
+1 yılAğır bir ceza olmuş ancak burada başkasını suçlamak yerine proaktif bir insan ol ve ben ne yaptım acaba diye dön bir kendini sorgula tatlım.
Açıkçası girdiğin iş de daha çalıştığın günleri bilmiyorsan , eminim bu pasif hallerin patronununda dikkatini çekmiştir. Bazen aman işimi yapayım bana laf gelmesin e o kadar takılıyoruz ki "asıl" olanı kaçırıyoruz. Üzülme, her şey bir tecrübe buna da bir tecrübe olarak bak, bundan sonrası senin için daha iyi ve dikkat dolu olur umarım.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılPazar günü zorunlu izin diye bir sey yok ki.
Heleki bir restoranda.
Sormadan her pazar izinliymis gibi bir düşünceyle ise gitmemen saçma olmuş.
Zor durumda kalmıştır restoran. İşten çıkarmakta çok haklı12 Yorumla
Soran+1 yılBenim hayatımdaki ilk işimdi bu konuda bilğilendirilmem gerekirdi ben pazar işçi çalıstırmak kanunen suç diye biliyodum ama bu sektörde böyleymiş
- +1 yıl
İlk işin olabilir de, pazar günü kac restoranın kapalı olduğunu gördün bu zamana kadar.
Akıl mantık var yani.
Gizli Üye(36-45)+1 yılOnlarında söylemesi seninde sorman gerekirdi. Tam 6 gün çalıştınmı? Eskiden 3 iş günüydü sonra ikiye düştü mesela cuma cumartesi işe gitmedin pazarda gitmedin pazar tatil hakkı olduğu varsayılıyor o yüzden işten çıkartamazdı sonrada bir sürü şeyler değişti bizde cuma günü tatil verildi
00 YorumlaAnladığım kadarıyla iş yerinde en fazla 1 hafta çalışmıssın. İlk pazar gününde de aorun çıkmış ve iş akdini feshetmişler.
Çalışma süren az olduğu için hiçbir sey yapamazsın ki ayrıca da hatalısın
10 YorumlaNe kadar süre orada çalıştın? Duruma göre işe iade davası ya da alacak davası açabilirsin, yüksek ihtimalle de tanıklar ile kanıtlarsan kazanırsın.
10 Yorumla
+1 yılHizmet tespit davası ile hakkını tamamen alırsın çünkü bir iş sözleşmesi olması gerekiyor. İşe girdikten sonra en geç 2 ay içinde işverenin sana iş sözleşmesi bildirmek zorundadır. Bu sözleşme içinde ücretin çalışma saatin mesain iznin her şey mevcut olmak zorunda , gerekçe göstermeden iş akdine son veremez. ise 3 gün gitmediğin taktirde sana tutanak tutup şartsız fesih yapma hakkına sahiptir iş veren. hizmet tespit davası açabilirsin daha sonrasında ise ise geri dönüş davası açarsın. 😊
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 483 cevap paylaştı.
+1 yılsorgusuzca iş aktinin fesh edilmesi için iki iş günü iş yerine gitmemen gerekiyor yani bence haklısın hiç konuşma direkt ya cimere ya da bölge çalışma mahkemesine başvuru yap
00 Yorumla
+1 yıl6 gün caliştiriyor bi gün izinmi veriyorlar kurtuldum diye sevineceğine iş dileniosun bide onlardan
10 YorumlaSorman gerekirdi yeni bir işçi olarak ama iş veren de bu durumda biraz daha tolerans gösterebilirdi tabi
10 Yorumla
+1 yılE niye işe girmeden konuşmadın kaç gün çalışacağını kaç gün tatil 😂
11 Yorumla
Soran+1 yıl6 gün iş 1 gün izin olduğu bildirildi bana bende 6 gün iş 1 gün izin diyinde pazar zorunlu izin olduğundan pazar izin gunudur diye dusundum ama bu sektorde hafta ici oluyomus izinler buda bana bildirilmedi
Gizli Üye(36-45)+1 yılSana iş şartlarını düzgün şekilde açıklama yapmayan kişiyi derhal şikayette bulun. Şübenin müdürüne insan haklarına bildir. Şikayette mutlaka bulun. Hakkını al. Burada senin suçun yok. Suçlu seni kurban koyanda.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBelli ki işini iyi yapmıyormuşsun. Hiç bir patron işini severek yapan birini çıkartmak istemez. böyle bir hatadan da çıkartmaz! Belli ki sende bir problem var.
