İŞE ALINDIM! 🤩
Yarın iş görüşmem var, çok heyecanlıyım. Tavsiyeniz nedir?

İŞE ALINDIM! 🤩
İlk önce heyecan yapmamalısın. Firmayı iyice araştır ne olur ne olmaz soru sorabilirler. Sormak istediğiniz bir soru var mı dese sana yok deme? Mülakatta en çok sorulan soruları paylaşıyorum. Belki işe yarar.
Böyle kurumsal bir yer değil ya :))) ama teşekkür ederim lazım olur kaydettim. Çok teşekkür ederim
Ne olur ne olmaz diye attım.
rahat olun. bildiğinizden emin olduğunuz konularda ödün vermeyin, sonuna kadar savunun. ayrıca unutmayın, iş görüşmeleri de neticede bir satış görüşmesi/toplantısıdır. siz bilginizi, emeğinizi karşı tarafa satmaya çalışırken, karşı tarafta size firmasını satmaya çalışmaktadır. eğer siz görüşmeye "benim emeğime değer bir firma arıyorum" bakış açısıyla giderseniz, görüşmeden zararlı çıkmazsınız. başarılı bir iş görüşmesi, işe kabul edilmek değildir sadece. doğru işe uygun koşullarla kabul edilmektir.
Çok teşekkür ederim. ❤️
Alkol alma senin zararın olur Sadece özgüveni yükseltecek bir şekilde bakımlı güzel giyimine dikkat edecek bir biçimde hazırlan gerekli argümanlarını da eksiksiz bir şekilde götür eğer gerekiyorsa onun haricinde heyecanlanmana gerek yok fazla kasmamalısın başarılar dilerim
En iyi görüş için teşekkür ederim 😊
Görüş
112Görüş
Hem aday hem yönetici olarak bir çok iş görüşmesi yaptım. Sektör benimkine yakın olsa daha çok yardımcı olabilirdim. Alkol filan almayın. Heyecanınız olsun biraz ama o heyecanın altında ezilmeyin. Kendiniz gibi davranın. Özen gösterin her anlamda. Aşağıdaki yazım da yardımcı olabilir. Başarılar şimdiden.
Yarın iş görüşmeniz için heyecanlı olmanız doğaldır ve bu heyecanınızı yönetmenize yardımcı olacak bazı tavsiyelerim olacaktır. Öncelikle, iş görüşmenizi yapacağınız şirket hakkında araştırma yaparak kendinizi hazırlayın. Böylece, şirket hakkında bilgi sahibi olacak ve iş görüşmesi sırasında daha rahat ve güvenli hissedeceksiniz. Ayrıca, iş görüşmesi sırasında kendinizi iyi ifade etmek için önceden kendinize sorulabilecek bazı sorular hazırlayın. Böylece, iş görüşmesi sırasında kendinizi daha rahat ve güvenli hissedeceksiniz. Ayrıca, iş görüşmesi sırasında işvereninizin sorularına dürüst ve açık bir şekilde yanıt vermeye çalışın. Böylece, işvereniniz size güvenecek ve iş görüşmenizin başarılı geçmesine yardımcı olacaksınız.
Bu tip günlerde yapılan en büyük hata her zaman ki rutine aykırı şeyler yapılmasıdır. Her gününü nasıl geçiriyorsan aynı şekilde devam et ve oraya gidince de sana sorulan sorulara kendini kasmadan ne düşünüyorsan o cevapları ver yani ezber yapma çünkü o an ezberin tutmaz.
He alkol al orada kok bı de. Git kendin nasılsan o şekilde konuş, eski işinden niye ayrıldın derlerse, kendimi şu yönlerde geliştirmek adına daha farklı şirket arıyorum falan dersin.
Şirkete su konuda faydam olur dersin falan.
Tecruben yoksa en fazla hayır cevabı alırsin ders çıkarır yoluna devam edersin.
