Nasıl oluyor bilmiyorum ama öyle bir duyum aldım. Benimde paraya ihtiyacım var. Acaba bilenler bilgilendirebilir mi
1 ay
Yazılım öğrenip evden para kazanmak mümkün mü?

Nasıl oluyor bilmiyorum ama öyle bir duyum aldım. Benimde paraya ihtiyacım var. Acaba bilenler bilgilendirebilir mi
Tabi ki yapabilirsin. Ben yapıyorum, yapamazsın diyenlere kulak aldırma. Onlar yapamazlar tabi ki. Ama sen yapabilirsin. Evet yazılım yaparak, reklam gelirlerinle ve doğrudan satışlarla para kazanmak mümkün. Ve sadece bununla da sınırlı değil. Doğrudan kendine iş imkanı sağlamış oluyorsun. Hem yurtiçi hem yurt dışı. İletişim becerilerin yeterince kuvvetli mi? Söylediklerimi rahatça anlayabiliyor musun? Bir şeylerle uğraşmak ve ilgilenmek seni mutlu ediyor mu? Öğrenmeye aç ve açıkmısın. O halde yapabilirsin.
İzleyeceğin yol önce C dili öğrenmek. az ya da çok, hepsi veya pek azı. Sadece öğren. Anlamaya çalış ve incele. Youtube videolarını izle. Kitaplarını edin.
Sonra uygulama geliştirmek istediğin platformu seç. Bilgisayar veya mobil ya da gömülü sistem. Karar verdikten sonra java veya c# yi öğrenmeye başla. Kendine 4 ay ile 2 yıl arası zaman ver. İstekli ve iradeli olmak zorundasın. Oyun, yazılım, grafik, program, ev aletleri.. Her şeyi yapabilirsin. Ben yapıyorsam, sende yaparsın. Hayli hayli yaparsın. Yapmayanlara değil, yapmak istediklerine odaklan. Günün sonunda onlar bakacak sen başaracaksın.
Çok güzel yazmissiniz teşekkür ederim. Şimdi nereden ne yaparak başlayacağım. YouTubedan mi
İnsanlar bir şeyleri yapmayı denemek yerine, yapabileceklerini yapılamaz kılan binlerce yolu bulma ve birbirlerini buna ikna etme konusunda çok ustalar. Yorumları gördükçe gülesim geliyor, güldükçe de kaygılarım artıyor doğrusu. Kendilerinin hiç denemedikleri şeyleri burada abarta, zormuş gibi aktarma konusunda muazzam yeteneklere sahipler gerçekten. Bu insanı dehşete düşürmüyor değil. Sana öncelikle şunu söylemeliyim. Yazılım, basittir. Doğası gereği de zaten basit olmak zorundadır. Biz basit olan şeyleri üst üste yığa yığa, onları dizerek, düzenleyerek ve biriktirerek daha kapsamlı ve karmaşık yapılar inşa ederiz. Hiç kimse bir günde şu kocaman evleri inşa etmiyor öyle değil mi. Yazılım öğrenmesi çok kolaydır. Çünkü o sadece bir araçtır. Bir aracı, bir el aletini öğrenmek neden zor olsun ki? Önemli olan onu anlamak ve ihtiyaçlarımız için onu değerlendirmek. Buradan yorum üstüne yorum yazarak bazı şeyleri paylaşması zor oluyor. Ama şöyle devam edeyim..
