Sabah 9 akşam 19 bazen hafta sonu da var. Yol yemek ve mola yok maaş 7 bin bu iş iyi bir fırsat mı yoksa maaş az mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılAsgari maaşın saatlik ücreti 24,45₺
Haftalık çalışma 45 saattir
Haftada 5 gün çalışsan 50 saat yapar ve yemek vermek zorunda. 1 saat bunun için mola çıkınca 45 saat kalır. Yani günlük 9 saat çalışmış olursun.
Eğer 6 gün çalışıyosan onun için de 9 saat ekleriz (45 9=54)
9 saat fazla mesai en az saatlik ücretin %50 fazlası olmak zorunda. (36,6x9=330)
Asgari ücretle 5.500 330 mesai ile 5.830 eder
Sen 7.000 tl alıyosun. Bu durumda iyi
Lakin ülkenin ekonomik durumunu baz alırsak kötü
Açlık sınırı 7.245 lira
Kalem kalem yazdım.
Bekar çalışanın yaşama maliyeti 9.470₺
Artık iyi mi kötü mü sen karar ver02 Yorumla
Soran+1 yılNe iş yapıyorsun sen
- +1 yıl
Özel güvenlik şefiyim
En İyi Cevaplar
Gittiğiniz mesafe ve bindiğiniz toplu taşıma sayısına bağlı yol masrafı çok ciddi giderleri bulabiliyor. Bu aynı zamanda hafta da kaç gün çalıştığınızlada orantılı. Hadi mavikart aldınız diyellim 600 TL. 10 saatlik mesai saatiniz içinde en az 1 öğün yemek yediniz diyelim. En ucuz şekli ile 30 TL de ona ayırdınız diyelim. Ortalama 1500 TL yı çok rahat bulur. Yani siz 5500 TL aldığınızı düşünmelisinizki asgari ücrete denk geliyor. E madem asgari ücret alıyorsunuz neden 10 saat çalışasınız. Birde kadın olduğunuz dolayısı ile bir erkekten daha fazla kılık kıyafet kişisel bakım gideriniz olacaktır. İnsan içine çıkıyorsunuz haliyle. Bence bu katlanılır bir ücret değil. Tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
214 Yorumla
Soran+1 yılAz biraz sermayem var acaba iş mi kursam kendime diye düşünüyorum
Soran+1 yılMağaza butik ya da büfe açma falan
- +1 yıl
Hepsinde de işi bilmek zorundasınız. Mağaza açtınız satışa sunabileceğiniz ürün yelpazesiinden tutun arz talebi bilmenize kadar. Birilerine güvenmek zorunda kalmadan her işi yapın ama kimseye güvenmek zorunda kalmayın. Birilerinden akıl almak zorunda kalırsanız sonunda akıl aldığınız kişinin çok parası olur sizinde taktire değer bir tecrübeniz olur 🤗 Tecrübeler böyle kazanılıyor maalesef.
