Futbol organizasyonlarında görevlendirilmek için FIFA kokartı adayları aranıyordu. Buna başvuran tüm Türk hakemleri İngilizce sınavını geçememiş.
Ülkece dil konusunda kötüyüz.

Futbol organizasyonlarında görevlendirilmek için FIFA kokartı adayları aranıyordu. Buna başvuran tüm Türk hakemleri İngilizce sınavını geçememiş.
Ülkece dil konusunda kötüyüz.

Bunun sebebi de tabiiki sistem. Çünkü elimizin altında onlarca ücretsiz uygulama olmasına rağmen diğer boş ve faydasız sosyal ağları tercih etmemize sebep olan da eğitilme şeklimiz. Çevremde bu konuda kendini geliştiren insanlar var tabi yanlış anlaşılmasın ama sayıları başka kültürlere kıyasla oldukça az.
Tabi haklarını yemeyeyim. Standart İngilizce sınavından çalışmadan BA (80-90) aldığım halde çalıştığım Spor İngilizcesi sınavından CC (50-60) aldım. Yani o sınav cidden normal İngilizce'ye benzemiyor, bayağı terimsel bir dili var kolay değil.
Ben her gün ingilizce konuşurum, bir çok ülkeden sık sık haberleştiğim insanlar var. Fakat dil bilmemek utanılacak bir eksiklik değil ve dil bilmek zorunlulukta değil, bugün çoğu insanın örnek aldığı Avrupa ülkeleri kendi dilinde eğitim verir, Fransa ve İtalya başta olmak üzere. Koloni ve sömürge olmuş devletlerse nedense ingilizceye çok fazla takılırlar.. biz olmadık fakat sömürge zihniyetine sahip bir ülkeyiz bu yüzden ingilizce sanki çok büyük zorunluluk sanıyoruz.
Edebiyat yapma kardeş burada mevzu adam fifa hakemi olacak. Tüm uluslararası organizasyonlarda görev yapacak. Var hakemi yan hakem 4. Hakem vs vs ne konuşacak Karadeniz şivesi ile konuşup ula usagım haçan sen deyin diye soracak hali yok. Basbaya İngilizce çok büyük zorunluluk özellikle spor alanında teknoloji alanında
@Ahmet-1992 Sen Prof. Dr. Oktay Sinanoğlunun kim olduğunu bil önce sonra gel burada edebiyattan bahset, herhalde yaptığı iş dolayısıyla yabancı dil bilme zorunluluğu olan insanlardan bahsetmiyoruz. Ben burada genel konuştum, İngilizce öğrenmenin zorunlu olduğunu düşünmek kolonilesmis ve somurgelesmis toplumların ilk hedefiyken, gelişmiş toplumların ilk hedefi kendi dilini yaymaktır aradaki farkı bil.
Kusura bakma da hamasetini mikiyim. Bunun sömürgelikle falan bir ilgisi yok dil bilmemek, öğrenmemek bir eksiklik. Fransızların kaçta kaçı sadece Fransızca biliyor? İtalyanlar daha kendi içlerinde bile tek bir dile sahip değil.
Dil bilmemeyi milliyetçi bir kaygı haline getiren insan cahildir
Ve evet zorundasın. Oktay Sinanoğlu da bu ülkeye zerre katkı yapmamış, öldüğünde oğlunun cenaze konuşmasını İngilizce yaptığı, bizim ülkeye hamaset pompalamaktan başka bir şey yapmamış zehirli bir adamdı
@Ragnar_Lodbrok Kusura bakmada bende senin olmayan beynini ve milliyetçiliğini mikiyim. Türkiye'de ki dükkanların %60 ı İngilizce isim, anadilde eğitim vermek varken neden İngilizce veya başka dilde yapasın, eğer sen kültür seviyesini dil bilmekle ölçüyorsan mal bir adamsın belli ki. Gelişmiş ülkeler zamanında somurdukleri ve küçük gordukleri ülkelere kendi okullarini açıp dillerini yaydilar, mesela Türkiye'de ki Saint Joseph Fransız Lisesi, İtalyan liseleri, Robert Kolejleri, dilini yuceltmen gerekir o senin bağımsızlığın ve kimliğindir. Dil bilmemek bir eksiklik değildir, ha bilirsen tabiki dunya insanlarıyla iletişim kurar yapacağın araştırmalara uluslararası kaynaklardan bakarsın, fakat dil bilmemeyi eksiklik olarak görenler kendi benliğini unutmuş birer yetersizdirler.