Öncelikle yapman gereken beslenme alışkanlıklarını tümüyle değiştirmek olmalı. Çünkü okullardan edindiğin bir alışkanlıkla kendini hep tek bir kaynaktan çalışırken, tek bir yönü izlerken, tek bir amacı gerçekleştirirken hep buldun. Şimdi doğada olduğunu hayal et. Doğada yapabileceğin sadece tek bir şey mi var? Doğayı bir düşün, inanılmaz bir çeşitlilik, inanılmaz bir serbestlik. Öyle bir yerde her şeyi yaparsın, her kaynağı toparlar her şeyi kendine bir araç edinebilirsin öyle değil mi? Bunu engelleyen bir yasa, bir kural var mı? hayır yok. Tek kural sensin. Ve bu kuralın içinde daima denemeye, yapmaya ve öğrenmeye açık olmak vardır. Yazılım çok basittir. Ve basit olmak zorundadır. Yoksa karma karışık şeyleri biz nasıl inşa edebilirdik. Her ufak şeyi üst üste koyarak yapıyoruz. İnsanlar bizi süper zeki yaratıklar mı sanıyor? Yok böyle bir şey. Yazılım o yüzden basittir. Benim, senin, öğrenmek isteyen herkesin anlayabileceği kadar basit. Çünkü önemli olan onunla bir şeyler yapmaktır. Onunla yaptığımız şeyler karmaşıktır. Yazılım ise basittir. Basit olmak zorundadır. Buradan devam edeyim..
Sen de youtube üzerinden, çok güzel anlatıcılar var. Birinin anlattığını diğeri daha da iyi anlatabiliyor. O yüzden bir iki farklı yerden önce dinleyerek, bakıp bir inceleyerek başlamalısın. Kitapların şöyle bir avantajı var, her an dönüp bakabiliyor, notlar alabiliyorsun. Videoda ise, konuşmacının söylediği bir sözü ve yaptığı bir örneği geriye dönüp bakmak istediğinde, kaçıncı dakikada bahsettiğini yeniden bulmak zor ve zahmetli olabiliyor. O yüzden kitaplar bu konuda avantajlıdır. Ama kitapların anlatımları, video ile konuşan birine göre biraz daha zordur. Her şey kelimelere dökülemez. Davranışlar, dokunuşlar, vurgular, mimikler, bakışlar.. Bu nedenle video anlatım biraz daha açık anlaşılır. Kitaplarda ise geriye dönüp bakmak kolaydır. Bu nedenle başta videoyu tavsiye etsem de yanında bir veya iki kitap olması işlerini çok daha sürekli ve düzenli hale getirerek kolaylaştırır. Yazılım öğrenirken, istikrar gerekir. Çünkü basittir. Ve bu basitliği seni üşengeçliğe zorlar. Nasıl olsa anlıyorum sonra da bakarım, sonra da keşfederim dersen kaybedersin.
İşe temel C dili öğrenerek başlayabilirsin. Ya da direkt C# veya java ya da direkt android studio programlama dersleri ile de başlayabilirsin. Yazılımda süreç öyle işler.. En temelde makina dili vardır. 1 ve 0 lardan oluşan. Bunu öğrenemeyiz. Sonra assembly yapısı gelir. Bunu da pek öğrenemeyiz. Ancak insanlar, 1 ve 0 ları rahat programlayabilmek için önce assembly dilini geliştirmişlerdir. Assembly dili ile işler zor olduğunda sonra da C dilini geliştirmişlerdir. Ve bu gün gördüğün tüm yazılımın temeli C ye dayanır. C olmak zorundadır. O yüzden C dilini keşfederek başlayabilirsin. C dili de yetersiz gelince insanlar C dilinden C++ ve Javayı türetmişlerdir. Java dili kendisini geliştirmeye devam ederken, hemen her ihtiyacımıza çözümler sağlayan çok geniş seçenekler ortaya çıkarmıştır. Ancak C dilininden sonra C++ yı geliştirenler de C# yi geliştirmişler ve bu gün bilgisayar kullanımında C# dilini ve Java dilini çok yaygın kullanıyoruz. Her ikisi de C den türemiştir. Java öğrenerek, android ve apple uygulamaları yapabilirsin. C# öğrenerek hem bilgisayar programları hem de bilgisayar oyunları yapabilirsin. C# yapısı ile Java yapısı birbirine çok benzerdirler. O yüzden birinden diğerine rahatlıkla geçebilir ve bir kaç kural dışında her şeyi aynı yapabilirsin. Bu nedenle programlama dili öğrendiğinde diğer tüm dilleri de öğrenmiş sayılırsın. Çünkü aralarında geçiş yapabilirsin. Birbirlerine benzerdirler. Ve hepsi C nin kuralları ile inşa edilmiştir. Bir de internet sitesi gibi ortamları yapabilmek için geliştirilen diller var. Onlar çok daha basittir. HTML öğrenirsen, web siteleri tasarlayabilir. Tasarladığın siteleri daha görsel hale getirmek için CSS öğrenebilir, ya da PHP gibi daha da görsel araçlarla web siteni donatıp yapabilirsin. Eğer yazılımlı, gömülü elekronik ürünler, kumandalar oyuncaklar robotlar yapmak istiyorum dersen, sadece C dili kullanılır. Arayüzü olan, görselliği zevkli şeyler yapmak istiyorum dersen C# veya java ile yakınlaşabilirsin.
