İŞE ALINDIM! 🤩
Yarın iş görüşmem var, çok heyecanlıyım. Tavsiyeniz nedir?
İŞE ALINDIM! 🤩
İlk önce heyecan yapmamalısın. Firmayı iyice araştır ne olur ne olmaz soru sorabilirler. Sormak istediğiniz bir soru var mı dese sana yok deme? Mülakatta en çok sorulan soruları paylaşıyorum. Belki işe yarar.
Böyle kurumsal bir yer değil ya :))) ama teşekkür ederim lazım olur kaydettim. Çok teşekkür ederim
Ne olur ne olmaz diye attım.
rahat olun. bildiğinizden emin olduğunuz konularda ödün vermeyin, sonuna kadar savunun. ayrıca unutmayın, iş görüşmeleri de neticede bir satış görüşmesi/toplantısıdır. siz bilginizi, emeğinizi karşı tarafa satmaya çalışırken, karşı tarafta size firmasını satmaya çalışmaktadır. eğer siz görüşmeye "benim emeğime değer bir firma arıyorum" bakış açısıyla giderseniz, görüşmeden zararlı çıkmazsınız. başarılı bir iş görüşmesi, işe kabul edilmek değildir sadece. doğru işe uygun koşullarla kabul edilmektir.
Çok teşekkür ederim. ❤️
Alkol alma senin zararın olur Sadece özgüveni yükseltecek bir şekilde bakımlı güzel giyimine dikkat edecek bir biçimde hazırlan gerekli argümanlarını da eksiksiz bir şekilde götür eğer gerekiyorsa onun haricinde heyecanlanmana gerek yok fazla kasmamalısın başarılar dilerim
En iyi görüş için teşekkür ederim 😊
Cevap
112Cevap
Hem aday hem yönetici olarak bir çok iş görüşmesi yaptım. Sektör benimkine yakın olsa daha çok yardımcı olabilirdim. Alkol filan almayın. Heyecanınız olsun biraz ama o heyecanın altında ezilmeyin. Kendiniz gibi davranın. Özen gösterin her anlamda. Aşağıdaki yazım da yardımcı olabilir. Başarılar şimdiden.
Yarın iş görüşmeniz için heyecanlı olmanız doğaldır ve bu heyecanınızı yönetmenize yardımcı olacak bazı tavsiyelerim olacaktır. Öncelikle, iş görüşmenizi yapacağınız şirket hakkında araştırma yaparak kendinizi hazırlayın. Böylece, şirket hakkında bilgi sahibi olacak ve iş görüşmesi sırasında daha rahat ve güvenli hissedeceksiniz. Ayrıca, iş görüşmesi sırasında kendinizi iyi ifade etmek için önceden kendinize sorulabilecek bazı sorular hazırlayın. Böylece, iş görüşmesi sırasında kendinizi daha rahat ve güvenli hissedeceksiniz. Ayrıca, iş görüşmesi sırasında işvereninizin sorularına dürüst ve açık bir şekilde yanıt vermeye çalışın. Böylece, işvereniniz size güvenecek ve iş görüşmenizin başarılı geçmesine yardımcı olacaksınız.
He alkol al orada kok bı de. Git kendin nasılsan o şekilde konuş, eski işinden niye ayrıldın derlerse, kendimi şu yönlerde geliştirmek adına daha farklı şirket arıyorum falan dersin.
Şirkete su konuda faydam olur dersin falan.
Tecruben yoksa en fazla hayır cevabı alırsin ders çıkarır yoluna devam edersin.
Bu tip günlerde yapılan en büyük hata her zaman ki rutine aykırı şeyler yapılmasıdır. Her gününü nasıl geçiriyorsan aynı şekilde devam et ve oraya gidince de sana sorulan sorulara kendini kasmadan ne düşünüyorsan o cevapları ver yani ezber yapma çünkü o an ezberin tutmaz.
Resmi ol, resmi giyin, kısa ve öz cevap ver sorulara, luzumsuz detaylara ve onları ilgilendirmeyen kobulara girme, kendini övme, ama işi istediğini ve hevesli olduğunu göster. Canlı ve dinamik ol. Gülümse ve göz teması kur. Kısa öz geçmişini kendi kendine bir kaç kez tekrar et ve giderken yanında cv. Götür. Meslek nedir? Başarılar.
Birçok iş alımına katıldım.
Hatta çoğunda tek yetkiliydim.
Heyecan yapmana gerek yok ister istemez biraz olması normal emin ol ben en çok işi ne kadar istediğine enerjisine ve heyecanına bakıyordum.