@Ragnar_Lodbrok Oktay Sinanoğlu dediğin adam Amerika'da profesör unvanı kazanmış, katıldığı uluslararası seminerde Türkçe konuşmuş ve insanlara Türkçe dinletmis bir adamdır, senin gibi sol-gerici tayfa bilmez bunları.. malum 100 yıl önce senin kafandakilerde manda ve himaye zihniyetiydi, kendi diline sahip çıkmanın anlam önemini kavrayacak kapasite yok sende.
Ben bu yorumu başlıktan ayrı bir şekilde yaptım, eğer bir kuruluş varsa ve bunun altın kuralı İngilizce, Fransizca vs bilmekse ozaman tabiki öğreniceksin.. fakat bazıları TR de insanların ingilizce bilmemesine o kadar yanıyor ki şekilden şekile giriyorlar benim eleştirdiğim budur.
Dil bilmeyen adam dünyaya açılamaz, hele Türkçe gibi dünya çapında hakimiyeti olmayan, ne edebiyatta ne bilimde fazla bir ağırlığı olmayan hele ki bütün dünyanın İngilizce üzerinden birbiriyle iletişim kurduğu bir devirde bir insanın İngilizce bilmek zorunda olmadığını söyleyen, bunu savunan insan bu milletin geri kalmasını istiyordur ve aslında içten içe halk düşmanıdır.
Dil yüceltilmeliymiş de sömürgelere Fransızlar, İngilizler lise açıyormuş. Bunu diyenin ülkesinde en düzgün Türkçe konuşanlar Saint Josephliler olmasa ciddiye alacağım. Sanıyor ki Fransız lisesinde elit seviyede Türkçe eğitimi verilmiyor. Bunlar hep ne konuştuğunu bilmeyen düşük zekalı, milliyetçiliği hamasete ve etnikçiliğe indirgemiş avel fikriyatı.
Dil de böyle yücelmez. Bu millet sömürge olmayan tek gayrı batı ülkesi, ama kafa olarak Mağriplerden bile daha dışa kapalı, sürekli her şeyden korkan köylü aklına evrildi
Türk benliği senin gibi izolasyonist kekolara kalmadı, senin gibilerin bu millete katacağı hiçbir şey yok
Oktay Sinanoğlu da hayatımda gördüğüm en boş beleş propagandayı yapan, dilbilim ve linguistik konusunda hiçbir yetkinliği olmayan, kahvehane seviyesinde bir yaklaşımla Türkçe'yi bitirmeye uğraştıkları propagtandası ile senin gibi canım kafalayıp artık Amerika'da ne yaşadıysa hayatının tamamını ve bilimsel kimliğinin yekününü geçirdiği Amerika'dan hınç ve kinle bahseden, ama Türkiye'de ölmeye dahi tenezzül etmeyen, bu milleti biraz olsun seviyor olsa en azından alanı olan Kimya hakkında popüler bilim kitapları yazabilecekken Wah Zavallı Türkçe gibi, ancak Rusya'da görebileceğin Avrasyacı soslu saçma sapan boş lakırdı kasan bir adamdı.
@Ragnar_Lodbrok Türk milliyetçiliği benim gibi izolasyonist kekolara kalmamışsa senin gibi sol-gerici liberal, milliyetçiliği kekoluk zanneden kahvesine soya sütü katan i*nelere hiç kalmadı bence.