Yani buradan anlat anlat biteremeyeceğim kadar çok kolay ve çok seçenekler var. Yeter ki başla, yeter ki her gün adım adım ilerle. Yapmak istediğin her şeyi yapabileceğine inan. Bizler, yapanlar, yapmakta olanlar hepimiz böyle yapıyoruz. Yani yapıyoruz. Diğerleri yapmadıkları şeyler hakkında inanılmaz yorumlar geliştirerek zamanlarını geçiştirmeyi tercih ediyor. Sonra da bizim yaptığımız uygulamalara para ödeyerek geçimlerimizi sağlıyor. Hangi tarafta olmak istiyorsun. Bu seçim senin. Matrix filmini izle ve bana hangi hapı seçmek istediğini söyle. Sonrada hadi bunu yapalım. Hoşçakal.
Sen efsanesin. Sen muhteşem bir insansin. Harikasın. İstediğim, beklediğim motivasyon buydu. Yapamam diye bir şey yok artık. Senin yazdıklarını okumadan evvel kardeşim bile he he çok yaparsın deyip dalga geçmişti de.. şu an sen beni aşırı mutlu ettin. İyi ki varsın teşekkür ederim
Sana yardımcı olabildiğime çok sevindim. Yapamazsın diyenler, kendilerinin yapmayı hiç denemedikleri şeyleri başkalarının da denemesini istemiyorlar. Çünkü bilmiyorlar. Çünkü hiç denememiş ve yapmamışlar. Onlar bitmiş bir binaya bakıyor ve akılları başlarından çıkıyor. O binanın bir gecede inşa edilmediğini bir türlü idrak edemiyorlar. Hangimizin bir gecede devasa yapılar inşa edebilecek zamanı, becerisi, malzemesi var ki? Önemli olan her bir tuğlayı her gün oraya koymak. O binalar öyle inşa ediliyor. Tuğla dediğin ne kadar basit bir geometrik şekil öyle değil mi. Ama onları üst üste, yan yana koya koya, zaman içerisinde ne devasa yapılar inşa ediyoruz. Yazılımda tam olarak böyle. Basit ve basit olmak zorunda. Biz o basitliği üst üste koya koya karma karışık şeyler yapmaya başlıyoruz. O yüzden her şeyin temeli basit olmak zorunda. Önemli olan her gün sürekli tekrar etmek, tekrar yapmak. Yapmak önemli yani. Şimdi yapmanın sırası. Sen yapıcısın. Sen yapmak için buradasın ve bunun yollarını arıyorsun.
O yüzden sen yapıcaksın diğerleri ise sadece bakacak. Onlar öyle olmayı tercih etmişler. Sen bunu reddediyorsun. O yüzden sen yapacaksın. Bunu deneyenler her zaman başaracak, denemeyenler ise mazeretlerine sığınacak. Sen deneyen taraftasın. Sen cesur taraftasın. Her türlü başaracaksın. Başkalarının aklı ile değil; kendi aklınla, kendi iradenle, kendi meraklarınla ve kendi cesaretinle kendine en güzel kendin sahip çıktığın için başaracaksın. Yoksa onlar birbirlerine baka baka birbirlerini kör ederler. Sen onlara değil, kendine baktığın için başaracaksın. Bunu deneyeceksin ve her denedikçe ne kadar basit olduğunu farkedeceksin. Hepsi bu kadar. Hepsi bu kadar basit. Her şeyin başlangıcı sensin. Bu isteğin ve azminden dolayı seni çok tebrik ediyorum. Düzenli çalışman yeterli. Bir anda kendinden her şeyi bekleme. Öğrenme sürecinin adım adım ilerlediğini ve yavaş yavaş olduğunu sakın unutma. Sadece her gün, oku dinle ve izle. Sonra da yapmaya çalış, önce baka baka. İzleyerek ve taklit ederek. Çünkü öğrendiklerinin zihninde kalıcı yere sahip olması senin bu tekrarlarına ve deneme isteğine bağlı. Onlar denemedikleri için yapmadılar bunu sakın unutma. Sen denediğin için her gün daha iyisini yapabiliyor olacaksın. O yüzden lütfen her gün dene, her gün yap. Başaracağına yürekten inanıyorum. Onlar bunu anlayamaz. Ama sen kendinde göreceksin ve daha da mutlu olacaksın.