Gelecek görüyor mu bu işte kendisine..
işi ne kadar çok istiyor, yetkinliği en azından bir nebze olsa var mı?
İşin özün işi ne kadar istediği ve iletişim enerjisi zaten gerisi cv de yazıyor.
Tanıdık vasıtasıyla bir de
O an alkol kurtarmaz işin ona kaldıysa başka şeyler lazım sjsjs neyse yapman gerekenler çok basit. Gözlerin ölübalık gibi bakmasın. Konuşurken ses tonunu iyi ayarla ne kısık ses ile ne de bağırarak konuşma. Sorulara kısa cevaplar verme kısa örnekler ile açıkla. Hepsi bu kadar. Eğer yetkinliklerin aranan pozisyon için yeterliyse o anki enerjin verilecek kararda en büyük etkendir.
Teşekkür ederim.
Neden böyle dediniz
Neden böyle bu şirketler?
Böyle çok fazla şirket var Önemli olan Sana hak ettiğin değeri veren seni ve fikirlerini önemseyen bir yerde olmak. Doğru yeri bulana kadar aramaktan vazgeçme bazen zor durumda kalıp istemediğin yerlerde belki çalışabilirsin hayat bu. Ama öyle yerlerde de gereğinden fazla zaman geçirme.
Hayır. Kıyafetine dikkat et. Aşırı topuklu giyme, alırı makyaj yapma, dekolten de olmasın. “Bilmiyorum” “yapmadım” kelimelerini kullannmak yerine “fikrim yok” “tecrübe etmek isterim” tarzı ılımlı ve güvenli kelimeler kullan. Aşırı konuşma ama kendini en iyi anlatab cümleleri kur. Sorulan dışına çıkma…Hafif gülümse, konuşurken karşıdakinin gözlerine bak (dik dik değil tabii) Vs vs işte…
Teşekkür ederim değerli ve engin tecrübelerinizi benimle paylaştığınız için. Alkolü antidepresan gibi düşünün benim için. Anksiyete anlarında bana iyi geliyor. Bir tane bira örneğin. Sarhoş ve ya çakırkeyif değil daha cesaretli ve özgüvenli yaptığı için bu aklıma gelmişti.. Psikiyatristim önermese de. :)
Tek kastığım nokta fazla iş tecrübem olmaması, birazcık yalan söylesem ne olur?
Saçmalama baştan elenirsin, anlarlar..
Baştan diyebilirsin biraz heyecanlıyım kusurum olursa affola diye..
Senin cv ni bilerek çağırıyorlarsa üstün bir performans beklemezler ztn sadece bu iş için çok istekli olduğunu karşı tarafa ispat etmen yeterlidir.
Geçen sene ki iş görüşmeme çok az alkollü gittim, özgüvenime ve diksiyonumu çok beğendiğini söylemişti İK uzmanı, o yüzden bir aklıma takıldı. :) Alkol töleransım çok yüksek.. Ama bunu alkolsüz başarmalıyım..
Her gün işe alkollü gidemezsin kı, yenmen lazim.
Heyecanlı olduğunu belirtebilirsiniz bir mülakata gitmiştim heyecanlimisin demişlerdi bende bu kadar değerli insanların karşısında olduğum için çok heyecanlıyım demistim komisyonda gülümseme ve sakalasma tarzında ilerledi sonuç başarılıydı insanlar aslında yardımcı oliyor siz dürüst olun önünüzü herkes açar
İşine yaradimi
alkol alablirsin ama ekstra naneli bir sakızda almayı unutma :D
Volim içmiştim geçen sene ama maske taktım😂
biraz yumuşatmak iyidir kafayı ve ruhu
Evet kuralların canı cehenneme
sürekli kurallar içinde yaşamak insanı boğar. özgürlükle dans etmek..
Öfff aşağıdakiler neden böyle ne sıkıcı hayatlar
Ay sakın içme bilmem ne 😂
ya salla onları gel sana tekirdağ rakısı ısmarlıyım
Bu kadar heyecanlanma. İş yerleri güler yüzlü ve soğukkanlı insanlar tercih ederler. Sakin kalabilmelisin, özgüvenli olup tane tane konuş. Bir de sorarlarsa "ne içersin?" diye mutlaka bir şey iç. Çay, kahve, su mutlaka bir şey iç. Çünkü bu davranışın çekingen olmadığını, atılgan olduğunu ortaya koyar. Ben bir şey almayayım deyip elini önüne bağlayıp konusursan kötü bi izlenim olur.