Resmi ol, resmi giyin, kısa ve öz cevap ver sorulara, luzumsuz detaylara ve onları ilgilendirmeyen kobulara girme, kendini övme, ama işi istediğini ve hevesli olduğunu göster. Canlı ve dinamik ol. Gülümse ve göz teması kur. Kısa öz geçmişini kendi kendine bir kaç kez tekrar et ve giderken yanında cv. Götür. Meslek nedir? Başarılar.
Birçok iş alımına katıldım.
Hatta çoğunda tek yetkiliydim.
Heyecan yapmana gerek yok ister istemez biraz olması normal emin ol ben en çok işi ne kadar istediğine enerjisine ve heyecanına bakıyordum.
Gelecek görüyor mu bu işte kendisine..
işi ne kadar çok istiyor, yetkinliği en azından bir nebze olsa var mı?
İşin özün işi ne kadar istediği ve iletişim enerjisi zaten gerisi cv de yazıyor.
Tanıdık vasıtasıyla bir de
O an alkol kurtarmaz işin ona kaldıysa başka şeyler lazım sjsjs neyse yapman gerekenler çok basit. Gözlerin ölübalık gibi bakmasın. Konuşurken ses tonunu iyi ayarla ne kısık ses ile ne de bağırarak konuşma. Sorulara kısa cevaplar verme kısa örnekler ile açıkla. Hepsi bu kadar. Eğer yetkinliklerin aranan pozisyon için yeterliyse o anki enerjin verilecek kararda en büyük etkendir.
Teşekkür ederim.
Neden böyle dediniz
Neden böyle bu şirketler?
Böyle çok fazla şirket var Önemli olan Sana hak ettiğin değeri veren seni ve fikirlerini önemseyen bir yerde olmak. Doğru yeri bulana kadar aramaktan vazgeçme bazen zor durumda kalıp istemediğin yerlerde belki çalışabilirsin hayat bu. Ama öyle yerlerde de gereğinden fazla zaman geçirme.
Hayır. Kıyafetine dikkat et. Aşırı topuklu giyme, alırı makyaj yapma, dekolten de olmasın. “Bilmiyorum” “yapmadım” kelimelerini kullannmak yerine “fikrim yok” “tecrübe etmek isterim” tarzı ılımlı ve güvenli kelimeler kullan. Aşırı konuşma ama kendini en iyi anlatab cümleleri kur. Sorulan dışına çıkma…Hafif gülümse, konuşurken karşıdakinin gözlerine bak (dik dik değil tabii) Vs vs işte…
Teşekkür ederim değerli ve engin tecrübelerinizi benimle paylaştığınız için. Alkolü antidepresan gibi düşünün benim için. Anksiyete anlarında bana iyi geliyor. Bir tane bira örneğin. Sarhoş ve ya çakırkeyif değil daha cesaretli ve özgüvenli yaptığı için bu aklıma gelmişti.. Psikiyatristim önermese de. :)
Tek kastığım nokta fazla iş tecrübem olmaması, birazcık yalan söylesem ne olur?
Saçmalama baştan elenirsin, anlarlar..
Baştan diyebilirsin biraz heyecanlıyım kusurum olursa affola diye..
Senin cv ni bilerek çağırıyorlarsa üstün bir performans beklemezler ztn sadece bu iş için çok istekli olduğunu karşı tarafa ispat etmen yeterlidir.
Geçen sene ki iş görüşmeme çok az alkollü gittim, özgüvenime ve diksiyonumu çok beğendiğini söylemişti İK uzmanı, o yüzden bir aklıma takıldı. :) Alkol töleransım çok yüksek.. Ama bunu alkolsüz başarmalıyım..
Her gün işe alkollü gidemezsin kı, yenmen lazim.
Heyecanlı olduğunu belirtebilirsiniz bir mülakata gitmiştim heyecanlimisin demişlerdi bende bu kadar değerli insanların karşısında olduğum için çok heyecanlıyım demistim komisyonda gülümseme ve sakalasma tarzında ilerledi sonuç başarılıydı insanlar aslında yardımcı oliyor siz dürüst olun önünüzü herkes açar
İşine yaradimi
alkol alablirsin ama ekstra naneli bir sakızda almayı unutma :D
Volim içmiştim geçen sene ama maske taktım😂
biraz yumuşatmak iyidir kafayı ve ruhu
Evet kuralların canı cehenneme
sürekli kurallar içinde yaşamak insanı boğar. özgürlükle dans etmek..