Tekrar söylüyorum iyi anla, İngilizce öğrenilmesine veya her hangi bir dil öğrenilmesine karşı değilim, zaten ben biliyorum İngilizce, bir çok uluslararası projeye katılıp Türkiyeyi temsil ettik biz. Benim hoşuma gitmeyen olay, insanların yabancı dil öğrenmeyi veya yurt dışına gidip orada yaşamayı çok büyük bir olay gibi görmesi, eğer sen kişisel olarak dil öğrenip iletişim kurmak istiyorsan bu senin tercihindir saygı duyarım, fakat bunu ''zorunlu hale getirme, eğitim dilini yabancı dilde verme, yurt dışına teşvik'' tam bir avelliktir ve kültürüne sahip çıkmamaktır o genç beyinleri Türkiyeye kazandırmak varken yurt dışına armağan etmektir. Benim bu sözüm dil konusunda ölüp bitip geberen tayfaya, sanki Türkiyenin tek derdi dil öğrenmek olduğunu zanneden züppelere. Böyle adamlar sömürge zihniyetine sahip, yabancı bir kaynağı kendi diline çevirip arşivine koymaya tenezzül etmeyen ezik kimselerdir. Mesele dil bilip bilmemek değil ''bilmemenin ayıp olduğunu zannedenlere'' umarım almıştır şimdi kafan.
Oktay Sinanoğlu genç yaşında Profesör olmuş, Amerikada ders vermiş ve bilim adamı ünvanını kazanmış değerli bir adamdı, o adamın savunduğu olay Türkçenin yabancı diller tarafından istilaya uğraması, Üniversitelerdeki eğitim dilinin Türkçe olması ve yabancı dilin opsiyonel olarak öğretilmesiydi, zaten benim savunduğumda bu. şu an Türkiyedeki bir çok üniversitede eğitim dili İngilizce ve bu saçma bir olay, gelişmiş bir ülkede olmaması gereken olay. Yabancı dili kendi ana dilinin yanına koyan ülkeler bugün Pakistan, Hindistan, Cezayir, Fas gibi sömürge olmuş ülkeler.
Oktay Sinanoğlunun Türkiyede ölmemesi neyi değiştirir ki, adam yıllardan beri hayatını akademik kariyerinden dolayı ABD ye kurmuş, karısıda Amerikalı buna rağmen vasiyetinde olduğu gibi Türkiyeye defnedildi, kendisi Türkçe lugatını geliştirmeye çalışmış bir bilim insanıydı bumu rahatsız etti seni?
Oktay Sinanoğlu'nun dilbilimle zerre alakası olmadığı gibi, dilbilim mezunu biri olarak sana söyleyeyim, dil konusunda söylediği hemen her şey saçmalıktan ibaretti kendisinin.
Adam internete örütbağ dememiz gerektiğini, üniversiteye evrenkent dememizi falan öneriyordu yalnız bu kurum ve kavramları bile İngilizce üzerinden Türkçeleştirmeye çalışacak kadar vakıftı konuya
Bir insanın genç yaşta profesör olması, onu her konuda haklı veya üstün yapmaz, kimya alanında ordinaryustu kendisi, sosyal bilim insanı falan değildi
Ayrıca, anlamayan sensin. Ben sana ne diyorum? Elinin altında dünyadaki bilginin neredeyse tamamına ulaşmanı sağlayan bir aygıt var ve bu bilgi akışının dili İngilizce. Fransız da, İspanyol da, Rus da Çinli de İngilizce iştirak ediyor buna
Ve bu kadar globalize olmuş bir dünyada bir insanın sadece anadiline hakim olması kabul edilebilir bir şey değil
Sen sürekli kendini dil üzerinden Cezayir ile falan kıyaslıyor olabilirsin o senin aşağılık kompleksin
Ayrıca bana solcu diyen herkes morondur.
Ve yine ayrıca, bu kadar yabancı düşmanı, kendi dünyanda kalmak isteyen biriysen köyünde sabanınla uğraş. Uluslarası projeye katılıp da Türkiye'yi temsil ediyormuş, peh! Hiç dışarının adamıyla ve çalışma yöntemiyle haşır neşir olmasam inanırdım buna.
Bu da anlamadığım bir diğer şey, mesela bir Alman, bir İtalyan asla kalkıp iş yaparken ''ülkemi temsil edeyim'' demez.
Ancak birilerinin gözüne girme ihtiyacı hisseden canım kafasında böyle şeyler vardır.
Sinanoğlu da bu hissiyattaydı muhtemelen, bütün kariyerine rağmen karikatürden bozma bir adam olarak öldü. Öldüğünde oğlu cenaze konuşmasını İngilizce yaptı, çünkü Türkçe bilmiyordu. Sonra oğlu da intihar etmişti zaten. Belki böyle bir babanın oğlu olmanın etkisidir orasını bilemem.
