benim albaydı

benim albaydı
Jandarma genel komutanı Aytaç Yalman rahmetli çok ilginç bir anım da olmuştu onunla.
Denetleme olacak diye paso temizlik yapıyorduk aha geldi aha gelecek derken millet kafama göre takılıyorum devrecilik yapmayı sevmezdim alt devrelerle gider temizliğimi yapardım, sıkıldım aldım elime bez ufak sürahi gittim süpürgelikleri siliyorum girişte türkü söyleyerek dalmışım pat diye girdi içeri.
Bir ben varım orada zaten diğerleri gazinoda hazır bekliyor gelince iştimaya inecekler.
Neye uğradığımı şaşırdım elimde bezle sürahi ile esas duruşa geçmeye çalıştım öyle esas duruş mu olur mk. Koskoca orgeneral sonra tüm jandarmaların genel komutanı. Bittim oğlum ben derken.
Aferim asker rahat, devam et işine dedi. 🤪
Sonra yukarı bölük komutanının yanına çıktı.
O arada millet toplandı sıraya gittik herkesin içinde beni çağırdı tekmil filan verdim
tabi bize gelince şunu bunu sorarsa tuttuğu takıma kadar aynısını söyleyin dediler sorarmış çünkü
Elini omzuma koydu anlatıyor bunca yıldır şunu görüyorum nereye gitsem hep önceden haber gidiyor rutin şeyler oluyor ama bu arkadaşınız geldiğim de bile işini yapıyordu.
İşte böyle olun ben değil kim gelirse gelsin evinize bakar gibi doğal davranın dedi.
Sonra klasik şeyleri sordu fenerli olduğum halde Galatasaraylıyım dedim onca güzel şey demiş ne olur ne olmaz. 🤪
Sonrası işte kafa izni ve geri kalan süreci posta olarak yaptım.
Hava kuvvetlerinde yaptım Korgeneral Korcan pulatsu nun evi beklerdim. Çok ta iyi adamdı. Paso yemek meyve tabağı gelirdi 😉 adamı içeri attılar ya. 5 sene boşuna yatti. Bayram da hava kuvvetleri komutanı hasan aksay geldi. Bende yeni tutturmusum leş gibi sigara kokuyorum. Geldi yanıma çikolata uzattı yaveri. Öptü beni bayramın mübarek olsun evladım. Ben Yusuf Yusuf. Ustumde sigara cep telefonu ne ararsan var. Allahtan telefon sessiz de 😀
Görüş
52Görüş
Tuğgeneral ile diyaloğumuz olmuştu. Çok normal askerde her rürbe görülebilir. Ankaradaydanız zaten samanyolu 😃
Birliğin Komutanı zaten Tuğgeneraldi. Korgeneral de gördüm Orgeneral de gördüm. Yüzbaşı gibi diğer alt rütbelilere selam vermiyorduk desem yalan olmaz.
Tuğgeneral, tümgeneral gördük. Kurmay albay da gördük ama sevilecek yanı yoktu kancığın, işi gücü milleti azarlamak
Tüm general. En son Tv'de haberlerde gördüğümde korgenerallikten emekliye sevk edildiğini duymuştum.
Orgenral iki defa denetleme gördüm gelen kişi Kara Kuvvetleri Komutanıydı kendisini yakından gördüm üçüncü olmadan terhis oldum bizim kışla komutanı bile Tümgeneraldi.
Oramiral Adnan Özbal vardı Deniz Kuvvetleri eski komutanı onu karşılamaya geçmiştim.
Tuğ general.
Teftiş için acemi birliğinde dolaşıyordu.
Hürgeneral'den daha yüksek bir rütbe tanımam
Askere gitseydim rütbem daha yüksek olurdu kesin 😅
Genel kurmaya yaptım bütün galaksiler gördüm aklım kalmadı çok sukur🤣
😂 😂
Bunlar fakedir lutfen sikayet edin @derinsiyah35 @archizmir @okan61trbzn @suskunemre12 @sıwar @mert_1 @last-yigit vs
İsmail Hakkı Karadayı onu görmüştüm bir operasyon sırasında
Bedelli yaptım. Askerde görmedim ama müşteri olarak paşa tanıdım
Keşke asker olsaydım da şehitlik mertebesine ulaşabilseydim …
Tümgeneral geldiydi havan atışlarını seyretmeye. Çok da önemli değil. Alay komutanı olan albay zırt pırt tabura gelirdi zaten. Kanki olmuştuk onunla 😂😂
Tank Çavuş komutanı yani kendimi. En yüksek rütbe. 😂😂😂
Şaka şaka Korgeneral. Baya samimiydik nedenini bilmiyorum. Kan çekiyor olsa gerek. Sonuçta ben de komutandım.😂😂😂
Hulusi Akar'ı bire bir karşılama mangasında gördüm.
Amiraldı. Amiral her ay denetim yaptığı için ziyarete gelirdi.
Galiba tuğamiraldı.
Benim olduğum yerde tuğgeneral vardı. En fazla gördüğüm rütbe de oydu.
Hulusi Akar herifi 4 saat tam kamuflaj bekledik çok sövdüm 🤦😅
En İyi Görüş