Öfff aşağıdakiler neden böyle ne sıkıcı hayatlar
Ay sakın içme bilmem ne 😂
ya salla onları gel sana tekirdağ rakısı ısmarlıyım
Rahat ol karşında insan var özel güçleri olan biri yok oda topraktan oldu sende tek fark ona sunulan hayat başka senin başka rahat oll..
Uykunu ve enerjini almalısın Mülakat öncesi nefes egzersizleri yaparak heyecanını bir nebze düşürürsün.
Sakin ol, şık ama sade bi şeyler giy,
Dik otur, titreme. tökezleyeceğim hissettiğin yerde derin bi nefes al 10 saniye bekle
yok daha neler almol az kalir damardan da al. belki o oz guenle müdürlük verirler hic birsey alma kendin ol
Bu kadar heyecanlanma. İş yerleri güler yüzlü ve soğukkanlı insanlar tercih ederler. Sakin kalabilmelisin, özgüvenli olup tane tane konuş. Bir de sorarlarsa "ne içersin?" diye mutlaka bir şey iç. Çay, kahve, su mutlaka bir şey iç. Çünkü bu davranışın çekingen olmadığını, atılgan olduğunu ortaya koyar. Ben bir şey almayayım deyip elini önüne bağlayıp konusursan kötü bi izlenim olur.
Rahat ol, özgüvenli gir odaya, omuzlar dik, sağlam el sıkış ilk intiba çok artı yazar. Otururken de dik olsun omuzlar, samimi bir ifade ve konuşurken göz teması kurmaktan kaçınma. Gerisi de bilgine eğitimime bakıyor.
Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için.
Tek kastığım nokta fazla iş tecrübem olmaması, birazcık yalan söylesem ne olur?
Nereye gitcen bilmiyorum ama görüşme dediğin nedir? İse alinirsin nice şeyler çıkacak karşına peşinden entrika çeviren işinden etmeye çalışan taciz eden her anlamda şimdiden heycanli olma ağırlığını köy olmayacaksa baştan olmasın.
Haklısın. 5 aydır işsiz olunca insanın bir an gözü dönüyor:) ama sonrası ıyy…
Aynen ya işe alinmak bisey degilki asıl savas sonrasinda basliyor, ise alinsan nolucak memnum degilse patron son verir işine dolayisiyla gorusmeyi cok stres yapmamak lazim, calismayi seven, eksileri ve bilmedikleri olabilir ama ogrenmeye calismaya istekli imaji verilmesi gerekiyo, gerisi zaten nasip kismet
Kaptım işi ama 08:30 19:00 beni bir düşündürüyor
Ne işi acaba
Oha sen ben misin ya. Ben de öyleyim. Eve erken gelsem nolur canım yüzünü görsem nolur diyorum
S*lakların 😂
Aile konusunda şanslıysan hayretler içinde kalırsın tabi. Ne mutlu sana
Dogru soyluyosunuz. Bu arada ise baslamaktan vazgeçtim
Şartlarını dusununce çok kötüydü. Asgari ücret bir de. Bimde calıssam daha iyi
Şimdi şöyle ki özgüven önemlidir ama fazlası zarar kendine güvenin olsun fakat ukalalık yapma dik dur mesela kesinlikle boynunu omzunu düşürme bir de en önemli şey dış görünüşün ne çok özenli ne de özensiz olsun fazla süslenmeden temiz ve düzenli giyinerek git tercihen de ciddi bir kıyafet tercih et hatta siyah ve koyu griden şaşma
Sen herşeye rağmen alkol alma fazla kaçırırsın falan farketmeden riske girme normal kendin gibi davran görüşmede heyecan geçiyor zaten ondan önce heyecanlanıyorsun sadece
En İyi Görüş