İlber Ortaylı'nın deyimiyle kendisi aslında ülkedeki eğitimsizlikten gelen dil sorununa dikkat çekse de gülünç şeyler söyleyen bir adamdı en hafif tabirle.
@Ragnar_Lodbrok Sen dil bilim mezunu olsan ne olur :D yaş olmuş 30 hala senelerdir sürtüyorsun burada, doğrudur senin popişin KS ye baktığın koltuğa yapışmışken benim daha dünyevi uğraşlarım olmuştur. Yok aga senin kafa basmıyor belli.. var bir sorun
Oktay Sinanoğlu için her bir konuda üstün dediğimi hatırlamıyorum? Kendisi en azından 1975 yılında özel kanunla ilk ve tek Türkiye Cumhuriyeti Profesörü unvanı almış bir adam, bu gösterir zaten bu adamın nasıl bir değer olduğunu. Oğlunun intihar etmesi veya adamın aile hayatı beni ilgilendirmez, bu yazacak bir şeyi olmayan senin gibi adama sırf b*k atmak için kuduzluk yapanların işi :D
Bak.. sana basit konuşucam, dil öğrenmek kişiye kalmıştır ve bu böyle olmalıdır.. bunu zorunlu olarak dayatamazsın, bunu zorla dayatmak kolonileşmiş aşağılık bir zihniyetin ürünüdür. Yabancı dilde bir çok kaynak var, öğretilmesine karşı değilim ve dilin öğretilmesinide desteklerim fakat ülkedeki her alana sokulmasını istemem çünkü bunun yeri ayrıdır, mesele kaynaksa bunlar Türkçeyede çevriltilir öğrenmeyen öğrenmez, bunun çığırtkanlığını yapmaya gerek yok.
Herhangi bir yabancı dili, kendi ülkesindeki her alana dahil etmeye çalışan basit varlıklar da var bence bu aşağılık kompleksi, tıpkı sen gibi yani ; )
İşin komiği İlber Ortaylıdan örnek veriyorsun fakat örnek verdiğin adam dahi Oktay Sinanoğlundan dahi diye bahsetmekte.. hadi fazla laga luga yapmada çelışme kendinle.
www.milliyet.com.tr/.../turk-medeniyeti-icin-hep-didindi-2049683
Kişiye kalmışmış, bu arada Sinanoğlu İngilizce bilmese en fazla kimyager olurdu. İngilizce bildiği için uluslarası ortamda isim yapabildi.
Dil bilmeyen adam cahildir, istediğin kadar kıvır, konuyu sağa sola çek, dil öğrenmenin en büyük şartı zaten anadilini bilmektir. Kendi dilini bilmeyen adam dil falan öğrenemez.
İlber Ortaylı ülkenin alim takımına her zaman saygın bir kelam eder. Orada bahsettiği de adamın akademik kişiliği, Ortaylı'yı biraz bile tanıyan herhangi biri Sinanoğlu'nu şahsi ortamda adamdan saymayacak biri olduğunu idrak eder. ''Anlattığında gülüyorduk aslında'' demişliğini kulağımla duymuşluğum var
Bunlar işte bağlam nedir bilmeyen köylü kafaları. Adamın Sinanoğlu'ndan sitayişle bahsetmesi üzerinden böyle bir şey düşünmeyeceği sonucuna varıyor.
Adam ülkede halkın yabancı dil bilmesinin bizi ''sömürge'' seviyesine düşüreceğini düşünüyor, sonra gelip bana aşağılık kompleksli diyor.
Ad hominemin dibine vurmalarına bir şey demiyorum, alıştım bu milletin 70 IQ argümanlarına
Mesela bir de, Tayyip Erdoğan'ın dil bilmeme eleştirilerine ''benim zaten çevirmenlerin var ne yapacağım dili'' diye bir terslenişi vardı bundan en az on yıl önce.
Aklıma o geldi, çeviriden bir şey okumak, her ne kadar faydalı olsa da, tartışmanın diline vakıf olmamaktan eksik anlamaya sebep olur.