Soran+1 yılYemek yeri yA da büfe tarzı bir yer düşündüm
- +1 yıl
Eğer mutfağınıza güveniyorsanız o çok akıllıca. Bu aralar bu tip yerler çok revaçta. O konudada dükkanın yerini çok iyi belirlemeli. Dükkan stilini çok iş yapan yerleri baz alarak planlamalısınız. Potansiyel müşteri algı stratejilerini iyi gözlemlemeliainiz. İşte o zaman tadından yenmez. Birde en önemlisi sermayeniz sonrası işe başladığınızda 6 ay sizin hayat standardınızı yürütecek bir desteğinizin olması ya da yedek akçenizin olması gerekiyor. İnsanların maalesef müteşebbislerinde en büyük yaptığı hataların başında gelir bu. Ucu ucuna denk getirerek ya da borçla harçla dükkan açarlar. E açıldığı gün iş yapacak diye bir kaide yok ki velevki 3 ay iş yapmadı çözüm arayışı için zaman ve paraya ihtiyacınız var
Soran+1 yılBiraz sermaye var işte
Dükkan kirasını peşin öderim
Malzemede alırım
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Gel benim dükkana ortak olalım :)
Soran+1 yılBen teşekkür ederim
Kadın olduğun için tam anlamıyla mantıklı bir değerlendirme yapamayacağım fakat vasıfsız bir işte 8-17 çalışarak yaklaşık senin kazancının iki katına çalışıyorum. Mutlu muyum? Hiç değilim. Para yetiyor mu? Ay sonunu zor görüyorum bazen onu da göremiyorum. Bunun nedeni tamamen iş yerinde ki mutsuzluğumu ilk fırsatta mutlu olacağım şeyler ile zaman geçirmeye çalışarak harcamalar yapmam. Eğer mutluysan ve hayatını idame ettirebiliyorsan belki yeterli. Değilsen kaç oradan
01 Yorumla
Soran+1 yılNe iş yapıyorsun
+1 yılBana kalırsa değmez. 7k mi? Tek başına yaşadığını düşünürsek benim kira 3k mesela 3 ona versen kalıyor 4k 2 faturalara versen 2k kalıyor 2 de mutfağa versen sana bir şey kalmadı.
Evli isen eve çift maaş giriyorsa mantıklı mı dersen anlık mantıklı ama daha iyisini aramalisin.
Sabah 9 akşam 19 diyorsun birde. Eve gelmen 20 21 arası desen değmez.03 Yorumla
Soran+1 yılHemen hemen öyle
Çok şükğr kira derdim yok ama olabilirdi de
Az bir sermayem var acaba iş mi kursam- +1 yıl
İş kurma bu ekonomide cidden zor yürütmesi.
Soran+1 yılÖyle ama başka seçenek yok
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
54
Cevap
144Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılÇok az para gadası. Çektiğin çileye değmez ki
01 Yorumla
Soran+1 yılDeğmiyor gadası
+1 yılTürkiye standartlarında normal ama baya köle olarak çalışıyoruz 376 dolar alıyorsun yani ki benim de aynı. Çinliler bile bizden daha fazla ücret alıyor. Bazen devlet adamlarına küfür edip hapse girmek daha mantıklı diye düşünüyorum, 2 lisans 1 yüksek lisans hala okumaya devam ediyorum 😅
219 Yorumla- +1 yıl
Son cümlede bahsettiğini 80 milyon aynı anda yapmayı çok isterdim🙂
Soran+1 yılNe okudun
- +1 yıl
İşletme + çeko yüksek lisans+ şu an smmm olmaya çalışıyorum büyük ihtimalle 6 ay içerisinde smmm de olurum. Sen?
- +1 yıl
Boğaç, ciddi ciddi düşünüyorum ben hatta son zamanlarda Twitter'da devlet adamlarına baya sardım ama henüz küfür kısmına geçmedim
Soran+1 yılSmmm olunca ne yapacaksan
- +1 yıl
Bilmem yurt dışı iş çıksa yurtdışına giderim, 1,5 yıl Katar'da çalıştım. Şu an yurtdışında çöpçü olmak bile daha mantıklı
Soran+1 yılOfis açmak düşüncen var mı
- +1 yıl
Kısa vadede şu an yok , yani işten kovulursam falan alternatiflerim arasında maalesef smmmlik kanunundaki reklam yasağı falan müşteri bulmayı zorlaştırıyor insanlar kolay kolay muhasebecisini değiştirmek istemiyor ki ben olsam ben de değiştirmem
Soran+1 yılEvet zor iş
Ben de büfe tarzı bir şey düşündüm
Ekmek ve sigara satsam diyorum
- +1 yıl
Bir süre öyle bir yerde çalıştım aylık 10 bin TL gibi bir şey kalıyordu kira hariç sadece sigara, alkolsüz içecek, çikolata satabilen bir yerdi, sabah 7:30 gece 12 arası açıktı ve 2 eleman çalışıyorduk elemanların maaşını düştükten sonra bu şekilde ama aynı adamın başka bir yerde böyle marketlerin falan az olduğu bir yerde dükkanı vardı orada ciro az ama çok iyi kar ediyordu bir 10-12 bin de ordan geliyordu. Ama tabi ben dükkanı devralsam batıracak şans var 😅
Soran+1 yılŞans işi bir de reklam yapmak gerek
Biraz da yatırım
Aslında doğru bir yerde gğzel bir yatırımla
İyi bir iş kurulabilir
Ama iyice düşünmek ve piyasayı gözlemek gerekiyor- +1 yıl
%100 enflasyonun olduğu ortamda zor
Soran+1 yılGıda sektörü veya ihracat falan olabilir
- +1 yıl
Dışarıda bir çorba 30 lira olmuş insanların alım gücü bu kadar düşmüşken orada da batışlar yakındır. İhracat konusunda da alıp satmak değil de üretip satmak en mantıklısı ama sermaye vs vs bir sürü şey lazım 😅 en temizi yurtdışına çalışmaya gitmek
Soran+1 yılEvet ama dil gerekiyor ve vasıfsız eleman olarak omda zor
- +1 yıl
İngilizcem var , 1,5 sene Katar'da çalıştım. Ama canım gibi geldim 😅
Soran+1 yılKeşke gelmeseydin
- +1 yıl
Valla şimdi Office boy olmak bile mantıklı geliyor hatta çöpçük ,(şoförlük, stok sahası sorumlusu ne bulursam başvuruyorum da dönen çok hatta ilana bile bakmıyorlar
Soran+1 yılBakmazlar
+1 yılNasıl bir iş olduğuna bağlı eğer bireysel işverense başın ekstra ağrıyabilir bunu göze alabiliyormusun eğer alıyorsan sıkıntı yok 7 bin iyi bir para. Sektörü bilsem daha kapsamlı yorum yapardım ama sektörünü bilmediğim için bu kadarını söyleyebilirim.
01 Yorumla
Soran+1 yılSektörde iyi para kazanıyorlar
- Eğitim & Kariyer konusunda 373 cevap paylaştı.
+1 yılAslında yemek , yol gibi harcamaları sen mi yapacaksın servis var mı, yemek veriyor mu iş bunlar önemli eline kalacak para 7.000 se gayet iyi ama dediğim gibi gerekli harcamalarin ve işin sana vereceği bedensel, zihinsel yorgunluğu bilemeden yorum yapmak pek doğru olmaz aslında.
03 Yorumla
Soran+1 yılHayır yol yemek yok
Soran+1 yıl@Galvatron var tabi
Çok kötü
Bildiğin asgari ücrete çalışıyorsun ve fazla çalışıyorsun
Yol yemek parası verse zaten 2000 TL yapacak onu maaşa eklemiş
İstanbul da yaşıyorsan yol ve yemeğe aylık 2000 TL gider zaten en az
Aslında sen 5000 TL maaş alıyorsun bana göre06 Yorumla
Soran+1 yıl@Rüya0107 mesai istedim
Dedikler ki
Biz kimseye mesai ödemedik bu zamana kadar- +1 yıl
Canim ihtiyacin varsa bi müddet caliş ama iş arastir derim ben. Sorduğun gibi iyi bir firsat degil yani. 10 saat calisip yol yemek parani cebinden 7000 tlnin icinden verceksin. Dedigin iş eve yurume mesafesinde olur ve evden hergun birseyler gotururum dersen ki hiç sanmiyorum vaktin olmiyck hazirlamaya hafifte bir istir yorulmiycagin ozaman git dene bi derim. Yani bilemiyorum tercih senn.
Soran+1 yıl@Rüya0107 az bir sermayem var acaba iş mi kursam
Soran+1 yıl@Rüya0107 amin 🙏
Evden çalışacaksan eğer, çalıştığın ve yattığın saatleri hesapla!
Eğer ise gideceksen, senden başka kimse çalışmıyor ise, maaş, yol, yemek ve zamanını hesapla!
