Üniversite okumak zorunda mıyım?

Yaşadığım bazı sağlık sorunlarından dolayı okuduğum bölümü bırakmak zorunda kaldım eğer devam etseydim çok önü açık bir bölümdü (yazılım mühendisliği). Ama edemedim çünkü dersler zordu ve sağlık sorunlarımdan dolayı bir türlü kendimi derslere veremiyordum hatta günlük hayatım bile sarıldı resmen yataktan çıkmaya enerjim gücüm yok sürekli ağrı sürekli sızı sürekli nefes alma problemleri sürekli yorgunluk çekiyorum ve şu an okulu bırakıp tedavi olmaya başladım çeneme tel takılıcak daha sonra çene ameliyatı olacam ve burun ameliyatı için randevu aldım inşallah yaşadığım kronik geçmeyen çene ağrılarından ve nefes darlığından kurtulacağım. Ama bir yandan da ailemin beni borca girerek özel üniversiteye gönderip benim onlarım emeklerini boşa çıkarmam çok üzüyor aklıma gelince vicdanın sızlıyor ama benim elimde değildi sağlık sorunlarım benim elimi bacağımı çok bağlıyor. Görüşlerjnize ihtiyacım var lütfen boş geçmeyin psikolojim çok bozuk ne yapıcam bilmiyorum:(
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar burdan başka soracağım biri de yok lütfen boş geçmeyin görüşleriniz benim için çok önemli
Üniversite okumak zorunda mıyım?