Üstelik dil bilmek hafızayı geliştirir, daha kompleks düşünme becerisini artırır.
Dünyada dil bilmeye karşıt iki net ulus var. Biri biz, biri de Amerikalılar (Zaten bana sömürge falan diyorsun ama kafa olarak tam bir Amerikan cumhuriyetçisin) İkisi de düşük zekalı halkıyla tanınıyor
@Ragnar_Lodbrok Öncelikle sana şunu diyim, bana ettiğin ilk yorum kaba ve saygısızca eğer düzgün bir şekilde tartışmaya girsen bu kadar çirkinleşeceğimizi düşünmüyorum.
Ben karşı değilim ki, ben her gün İngilizce konuşuyorum zaten ve İngilizce öğrenmem konusunda bana en büyük yardım online oyunlar oldu. Evet ingilizce bildiğin zaman çıkan bir tartışmada çevirmen yerine direk sen muhattap oluyorsun o açıdan bilmek elbet önemli. Benim başından beri savunduğum nokta bunun çığırtkanlığını yapan insanlara karşı.. ''ah ah vah vah dil bilmiyoruz ne olacak bizim halimiz'' anlayışına karşıyım, ha birde okul dilinin ingilizce olmasınada karşıyım. Yoksa okulda ingilizce öğretilsin, Almanca öğretilsin bunda bir sıkıntı yok ki.. eğitimde zorunlu dil ingilizce olmasın diyorum başından beri.
Ağız değiştiriyorsun şu an. İngilizce lüzumsuzsa öğrenmesinler, ne gerek var, mecbur değiller diyordun.
Şimdi eğitimde zorunlu dil diyorsun, ki o bile sorunlu bir argüman.
Üniversitelerde yabancı dilde eğitim var.
Ha bir de zaten o dil ve kültüre aşina yetişsin diye ana babaların çocuklarını özel olarak gönderdiği, Fransız, Amerikan, İngiliz liselerinde.
Ki tekrar ediyorum, İlker Canikligil var Saint Joseph mezunu, onun yaşıtları içinde iyi tiyatrocular dışında Türkçesi o kadar düzgün adamı zor bulursun, olanlar da yine böyle yabancı kültüre aşina tipler.
İçe dönük olmak senin kültürünü ve dilini güçlendirmiyor, aksine zayıflatıyor. Yerelleşip kopuklaşıyorsun.
Ve onu da geçtim, biz Türküz. Tarihe her zaman adaptiflik ve değişkenlik ile geçmiş insanların torunuyuz. Nedir bu Hıristiyan muhafazakar aklı yahut Arap kafasıyla tektipçilik?
@Ragnar_Lodbrok Başından beri söylediğim noktayı tekrar ediyorum, İngilizce öğrenen öğrenir bu kişiye kalmıştır fakat bunun çığırtkanlığını yapmak ve eğitim sistemine bunu iyice sokmak yalnış diyorum. Kişi öğrenirse kendine öğrenir, okullarda ders olarak okutulması ayrı fakat bazı üniversitelerde eğitim dilinin ''ingilizce olması ayrı'' ve asıl saçma olanda bu zaten, neden üniversitelerin %50 sinde eğitim dili İngilizce? Elin İtalyanının, Fransızın ülkesinde eğitim dili kendi dillerinde. Biz millet olarak o kadar kendimizi dillere ve yabancı kültürlere kaptırmışız ki çabuk nüfuz ediliyoruz, işte Arap kafası dediğin zaten başka kültürleri kendi kültürünün içine sokanlar, buna karşı duranlar ise gerçek Türklerdir.. diğerleri tıpkı sömürge olmuş Arap bedevileri gibi efendilerine ayak uydurmaya çalışır.
Üniversite seviyesinde akademik eğitim görüyorsan, bu eğitimi dünyanın her yerinde görebilir ve tartışabilir olman, tamamını global lügate uygun öğrenmen gerektiği için.
Araplar hiçbir zaman başka kültürü kendi içine sokmadı, olayı da yanlış aksettiriyorsun. Araplar içe dönüktür, para ve piyasa ile kendi alternatif batı kültüründen nemalanan elit sınıflarını yarattılar.