02 Yorumla
Soran+1 yılHayır kendisi benden memnundu ki zaten bu benim ilk iş deneyimimdi ve hiçbir tecrübem yoktu kalkıpta bana söylenmeyen işleri bile yaptım iş oldukça hiç boş durmadım bendede hata olabilir ancak oda kusursuz değil bana iş proğramını düzgün bir şekilde iletmeliydi
Cevap sahibi+1 yılDemek istediğim programı unut. Hiç bir patron o dediğin şeyden çıkartmaz işçiyi. Demek ki başka şeyler varmış o hatanı zaman bu zamandır çıkarttım çıkarttım dedi adam.
Zaten ilk deneyiminmiş ki %90 ilkler iyi olmaz memnun etmez patronları. patron 40+ yaş üzeri ve uzun süreler o işlerde çalışmış kişiler bile tam memnun edemezken yeni ve ilk deneyimi olan birine asla memnuniyet göstermez.
+1 yılDava aç kazanırsın en az 3 gün içerisinde gitme hakkına sahipsin 3 günü doldurursan otomatik çıkışını veriyorlar her türlü suçlular
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 400 cevap paylaştı. Hiç bir bilginiz olmasa bile 6 gün çalışmadan Hafta tatili yapılmaz, en az 6 gün çalışmış olmanız gerekirdi.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 613 cevap paylaştı.
+1 yılSana büyük haksızlık edilmiş bunu sana baştan söylemesi gerekiyordu. Sakın hakkını aramaktan geri kalma.
00 Yorumla Noterden işe iade için ihtar çek haklı nedenlerin var
10 YorumlaDurumu üstlerine bildir 2 ya da 3 gündü sanırım ihbarsız işe gitmeme süresi vardı diye biliyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılanladığım kadarıyla süper market firmalarından birinde çalışıyorsun. ne olursa olsun firmayı dava etme şansın var diye biliyorum avukatla konuş şansını dene en azından tazminat alabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılOncelikle orada ne zamandan beri calisiyorsun? Bunu bilmem lazim önce
00 Yorumla
+1 yılZahmet edip sormadın mi ne zaman tatil olduğunu hadi onu geçtim çalışanlara sormadın mi
00 Yorumla
+1 yılaslında 3 kere peşpeşe gitmemen gerek. tutanak tutulmalı. şahitler olmalı
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı. Çıkış kağıdına imza attiysan yapacak bişey yok. Atmadiysan da ihbar tazminatı vermek zorunda.
00 YorumlaOnlar seni çıkarmak için bahane arıyormuş zaten...
00 Yorumla
+1 yılYöneticin yanlış yapmış ama maalesef deneme sürecinde olduğun için adamlar haklı
00 Yorumla
+1 yılAynen knk pazar günü zorunlu izin var her yerde, burasi İsviçre çünkü
00 Yorumla
+1 yılÖyle bir işten çıkarma şeklimi var mahkemeye götür işi
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 843 cevap paylaştı.
+1 yılbence direk iş mahkemesine durumu bu şekilde anlatırsan işe iade verirler.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNerde çalışıyodun avm veya kurumsal markette mi
14 Yorumla
Soran+1 yılKurumsal bir restoran zincirinde
Cevap sahibi+1 yılKurumsal restoran zincir herhalde avmlerde bulunan yemek yerlerimi
Soran+1 yılHayır avm içinde ayrı bir restoran
Cevap sahibi+1 yılAnladm ama avmler 7 gün açıktır bunu anlamaman bilmemen çok tuhaf
Eğitim & Kariyer konusunda 544 cevap paylaştı. Bir yerde sana öğretilmeyen, anlatılmayan şeyden sorumlu değilsin.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 880 cevap paylaştı.
+1 yılSen sormamışsın. Madem büyük firmaydı, programı vermeliydiler sana. Demek ki başıboş...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİşe girerken nasıl söylemezler ya çok saçma burada onlar hatali ama sen kaç hafta çalıştın diğer pazarlar gidiyomuydun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılRestoranda çalışıp pazar günü kapalı olmasını bekleyemezsin. Sizin orada pazar günleri restoranlar cafeler kapalı mı akıl var mantık var. Hele ki böyle bir sektörde biraz da hata sende kusura bakma.
20 Yorumla
+1 yılHangi gun iznin oldugunu sorman gerekirdi ben mesela kemdime pazartesi gunu izni verdim hatta belli olmaz bugunde çalışabilirim belki keyfime kalmis gerci benimki
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİşin ne nerede çalışıyorsun cidden çok merak ettim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBöylesine kurumsalliktan uzak dandik bir yerde çalışmak sana bir şey katmazdı bos ver
00 Yorumla
+1 yılhiçbir şey yapamazsın bildiğim kadarıyla uğraşmaya değmez çalıştığın gün parasını al harca sonra iş bulursun
00 Yorumla
+1 yıl3 gün çalıştığın iste 4. gün izin mi yaptın?