Rahat ol, özgüvenli gir odaya, omuzlar dik, sağlam el sıkış ilk intiba çok artı yazar. Otururken de dik olsun omuzlar, samimi bir ifade ve konuşurken göz teması kurmaktan kaçınma. Gerisi de bilgine eğitimime bakıyor.
Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için.
Tek kastığım nokta fazla iş tecrübem olmaması, birazcık yalan söylesem ne olur?
Nereye gitcen bilmiyorum ama görüşme dediğin nedir? İse alinirsin nice şeyler çıkacak karşına peşinden entrika çeviren işinden etmeye çalışan taciz eden her anlamda şimdiden heycanli olma ağırlığını köy olmayacaksa baştan olmasın.
Haklısın. 5 aydır işsiz olunca insanın bir an gözü dönüyor:) ama sonrası ıyy…
Aynen ya işe alinmak bisey degilki asıl savas sonrasinda basliyor, ise alinsan nolucak memnum degilse patron son verir işine dolayisiyla gorusmeyi cok stres yapmamak lazim, calismayi seven, eksileri ve bilmedikleri olabilir ama ogrenmeye calismaya istekli imaji verilmesi gerekiyo, gerisi zaten nasip kismet
Kaptım işi ama 08:30 19:00 beni bir düşündürüyor
Ne işi acaba
Oha sen ben misin ya. Ben de öyleyim. Eve erken gelsem nolur canım yüzünü görsem nolur diyorum
S*lakların 😂
Aile konusunda şanslıysan hayretler içinde kalırsın tabi. Ne mutlu sana
Dogru soyluyosunuz. Bu arada ise baslamaktan vazgeçtim
Şartlarını dusununce çok kötüydü. Asgari ücret bir de. Bimde calıssam daha iyi
Şimdi şöyle ki özgüven önemlidir ama fazlası zarar kendine güvenin olsun fakat ukalalık yapma dik dur mesela kesinlikle boynunu omzunu düşürme bir de en önemli şey dış görünüşün ne çok özenli ne de özensiz olsun fazla süslenmeden temiz ve düzenli giyinerek git tercihen de ciddi bir kıyafet tercih et hatta siyah ve koyu griden şaşma
Sen herşeye rağmen alkol alma fazla kaçırırsın falan farketmeden riske girme normal kendin gibi davran görüşmede heyecan geçiyor zaten ondan önce heyecanlanıyorsun sadece
Rahat ol kendine güvenin olsun öyle giriş yap ki karşıdan bile özgüvenli olduğunu anlasın doğal davran kasarak cevap verme
Şu cümleyi kurman bile özgüvensiz biri olduğunu gösteriyor. Neticede karşındaki kim olursa olsun bir insan. Heyecanlanmana hiç gerek yok. Kıyafetini düzgün seç. Konuşmaların net olsun. Cümleleri havcarlama. Vücut dilini iyi kullan. Bu kadar basit. 😉
Gorusme oncesinde sorulacak klasik sorulara karsi hazirlikli ol, pratik yap. Gorusecegin kisiler dunyayi kurtaran insanlar ve yapacagin is de dunyayi kurtarmak degil. Mental olarak kendini bu duruma hazir et.
Alkol felan alma, sakin ol. Aynada prova çalışmaları yap
Heyecanını baskılarsan gayet iyi bir sonuç alırsın. İnsanın başına ne geliyorsa heyecandan geliyor zaten, kişinin aklını kullanmasını engelliyor heyecan
Alma kendine güven yeter sesin titremesin çok heyecan yaparsan de ki onlara burada çalışmak beni çok heyecanlandırıyor
Alkol alma kötü bir izlenim bırakırsın. Sakin soğukkanlı olmaya çalış. Sorulan soruları mantıklı bir şekilde cevapla samimi güleryüzle olmaya çalış
Rahat ol karşında insan var özel güçleri olan biri yok oda topraktan oldu sende tek fark ona sunulan hayat başka senin başka rahat oll..
Uykunu ve enerjini almalısın Mülakat öncesi nefes egzersizleri yaparak heyecanını bir nebze düşürürsün.
Şirketi hakkında yorum yapma.. Bizi neden tercih ettiniz sorusunu genelde sormazlar.. Kendinden bahset ozguvenli ol kafi
Sakin ol, şık ama sade bi şeyler giy,
Dik otur, titreme. tökezleyeceğim hissettiğin yerde derin bi nefes al 10 saniye bekle
yok daha neler almol az kalir damardan da al. belki o oz guenle müdürlük verirler hic birsey alma kendin ol
Güzel giyin arkadaşınla konuşuyormuşsun gibi hayal et. Çok önemli bir şey değil sonuçta.
