Mezun senemdeyim bi türlü karar veremedim yardımcı olur musunuz
1 ay
Eşit ağırlığım, meslek konusunda çok kararsızım. Ne önerirsiniz?

Eşit ağırlık da şu an bütün bölümlerin önü kapalı. Ben eşit ağırlıktım hukuk istiyordum ama sonra hocalarım beni uyardı her yer avukat ihtiyaç yok, hakim savcı olmak da torpille ve zor. Psikoloji düşündüm bı ara ataması 90, klinik de açsan tanınmak zor kazandığınla da ancak kliniğin kirası falan. Aynı şey PDR için de geçerli. Sonra iç mimarlık dedim onun da ataması 90 ve bir sürü mimar var. Sonra sınıf öğretmenliği dedim ataması 75 en mantıklı bu dedim. Öğretmenim madem bunda karar kıldın sınıf öğretmenliği yerine sözelden özel eğitim öğretmenliğine hazırlan diye, atama puanı 59 du bu sene Google'dan bakabilirsin , 45 bin ihtiyaç varmış çünkü sözelden ilk 10 bin sıralama olduğu için mezun sayısı az. 45 bin ihtiyaç ve her sene 5 bin atama demek 10 yılda ihtiyaç kapanır demek. Özeldede rehabilitasyon merkezlerinde çok ihtiyaç var ve ayrıca atandıktan sonra işlerimi büyütüp kendi rehabilitasyon merkezini de açabilirsin, şu an önü açıkmış yani, hem ayt matematiklede uğraşmadan önü açık bölüme giderim diye düşündüm. Bide Marmara, Ankara ya da cerrahpaşada okunsa daha harika olur. ki 6 ayda sözelden derece yapılır. Umarım yardımcı olabilmişimdir ☺️
Bide sözelde gastronomi ve mutfak sanatları burada okuyup yurt dışına gidersen havada kaparlar bide dil öğrensen
Bende sinif öğretmenliği istiyorum biraz eskimiş gibi geldi değeri yok gibi birazda zor dediler o yüzden fikrimi degistirmistim
Yani özel eğitim öğretmenliği daha mantıklı, Google'dan bak kpss de 59 la atanmıs. Sayısalda bile bu puanla atanan bölüm yok. Kendi özel rehabilitasyon merkezini de açabilirsin. Sınıf öğretmenliğinde özelini açamıyorsun mesela. ben mesela bu sene özel eğitim öğretmenliği kazanıp mezun olup direk özel rehabilitasyon merkezinde çalışmayı düşünüyorum. Mezun olduğum sene kpss yok çünkü 2 yılda bir yapılıyor biliyorsundur. İlk sene işte rehabilitasyon merkezinde çalışıp sonraki sene atanırım. 2-3 yıl birikim yapıp kendi özelimi de açarım. Üniversite okurken de dil öğrenmeyi düşünüyorum mesela bir edebiyat öğretmeni yurt dışında çalışamaz çünkü edebiyat sadece bu ülkede var ama özel eğitim tüm dünyada aynı. Mesela burada okuyup yurt dışında yüksek lisans yapıp orada da çalışadabilirsin.
Neyse çok konuştum umarım faydalı olmuştur. Başarılar dilerim☺️
Çok çok teşekkür ederim 🥰
Rica ederim 🥰
Öncelikle her şeyin hayırlısı olmasını dilerim senin için. Ben her zaman, ilgilimin ve yeteneğimin hangi alana daha yakın olduğunu hissederek, okudum ve mezun oldum. Seninde bu şekilde hayatına, seçimine yön vermeni isterim. Eşit ağırlık gayet çok iyi. Hem sayısal, hem sözel ikisi bir gidiyor. Bu durumda seçimin konusunda avantajın çok. Sana tavsiyem şu; sen şu an alacağın puana odaklan. Elinden geldiği şekilde çalış, denemeler, testler çöz ve hazırlan. Aldığın puan ile beraber meslek seçimini yap derim. Hatta meslek tanıtım günlerine katıl, tercih danışmanları oluyor. Onlarla beraber görüşmeler yap. Bu yol senin yolun kimsenin senin yoluna karışmasına izin verme. Sonunda okuyup, mesleği yapacak olan çünkü sensin ❤️
Hangi bölümü okudun
Çocuk gelişimi eğitimi ve öğretmenliği mezunuyum.
Görüş
6Görüş
Bunu sen karar vereceksin başkasının kararıyla hareket etme
En iyisi Öğretmenlik sabırlı biriysen ve anlatım kolaylığın var ise yapabilirsin.
Sınıf öğretmenliği mi
Evet
ne tür şeyleri seviyorsun nelere yatkınlığın var? hayalinde bir meslek var mı?
Öneri ile değilde kendini keşfetmeye çalış sonradan pişman olmayacağın bir şey seç
Öğretmenlik tercih edebilirsiniz bence
Sınıf öğretmenliği mi?
Evet sınıf öğretmenliği olarak söylemiştim
Acele etme daha sonra değiştirede bilirsin
Bence seçim yapma bile yalnızca çalış
Sınavdan sonra düşünürsün
Öğretmenlik tercih edebilirsin
Sınıf öğretmenliği mi
Yaz hukuk.
Çok mezunu var...
Sende mi yks ye hazırlanıyorsun
Evet