00 YorumlaSg et başka iş mi yok insanların ayağına gidip de kendini küçük düşürme
00 YorumlaDenem sürecinde ödeme yapıyorlar mıydı?
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet
İyi olmuş bence kendine daha sağlam Bi. İş bul
02 Yorumla
Soran+1 yılBu işi zor buldumiş bulmak kolay değil yoksa manyakmıyım 6 gün çalışim
+1 yıl2 günlük rapor al
03 Yorumla
Soran+1 yılNasıl
- +1 yıl
Simdi eve yakın özel bir hastane varsa git rapor al 2 günlük ve onlara at raporu
- +1 yıl
Gece saat 12 den önce rapor alıp yarın sabah onlara atsaydın hiçbir şey yapmazlardi
+1 yılGit bir konuş bilmiyordum de nolacak
011 Yorumla
Soran+1 yılDedim ama sormam gerekiyomuş nereden sorucaksam pazar benim bildigim heryerde zorunlu izin ama bu sektorde boyleymis oysa bu sektorde hic deneyimim olmadıgınıda biliyodu aslinda hata kendisinde ama bendeymis gibi sunuyor
- +1 yıl
Arayıp sorar o gün bir sorunmu var hastamısiniz diye öyle sacmalikmi olur
Soran+1 yılNormalde hiç müdür gibi olmayan biri gayet samimi ve iyiydi yani bide insan kötü oluyor biliyomusun hayal kırıklığına uğradım cimer ve firmaya şikayet ettim bir sonuç alırmıyım bilmiyorum belki işe iade veya haksız fesih davası açarım
- +1 yıl
Sigortan baslamismiydi
- +1 yıl
Hiçbir sektör seni 45 saat üstü çalıştıramaz ayrıca seni çalıştırıyorsa mesai vermek zorunda vermiyosa sana çalıştığın gün karşılığında hafta içi her hangi bir gün izin veriyorsa bu izin mesai yaptığın günden sayılmaz o patronun verdiği kafa iznidir
- +1 yıl
Özel hastaneye git 2 günlük rapor al bunuda kendilerine at hiç bir b... k yiyemezler
- +1 yıl
@Mert33Mutsuz kardeşim arkadaş deneme sürecinde hiç bir hak iddia edemez insanlığına kalmış müdürün yani ama gidip genel merkezle görüşmek fayda edebilir
Deneme süresinde iş sözleşmesini ister işçi ve isterse de işveren feshetmiş olsun, ihbar süresi yükümlülüğü olmayacaktır. Dolayısıyla işçi ya da işveren deneme süresinde ihbar süresini çalışmadan ve derhal işi bırakabilir ya da işçiyi çıkarabilir - +1 yıl
Deneme sürecinde maaş ödüyosa ssk girişi yapılmışsa şirkete geçmiş olsun
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
@Mert33Mutsuz maaş öder ve SSK yapmaz deneme sürecinde sağlık sigortası yapar sadece
Soran+1 yıl@Mert33Mutsuz ssk girişi yapıldı bu durumun bana ne gibi bir avantajı var
yeni girmissin bisey yapamazsin yeni is bul
00 Yorumla
+1 yılen basit yolu başka bi iş arıyabilirsin.
00 YorumlaPoncik işin neydi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbence kesinlikle üstelere bildir hakkını ara kimmiş bu firma bizde bilelim gtmeyekm terbiyesizler
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSenin suçun , sormak çok zor değildi. Zaten işe başlamadan önce aklına takılan herşeyi sormalısın.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılMüdürün or*spu çocuğuymuş uyarı vermeden işten atamaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıliş mahkemesine başvurabilirsin Avukat bilal yavuz ile iletisime gecebilirsin belki yardımı dokunur
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılGeçmiş olsun sıkıntılı durum
00 Yorumla
+1 yıltoplamda kaç gün çalıştın?
00 Yorumla
+1 yılneyse bir sey ogrenmis oldun ajsh
00 YorumlaÇıkaramaz
Dava aç hemen kazanırsın
00 Yorumla
+1 yılİş yeri sana bildirmedi mi ya da sen sormadin mi?
00 Yorumla- Devamını Gör (21)
Devamını Gör(66)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > İzin günüm zannederek işe gitmedim diye işten çıkarıldım. Ne yapabilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler