Tanıdıklarımın referans gösterdiği kişileri işe alırım. Tecrübeyi çalışarak kazanır. Ahlakı ve güvenilir olması daha önemli benim için. O yüzden referans önemli 😂
Öncelikle ben insan kaynakları veya patron olsam onun işe ve bize karşı saygısına bakarım. Çift mülakat yapardım. ilk mülakatta dikkat soruları ve IQ testine sokardım. Hani dikkat eksikliği var mı diye. İkinci mülakattaysa çok detaylı bir görüşme sağlardım. Aday işi istiyor mu istemiyor mu onun davranış ve sözlerini tartarak karar veririm. Olumlu veya olumsuz olarak maille dönüş sağlardım.
Çalışma şartlarında saatlerimiz hafta içi 9-6 hafta sonu tatil yaptırırdım. Maaş, yol, yemek verirdim. Deneme süresini 3 hafta yapardım. Deneme süresinde bile personel sigorta, maaştan falan yararlanacak. Deneyim veya deneyimsiz olabilir. Deneyimli olup da küstahlık ve saygısızlık yapanları, işe girip iki ay sonra çıkacakları, ise sürekli geç gelen veya sürekli rapor alanları sizli bizli olmayan ukalaları, iş kurallarını çiğneyenleri asla işe almam. Zaten konuşmasından ve özgeçmişlerinden kendisini belli ettiriyorlar.
Bizim meslekte eğitim okulda olmuyor. O yüzden iş istemek için gelene nerede calistigini sorarız ayrılma sebebini sorarız tecrübesini öğreniriz onun yanında eski iş yerini arayıp neden ayrıldığını sorarız yüz kızartıcı suç yoksa aliriz
Kesinlikle sorumluluk ve ahlak sahibi olup olmadiğina. (Eğitim düzeyinden sonra) çünkü çok ortamlarda bulundum çaliştim ahlak'ın eğitimle seviyesiyle alakasi yok bence. İşten kaçan işini yarim yamalak yapan sorumsuz insanlardan çok bıktım nefret ediyorum. Yalan söyleyen çok iş yapiyor gibi gözüküp hiçbir şey yapmayan insanlari tesbit edebiliyorum artik az çok. Böyleleri ister 5 okul bitirsin yine almazdim işe. Kısaca işi ehline veririm her bakimdan
Disiplinli mi, değil mi, ona bakarım. Vasfı olmasa bile bazı iş alanlarında eğitimi verilir ve bir süre sonra öğrenmiş olur. Fakat, disiplin yoksa, bu da sorumsuz olduğunu gösterir.
Karakteri sağlam, namuslu, mert bir insan olmasına özen gösteririm. Tecrübe sonradan edinilir. Iş verenler tecrübe diye diye veya okumuş diye diye insanları heba ettiler.