Seni tatmin edecekse işe başla, etmeyecekse başlama,
Asgari ucretide düşün bu arada03 Yorumla
Soran+1 yılEvden çalışma yok ya
+1 yılkötü ya 7 bine iyi diyen hangi ülkede yaşıyor 7 binle insanın ihtiyaclarının ne kadarı karşılanıyor tabi evde oturup dışarı çıkmayan yemesinden içmesinden kısan biriyse bilemem ama haftasonu tatiliyle beraber sabah 8 akşam 6 çalıstım aynı maaş hatta fazlasını aldım
013 Yorumla- +1 yıl
elsa inan bana sevmeselerdi skilmeyi yapmazlardi o isi. hepimiz ayni kafada olsaydik daha guzel bir dunyamiz olabilirdi ama aptal surusu degişmez koyunlar hep ayni
- +1 yıl
bahanede hep aynidir biliyomusun yaaa eve bakiyorum ya yasam savasi kolay degil kardesim kolay kolay sen koyunsun koyunuda sever seve seve
- +1 yıl
@Elsa56656 çalışmayın sizde baska işe girin bunları kabul ettiğiniz için çalışma sistemi değil kölelik sistemi var her yerde kullanacak adam arıyorlar
- +1 yıl
burasi gaziantep ve inanin bana adamlar kölenin de kölesini ariyorlar allah belami versede kurtulsam bu memleketten.
- +1 yıl
@Elsa56656 20 saat çalışıp 5000 tl verilen yer doğruysa uydurma değilse neden şikayet etmiyorsunuz?
- +1 yıl
@Elsa56656 insan hakları kurumuna şikayet edebilirsiniz 20 saat çalıştırmak hangi yasa da var allah aşkına hakkınızı arayın 4 saat uykuyla mı çalısılıyor
- +1 yıl
@Kimbilirkimimm kanka koyunlar asla laftan anlamazlar ve surekli ot yerler bilirsin koyun cok. ot seviyorlar yani sen onlara ne dersen de sadecs ot yicekler. bosuna. sikayet etmezler cunku hepsi ayni b. k takmaz. cezada almazlar biseyde olmaz Adalet yok ölmüş
- +1 yıl
ben yinede hakkımı yedirmem hiçbir yere bu şekilde tazminat alanda var adalet yok diyip kenarı çekilirse herkes olmaz
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendimi sağlık sektöründe barınmaya verdim erkek hemşireyim, babam mezarcı garip bir aile düzenim var.
7 bin TL fena değil asgari ücretten iyi yine ama
Şu devirde okunacak bölümler;
Sağlık ( Doktor Hemşire vb.)
Güvenlik ( Polis Bekçi vb.)
Hukuk ( Avukat ama tabi baban ofis açarsa )
Gastronomi ( Lüks Restoranlara aşçı olup 30-40 )
alınabilir.125 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDişçilik desen okey di, diyetisyenlik biraz olsa da olur olmasa da olur gibi bir iş
Cevap sahibi+1 yılO değilde abi;
Baytar olacaksın ya,
Geçen köye gittim. 2.300 temiz hemen aldı.
Cevap sahibi+1 yılYav brokoli ağaç ye diyeceksiniz.
Kibrit kutusu peynir - 6 zeytin
Ara öğünler de hafif beslen
6 dan sonra yemek yeme ,
Kalori düşür yükselt program yap.
Yav bunlar internet te var zaten- +1 yıl
Çok basit düşünüyorsun. Onların kalorisi enerjisi senin bazal metabolizma hızın günlük aktivite düzeyine göre alman gereken enerji ona göre nasil beslenmen gerekli hastalık durumunda da enerji hesaplanıyor gebelik ya da bebek beslenmesinde de hesaplanıyor çok basit düşünüyorsun
Cevap sahibi+1 yılBiz siz değiliz kızım bizim kafa bu kadar,
düz mantık odun mantalite
Cevap sahibi+1 yılDayı yoruma her biriniz salça oldunuz kızın başına üş üş men yorum benim la şu an kızın gözünde ala ga*at davar gibi duruyoruz.
