Nasıl öğrendiniz..
Gramerden mi gidilmeli, kelime mi ezberlenmiş, sadece dizi - kitap ile mi ilerlenmeli... nasıl nasıllll👀
Nasıl öğrendiniz..
Gramerden mi gidilmeli, kelime mi ezberlenmiş, sadece dizi - kitap ile mi ilerlenmeli... nasıl nasıllll👀
Bunun tek bir yolu yok.
Öncelikle şunu unutma, her insan farklı öğrenir. Ben çeviri ile kendimi geliştirdim çünkü dilin mantığını o zaman kurabildim. Ama bu kişiden kişiye değişir. Öncelikle sen nasıl öğrendiğini farkına varman lazım.
How are you dan öteye cümle kuramayanlar damlar buraya, onlara da çok takılma
Çeviri derken? Nerden çeviriler
Günlük kaç saat ayırmstnz bir de
Ben Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunuyum. İlk başladığımda İngilizcem çok zayıftı. Öncelikle grammarimi tamamladım. Ardından ise bol bol çeviri dersleri aldım üniversitede. Secmeli ders olarak tabiki. Ve çevirdikce neyi yanlış anladığımı, nerede eksik olduğumu gördüm ve üstünü ekledim tamamladım.
Sana bir şey daha soracağım.
Benim Almanca öğrenme gibi bir hedefim daha var, İngilizce seviyemin A2 olduğunu düşünüyorum, Lisede 2 yıl Almanca gördüm aslinda hiç görmemiş değilim ama beraber çalışmak kafa karışıklığı yaratır mı sence?
Yoo karıştırmaz aslında ama ikisi arada öğrenirken illa karıştırma olur o da telafuzda ve yazarken olur. Yoksa grammarde olmaz kolay kolay.
He şu olur iyi oturtamadiysan kuralları karışır
Almanca ve İngilizce aynı dil ailesi grubundan ama İngilizce ileri seviyeye gelmeden başlannmaz denmişti ama yine bir sormak istedim
Çünkü çalışmıyorum da en boş olduğum dönemlerden birindeyim
Çalışırken hiçbir şeye bakamiyordum
Yani kim dedi? Bence başlanabilir ama sen neyin neye ait olduğunu iyi oturtman lazım. Almanca grammar ile İngilizce yoksa çok farklı. Bir kere İngilizce'de dativ, genitiv gibi caseler yok. İngilizce'de cümle sıralaması daha sabit Almancaya göre vs
Almancada disil eril kalıpları da var yani dediğim gibi 2 yıl görmüştüm ama zor bir dil yani.
Ingilizceden c1e gelip öyle başlarım belki
Şu an çok başındayım
İkisinden de usanıp birakirim diye korkuyorum
İstediğim firmada çalışmam için İngilizce şart şu an Almanca benim keyfi tercihim.
Valla Almanca da o artikel mevzusunu çıkar aşırı basit bir dil Ingilizceye kıyasla. Ama tekil çoğul muhabbet artikel falan zorluyor.
İngilizce o yüzden daha basit. Hatta bence İngilizce çok basit bir dil
İngilizce pratik yapmak istiyorum ancak yapabileceğim biri yok
HelloTalk indirdim o da flört uygulamasına dönmüş.
Ahahaa bütün konuşma uygulamaları sexting application haline dönmüş durumda.
Mesajla mi yoksa konuşarak mi practice diyorsun
Mesajla..
Konuşarak olsa evime gelirler herhalde yüzsüzler 😒
Ahahaa sesli mesaj olarak speaking demiştim.
Eee o kolay ya yapılır
Nerde yapcam kimle yapcam
Yani kimle yapmak istiyorsan. Yabancı biriyle gagte bile yaparsın. He şu var konuşma içeriği ne kadar düzgün kalır bunun hiç bir garantisi yok hiç bir yerde.
Otherwise, if you want, you can even talk to me. I teach English as a profession, lol
Google çeviri ile baktım yazdıklarına emin olamadim🙄
Olur olur, çok iyi olur müsait olunca konuşalım dm den.
Sen mesaj atabilirsin ama neye emin olamadın anlamadim😁😅
Ingilizceye hakim değilim ya hanii, kontrol etmek için..
Şu an ingiliççe videolar seyrediyorum , pratik yapmak istediğimde yazarim
Thank you 🙃👋
Ahaha peki
Ki bence ne kadar erken başlarsan öyle kadar iyi olur pratik.
Benim kurduğum cümle senin seviye için iyiydi ama
Anladım zaten emin olmak için yazdım😒😒 anlaşılan yumruklu geçecek diyaloglarimiz
Ahahaha sen konuyu actigin sürece benim için peoblrm yok, diyaloğu sürdürmek senin görevin 👍
Cevap
5Cevap
Dizi film le olmaz o isler. Oku dinle yaz konuş 😉
Ben önce Google eart den new yok sokaklarında dolanarak çeviri yaptım ismek kurslarına katıldım sonrada telefon uygulamaları ve İngilizce filmler izledim b1 seviye ingilizce biliyorum çok konuşamıyorum ama duyduğumu anlayabiliyorum
Bende çok istiyorum ama üşengeçlik seviyem çok fazla :(
Soyle söyleyim a1 a2 seviyesinde temeli öğren hem gramer hem kelime b1 b2 ye geçtiğinde gramere yogunlas c1 c2 de full kelime
Altyazılı filmler izle yA da İngiliz arkadaş edin sürekli pratik yapman gerekir ben hiç kitaba bakmadan öğrendim
Bence en etkili yolu İngilizce konuşanları taklit etmektir. Ben böyle yaparak C2 ye ulaştım
C2ye ulaştın? Yani native like gibisin öyle mi?
Yahu bende yok bu öz güven 😂
Toefl fan 110 115 falan alıyorsundur, Ielts de 8 falandır en az
Saydıklarının hepsinden biraz biraz yapsan olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?