Sana kalsa Atatürk de sömürgeci herhalde, batılılaşma bir zaruret arkadaşım, asıl senin kafanda olunursa sömürgenin allahı olursun. Batılılaşmayı başarabildiğimiz için koloni olmadık biz, yeter artık daral geldi bu aptalca slogandan yahu
Bu arada İtalya'da da İngilizce eğitim aldığın üniversiteler var, Fransa'da sen bugün akademik bir eğitimi İngilizce görmüyorsun mu sanıyorsun? Fransızlar milliyetçiler ama manyak değiller. Ki zaten oralarda bir de diller birbirine uyumlu. Ben Rusça biliyorum, İngilizcem anadil seviyesinde, ben bile ortak lügat fazlalığından Fransızca'yı bilmememe rağmen konuşulanları az buçuk anlayabiliyorum.
Bizim öyle bir durumumuz da yok bak.
Üç beş tane üniversitede belli fakülteler İngilizce ders veriyor diye neyin tantanası bu yahu?
@Ragnar_Lodbrok Batılılaşma bir zaruret değildir, sen bunun öyle olduğunu düşünüyorsan Atatürkçülüğü ve İlericiliği çok yalnış anlamışsın o halde. Atatürkün savaştığı insanlar zaten Batılıydı, kendisi ''İlim Çinde bile olsa alınız'' sözünü destekleyen bir liderdi, ilimi Batıdanda alırsın Doğudanda alırsın yeter ki ilim olsun. Atatürkün yapmaya çalıştığı şey Batıya veya Doğuya benzemek değil, kendimize benzemekti.. eğer Batıyı bu kadar isteseydi adam mücadele etmek yerine ülkeyi Manda Ve Himayeye teslim ederdi. Senin kafandakiler, 100 yıl önce ülke işgal olduğunda İngiliz Muhipler Cemiyetine üye, Manda Ve Himayeciliği savunan ve Wilson İlkelerini benimseyen kişilerdi, kendi kendini söylediğin sözle ele verdin zaten Batılılaşmanın bir zaruret olduğunu vurgulayarak, halbuki Modernizmden bahsederek daha global alabilirdin bunu. Atatürkün döneminde bize coğrafya olarak Avrupa daha yakın olduğu için gerek kılık kıyafet gerek kanunlar bakımından Avrupadan örnekler alındı tabiki ve bu Türkleştirilerek, Türkiyeye kazandırıldı.. size kalsa yozlaştıracaksınız bu ülkenin kültürünü Batı Batı diye.
İçeriye dönük olan Araplar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan gibi doğal kaynaklar bakımından zengin olmayan Araplardır. Fakat bahsettiğim diğerleriyse kendi ülkesini Amerikaya, İngiltereye peşkeş çekmiş.. tarihtede zaten kendi rızalarıyla İngilterenin kuklası ve sömürgesi olmayı kabul etmiş omurgasız bir halktırlar. Pakistan ve Hindistana girmiyorum bile, adamların ülkesinde İngilizce direk resmi dil zaten.
Yalan, dümdüz olayı komple saçma bir yere çekiyorsun. Doğu'dan ne alacaksın? Doğu'da hangi ülke batılılaşmamış durumda? Pakistan'dan alacak bir şeyimiz mi var?
19. yüzyılda modernizasyon batıdan çıktı, hala batıdan dünya zeitgeist'ı yürüyor
Atatürk de tam bir Batılı idi, inandığı değerler, kurmaya çalıştığı toplum yapısı vesaire çünkü geleceğin orada olduğunu da görüyordu
Atatürk coğrafya yakın diye değil, batılılaşma zaruret olduğu ve dünya kültürünün bu yönde gittiğini gördüğü için devrimleri bu şekilde yaptı.
Ve evet, Türkçülüğü de yüceltti çünkü devir ulus devriydi. Türkleştirerek Türkiye'ye kazandırmış.
Pakistan ve Hindistan kimseye bir şey peşkeş çekmedi, adamlar bize benzemiyor öyle kimseyi kovacak halleri yoktu. Bizim en büyük şansımız batılılaşmayı tanzimattan itibaren bir yere kadar başarabilmiş bir toplum olmamız.