Aynen öyle üç kuruşa çalıştıran sömürgeci şirketler nasıl olsa
Tek kastığım nokta fazla iş tecrübem olmaması.
Yalan söylesem mi sizce
Arkadaş vasıtasıyla gidiyorum cv getirsin dememiş müdür. Ben anlatıcam dinleyecek
Hayır alma alkol falan. Rahat ol, kendini ifade etme şeklin hepsinden önemli
Ben alkole alışık olduğum için, ben de antidepresan etkisi yaratıyor. Ondan demiştim. Sarhoş olmuyorum orada bir yanlış anlaşılma olmasın.
Sarhoş olacak kadar içmeyeceğini biliyorum zaten 😅
Yani seni bilirsin de, gerek yok
Haklısın bunu kendim başarmalıyım
Rahatlık önemli cidden. Bazen oluyor ne başta karşındaki kişiyle anlaşamıyorsun, anlamıyor seni. Hiç gerilme öyle durumlarda. Sen kendini ifade edebildikten sonra gerisine bakma
Temmuzdan beri işsizim o yüzden bu ruh halim bakma
Benim de öyle bir şeyler vardı, yeni buldum 😅
Haftada 2 3 görüşme yapma gibi ortalamam vardı djdjid
İnsan çok hayal kırıklığına uğruyor
Meslek ne?
“Ne iş olursa yaparım” mesleği
O zaman tecrübe daha önemli senin için
Sakın alkol alma rahat davranmaya çalış kasma kendini bunlar herkesin yaşadığı şeyler ve sen doğru bir şey yapıyorsun içinden böyle geçir
Odaya girmeden. Güç duruşunu yap. Kaslarında gerilme yaşat. Adrenalin salgılarsın. Tekerleeme söyle.
Heyecan hata yaptirir aman diyim normal ol Öz'ün ol inan en iyi olan
Olacak diye umut bağlama. Sonra çok üzülürsün. Sadece geçmişte ne hata yaptıklarını ya da gelecekte neler yapacaklarını düşün.
Ne memuru alkol bey diye mülakata başlarsın:))
Alkol alma
Yavv rahat ol kasma olursa olur olmazsa başka iş olur
işyerinin durumuna göre değişir , barda çalışıcaksan alkol fikri fena değil:)
Hangi sektörde çalışacaksın, bir de ilk görüşmen mi
Online goruseceksen al ama yuzyuzede kokar ya alkol
Fazla is tecrubesi yoksa calistigin staj yaptigin yerleri dusun ve kisa calissamda... Yerleri degistrio gelistirmek isterdim guzel fikirler kurabiliyorum bunlari gelecek yerlerde uygulamak isterim diyebilirsin.
Ahahha nasil patladin maddemi aldin 😅😅
Alkol almadan git. Sonra işe alkollü geliyor derler ilk günden kaybedersin. Sakın ol yeterli.
Alkolü alıp özgüven patlaması yaşayıp sonraki günler yine çekingen olursan nolucak 😂
Aha özgüven patlaması ve biraz dekolte ofiste parti verirsiniz daha işe girmeden
Times dergisi tarafından 2006 yılında yılın kişisi seçildim de.
Saçmalama. Alkol kokarsan bu sefer işe almazlar
Rahat ol kendine güven. Çok konuşma. Çok dinle az konuş
Alkol alda baştan yatsin
Sakin ol ne sorarsa arkadasinla konusur gibi cvpla
Ya hepsini cebimden çıkartırım modunda özgüvenli ama çokta egosal olmadan takıl
Sakin olun ve kendiniz olun doğal olun ve kendinizi tanıtın bitti gitti
Sakinliğini koru ve güzel cevaplar ver elimden gelenin en iyisini yaparım de
Ne varsa içinde onu yap ya napcan milleti dogru olan neyi hissediyorsan yapıştır gitsin :)
ben bu işi yapmak için buraya geldim kendimden eminim dersin postayı koyarsın seni kararlı görürlerse alırlar
Ay benimde var bende heyecanlıyım ve korkuyom
Ee cevap versene anasını satım bişi demişim şurda. Az taktik ver ilk günün nasıldı bende baslayacam diyorum?
Ay benimki öyle kurumsal olmayan tanıdık vasıtayla bir yer. Bi gittim boşuna kasmışım kendimi herkes enseye şaplak göte parmak samimi bir ortam. Seninki ne işi bilmiyorum ki. Ama beni kazandıran güleryüzüm oldu
Benimde öyle işte kurumsal değil tanıdık vasıtasıyla aynı senle😂😂 asistan tarzı bişi olcam ben ama işleyişi bilmiyorum tecrübem az nasıl ogretiyorlar sana ben çok utanıyorum ve heyecanlaniyom pazartesi baslicam
Benim tanıdık terfi almış önce 1 hafta işi öğreticek aman basit ama ya kavrarız rahat iş. Ben çağrı merkezinde çalıştım inan orayı görsen bu işler tırıvırı gelir
Ya ben çok çekiniyorum ama ya bir görsen heyecandan panikten ya yapamazsam tarzı düşünmekten uyuyamıyorum çok fenayim
Hayatım saçmalama ya ilk işin mi
Önceden calistim ama az onu saymıyorum ilk diyelim çünkü hicbirsey bilmiyorum bide ise alcak bana canavar gibi olcaksin çekingen falan olma vs dedi ama normalde zaten cekingen insanım oyle şeyler dedi ki ya ben yapabilecek miyim bu işi oldum hdjahdhahxh
Çok cekingenim bide nasıl ogrencem ne yapmam gerek falan bir korku aldı işte istemsiz ama
Alkol almak en büyük pişmanlığın olur dakin kafayla git heyecan yapma şekerli bir şeyler ye
Diyetteyim ama olsun
Öncelikle sakin ol. Dünyada başka iş kalmamış gibi işi istediğini belli etme. Ağırdan al. Konuşurken gözlerinin içine bak, kesin, kısa ve uzun sıkıcı cümleler kurma. Doğal davran. Giyimine çok özen verme. Alkol alma. Tok karnına git.
en fazla asgari ücretle çalışacaksın alacağın maaş aylık 200-300 dolardan fazla değildir neye heyecanlanıyorsun tam olarak? ben olsam üzülürdüm.
5 aydır işsizdim ve evde kafayı yiyordum kanka genel sağlık sigortam yok hastaneye gidemiyorum, akıl hastanesine gitmeyi ertelemek için biraz üç kuruşa sömürüleyim sonra çıkcam zaten müsaden olursa özür dilerim heyecanlandığım için ama
:D :D bende hastanelere uzun zamandır uğramıyorum özellikle ben amerikada iken en ufak şey için binlerce dolar ücret ödüyordum burada türkiye'de desen randevu alamıyorsun doktor bulamıyorsun bulsanda derdini anlatamıyorsun vsvs uzar gider özellerden şaşmadım. ayrıca iş konusuna gelirsek hevesliysen elinde sonunda girersin bi işe. ayrıca heyecan yapmak gayet doğal bir şey hepimiz insanız birtakım duygular yaşarız, he gidipte bunları bastırmak için alkol falan alayım deme beynini uyuşturmanın anlamı olmaz. aksine heyecanlı kalırsan belki seni bu işe hevesli görürler ve alırlar. başarılar dilerim. bu arada özürün kabul edildi :)))
Ama senin paran varmış. Ben özele de gidemiyorum devlete de diş ağrısından ölüyorum :( Tek kastığım nokta fazla iş tecrübem olmaması, birazcık yalan söylesem ne olur?
sakın diş ağrısı içinde rakı içiyorum deme :D şaka bi yana işi yapmadan tecrübe edemezsin zaten hatta benim 1-2 tanıdığım var rastgele iş başvurusu yapmışlardı işten gram anlamamalarına rağmen işe alınmışlardı ilk zamanlarda işe gidip napacaklarını bilmiyorlardı :D zamanla kavradılar. tabii sende öyle kozlara fazla girme ama ufak beyaz yalanın kimseye zarârı olmaz azıcık heyecanını da kontrol etmeyi kavradın mı bu işi yaparsın. her heyecanlandığında korkup alkole sarmaktansa bunu kendin kontrol etmeyi öğrenirsen daha güzel olur bence. ha işe alınmazsan bi 5 ay daha evde kalırsın artık :D
Alinmayacagim diye git bastan kaybettigini dusunursen saldim cayira dersin soguk kanli olursun :)
Hayirli olsun ne isiydi bu
Ayık kafayla halledemedigini kafannguzelkenminhalledicen
Sakin olacaksin derin derin nefes al yüzlerine bak gözlerine bak iyice sorduklarini önce kafanda düşün bi kac saniye sonra cevap ver
benim amcam ehliyet sınavında yaptı alkol işe yaradı asxaşsxmalsşmx
Ne kadar içri
Kesinlikle rahat ol ve sorularin sen sor. Alkol de alma. İşveren tavsiyesi.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?