Tıp fakültesine ara vermek?

arkadaşlar merhaba. 1 sene mezuna kalarak sayısalda 10k sıralama yaptım. Ama ezberi bunca bilgi yükünü ilk günden beri kaldıramıyorum. Özellikle ezber hiç bana göre değil (ben matematiksel mantıksal şeyleri severdim) ve bu yol öyle uzun ki gözüm çok korkuyor. Ayrıca meslek hayatında onca sorumluluğu (insan hayatı) almak da çok korkutuyor. İlk 2 sınıfı online geçtim ama 3. sınıfta sınıfta kaldım. Üstelik geçen sene gerçekten çalışmış ve bunalmıştım. Sene sonu geçme sınavı ve bütünde öyle stres yaşadım ki atacak kurşunum kalmadı bu seneye. Tekrar 3. sınıfım her şey üstüme geliyor. Okuduğum şehri sevmiyorum ortamı sevmiyorum okula gitmek bile istemiyorum. aynı şeylere yeniden stres olmak midemi bulandırıyor. üstelik artık arkadaşlarım da üst dönemim. Aileme bırakmak istediğimi söyledim aşırı tepki verdiler. Onlara göre tek bölüm tıp. Diğer tüm bölümler özel sektör işsizlik. Ama ben bu kadar zorlandığım bi bölüme ömrümü vermek istemiyorum. Engel olamadığım bi şekilde hala ders çalışmak yerine sürekli başka bölüm araştırıyorum. Ve işin kötüsü başka bölüm de yapamazmışım gibi geliyor.. Artık bildiğim sevdiğim matematiği de unuttum 3 senedir tıpta beynim köreldi. Napıcam arkadaşlar benim mutlu olabileceğim doğru düzgün para kazanabileceğim bi bölüm yok mu vasıfsız mıyım anlamıyorum. Tek yol tıp mı yani şu iğrenç ülkesel durumda. Napmalıyım sizce okulu bırakıp 1 sene kendime mi gelmeye çalışsam? Bu sırada ingilizce öğrenmeye çalışsam en azından bölüm değiştirirsem hazırlık atlamak için.. Ailem de böyle bi aradan sonra bölüm değiştirmemi daha rahat karşılar belki.. Beni sürekli tıpı bırakırsam ömür boyu pişman olmakla tehtit ediyorlar ama arkadaşlar hayattan hiçbir isteğim kalmadı resmen malülen emekli gibiyim mental olarak.. yataktan çıkmak istemiyorum. Okuduğum okul çok zor bi okul belki daha kolay bi tıpta olsam daha mutlu olurum ama sonuçta tus gerçeği var belki de bu bölümde olmamalıyım. Nasıl çözücem bilmiyorum. İyi bi okulda başka bölüm okuyım desem İstanbul çok pahalı yurt çıkana kadar nerde nasıl kalacağım ailemi 4 sene daha bu yüke nasıl sokacağım.. Ankara daha rahat desem orada da odtü kimya müh ve malzeme metalurji tutuyor geleceğim nasıl olur bilmiyorum. orada da yapamazsam nolacak. Hacettepe endüstriye gitsem en azından daha geniş bi alan ama Ya sonunda işsiz kalırsam ailem bana özel sektörde işe alsınlar diye bakarsın kaygıları yüklüyor. Şu an evde kalıyorum değiştirirsem 23 yaşından sonra 4 sene yurt hayatı nasıl olacak.. kafam çok karışık keşke şu lanet covid çıkmasaydı da 1. sınıfta kalıp okul değiştirseydim.. Nolur bana akıl verin kafam çok karışık toplayamıyorum. Sanırım ben iyi değilim bi sene kafamı resetlemeye ihtiyacım var desem aileme?

Tıp fakültesine ara vermek?