Bu arada manda ve himayeciliğin konuyla bir alakası yok. Atatürk hakkında aklındaki her bir fikir yanlış
İlim Çin'de bile olsa gidin alın diyordu di mi hadis?
Ya ilim ''Din falan yoktur la, Tanrı mevhumu tamamen yalan'' diyorsa nereden alacağız?
@Ragnar_Lodbrok Doğuda sanki sadece Pakistan ve Hindistan var.. nerde Japonyası, Çini, Güney Koresi? Atatürk Türkiye'yi batililastirmaya calismamistir, Türk kulturuyle harmanlayarak bize kazandırmaya çalıştırmıstır ordaki kültürü. Türkiye'nin yolu Batılılaşmak değil kendi gibi olmak ve kendine benzemektir.. ne Araplara nede Avrupaya benzetmeye çalışmıştır ülkeyi. Sen batılı aşığı olabilirsin ama Atatürk değildi, ilkelerinden biri Milliyetçilik olan bir adamın ideolojisinden bahsediyoruz.
Bizim milletin sorunu ana dilini bile öğrenmemesi ve kendi dilinde bile ifade güçlüğü yaşaması. Haliyle yabancı dili hiç öğrenemiyor.
Burada kalkıp ''Mecbur muyuz''' diyenler de hıyardır. Evet mecbursunuz
En nefret ettiğim şey cevap yememek için engel atanlar.
Japonya ve Güney Kore bildiğin Amerika'nın uydusu ulan! Ettiğinde laf mı? Japonya'da halkın %43'ü hıristiyan oldu ikinci dünya savaşından sonra geçen süreçte
Batılılaşmanın en yoğun olduğu ülkeleri örnek gösteriyorsun.
Çin bile buna dahil. Batılı retoriği ve sistemine uyabildiği müddetçe güçlü oldu bu ülkeler
Ne konuştuğundan haberin yok
Milliyetçililk batılılaşma ile çelişen bir şey değil
En büyük gayesi muassır medeniyetler seviyesine ulaşmak olan adamı utanmasan içe dönük, dışa kapalı biri addedeceksin
Avrupa'ya benzetmeye uğraşmamış, kılık kıfayetten tut, opera ve batılı müziğini getirip halka köylerde öğretmeye, tam bir Fransız toplumu yaratmaya çalışmaya uğraşan da bendim zaten Atatürk değildi
Cevap
19Cevap
Kötüyüz maalesef
AKP ve benzeri partilerin ülkedeki eğitim sistemini ne hale getirdiklerinin özeti. Eski belgeselleri, haberleri açın ve üniversite mezunlarının nasıl İngilizce konuştuklarına bakın
Oldum olası tek dilin dünyayı yönetmesine karşıyım.
Onun için İngilizce'yi C+ seviyesinde bilsem de kullanmıyorum.
Öğretilmiş zorunluluklar benim doğrum olamaz.
Ülkedeki sistem "öğretmeme" üzerine kurulu maalesef.
bazıları prof ünvanı alabilsinler diye dil sınavı şartı kaldırıldı. hakeme gelene kadar...
Kişiye göre değişir. Genel olarak kötüyüz ama, doğru. Kimse çabalamıyor, napim ingilizceyi diyor.
Kötüyüz çünkü sistem olarak yanlış bir öğretim söz konusu
Türk hakemleri önündeki faulü cozemiyor dil nasıl ögrensin. numune hepsi
İletişim her yerde şart ingilizcen olmasın istersen dünyanın en iyi hakemi ol ne işe yarar.
Bir cuneyt cakirimiz vardi Onu da federasyon bitirdi
Bu biraz da ana dilimizin yapısından kaynaklanıyor. Japonlar da İngilizce konusunda kötüdür mesela.
Öğrenmekte değil , öğretmekte
Hangi konuda iyiyiz?
Öğretiyorlar da pratik yok.
Kendimizi geliştirme konusunda kötüyüz.
Dilimiz çok ters İngilizceyle.
Evet büyük eksiklik bence.
Kötüyüz
Pratiğimiz yok sistem kötü öğrenmeye açık değiliz
Djdjdjd hay senin wk
Yes i doesn't
İyiyiz bence
Zorbay küçük geçememiş evet :D