İnşallah çok ama çok teşekkür ederim tekrardan ❤️🙏🙏
Görüş
16Görüş
yazılım zor iştir 2-3 ayda öğrenip para kazanacağım diye düşünme kurslar eğitimler vs alıp günlerce aylarca çalışıp yazılımcı olabilirsin. tabi diplomalı yazılımcılarla bilgisayar mühendisleriyle rekabet halinde olacaksın bunlarıda göz önünde bulundur.
Yani tabii ki mümkün ama bunun için sana sponsor olacak biriler lazım destek olacak bilgiler lazım mesela web tasarım yapabilirsin kursuna gidebilirsin, aynı zamanda ufak tefek parasal desteklerle de bu işe başlayabilirsin
Zor yine ya
Sağlık olsun boş ver senin de nasibini başka yerdedir
Karşılıksız aşk neden bu kadar acı vericidir? ↗
Beklerim
aplacım yaşın kaç her şey mümkün de o mümkünü gerçekleştirmek için sen de imkan var mı? mesela uygulama satın alabilecek misin? eğitim videoları satın alabilecek misin?
Alamayacağım çünkü param yok
Sizin mesleğiniz ne
Vay be. Abi bana iş bulabilir misin burada
Grafik tasarım daha iyi bir dönem fiverr de aylık ortalama 3-4k dolar kazanıyordum
İngilizce lazım değil mi
Bironluk diye bir site var oradan da iş yapabilirsin orası hep türk
Bakarim
bu yıllarca eğitim alıp ünv mezun olan insanlara haksızlık olmaz mı? kolay para? utanç verici bence
Zor öğrenmek baya zor dil öğrenmen gerek programı bilmen lazım belli başlı kuralları var bir nokta virgül ya da delay komutu vs en ufak bişeyi yanlış yap çalışmaz hata kabul etmeyen Bi iş
Evden kazanacak kadar yazılım öğrenmen hiç ama hiç kolay değil.
Yazılım öğrenerek kazanabilirsin de öğrenmek sandığın kadar kolay değil
😔
İlgi alanında olan konuda uzmanlaşmaya çalış bence
İlgi alanım pek yok
İlla ki vardır bişeyler
Ne gibi ya da sen uzaktan çalışacağım şeyler söyle ben bakim
Böyle düşünme. Uzmanlaştığın konularda video çekip YouTube a koyabilirsin
ha diyince öğrenilecek iş değil. bir yandan çalışarak diğer yandan yazılım öğrenerek yoluna devam edebilirsin.
Kafandan bir seyler icad edeceksinki para kazanasin
Hemde fazlasıyla kazanırsın ek iş olarak bile yapabilirsin
bu her iş için geçerli ki
Yazılım örenmekte kolay deildir yani zorluklarıda olabilir
Of of belalı basım. Bu da mi başlamadan bitti. Hep bı ümit ediyorum
Bilgisayar kullanmayı biliosan severek yapcaksan öeenmeye başla istersen ama sevmicen işse bosverebilirsin
Ben hayatımı böyle kazanıyorum
Öğrenmek zor mu
İlginiz varsa zor değil
Kazanabiliesin iyi öğrenirsen
Mümkün ama öyle kolay ogrenemezsin
Öğrenemezsin evden
En İyi Görüşler