Cevap sahibi+1 yılYuvarlak cami kubbesi ne tüne yen leylek gibisiniz harbiden
Cevap sahibi+1 yılOlsun bana göre hoş olmadı
Cevap sahibi+1 yılHer gördüğüne yazıyor san bir halt olmaz senden kim güvenir ozaman sana ha beni kötü konuşturma bu hale getirmeden adabınla git yaşın benden büyük olabilir ama aklın değil
Cevap sahibi+1 yıl@Lor3n Manipülen boş ve yersiz biraz aklını kullan karşında okumuş bir adam var güldün diye çıldırıp seni haklı çıkarmam.
Cevap sahibi+1 yıl☺️☺️
- +1 yıl
@Lumos__ Türkiye'de ilk 50bin ve üzeri puanla yerleşilen üniversite ve kpss hayyallei kuran insanlar kendilerini kandırıyor. Ben eğitim karşıtı değilim insan kendini her Türlü eğitir ve her Türlü diploma alır lakin ben üniversite bitirdim, hadi bana iş verin diye bakıyor gençler. Bir çocuk ben su, elektrik tesisatçısı olacagım derse veya kaynakçı, berber, çatı ustası bu adam 5-10 yıl içinde kendi evini arabasını alır. Ben üniversiteyi bıraktım. Lakin kitap okumaya devam ediyorum. Felsefe, piskoloji dünya klasikleri, tarih ama zevk için okuyorum. Annem okulu bırakmama çok kızmıştı. Bu yıl af çıkmıştı. Bana dediği şu; git diplomanı al. Duvara asarız 😄 sana tavsiyem ilk 50 bin, iyi ingilizce ve girişimci bir ruh. Kpss falan bunları, bu hayalleri s. et gerçekçi olalım.
Soran+1 yıl@dogan22 tam benim kafadasın
Bu zamanda aldığı maaş insanın karnını doyurmuyor bile
İyi bir çark kurup döndürmeye çalışmak lazım
Cevap sahibi+1 yılPara kolay kazanılmıyor, kazanmış olsan da tutmakta mesele kazanmakta da değil , doğru yerlere yatırım yap har vurup harman savurma , idealist biri olup ideallerin için çalışmalısın. Hayatın zorluğunu görmeyen biri aşağı düşünce bir daha kalkamaz ve insan iyi yerlere gelmek için düşmeli de çıkmalı , ya da düşmüş ken zirveyi hedeflemeli
Cevap sahibi+1 yılDoğan haklı her diplomanın iş garantisi yok duvara asılır sadece buna sonuna kadar hak veriyorum. Doğru söze ne denebilir ki
Soran+1 yılHayırlısı artık
Düşünüyorum bi rızkı kapısı olsa bir iş edinsem iş kursam 24 saat çalışacağım da
+1 yılallah bu isverenlerin belasini versin tez zamanda ne din kalmis ne iman ne insafiyet her yerden alip isciye bir kurus vermezler ben ac gezerim serefimle genede calismam o işte diyin arkadaşlar yoksa baska turlu imana gelmez bunlar calisma maas kötü
03 Yorumla
Soran+1 yılBaşka bulur adam mı yok
- +1 yıl
dogru soyluyosun eşşek cok.
Soran+1 yılAynen
- Eğitim & Kariyer konusunda 483 cevap paylaştı.
+1 yılhesap yapmanız lazım yol yemek artı on saat iş hafta sonu yok yani
ayda 280 saat ücretiniz 25 tl ancak maalesef ülkenin durumu bu, yol yemekten sonra size kalan geçiminizi sağlayacaksa kaçırmayın ki sağlamaz zor durum
08 Yorumla
Soran+1 yılAz biraz sermayem var acaba iş mi kursam
- +1 yıl
ne kadar sermaye vs diye sormayacağım, dikkatli düşünmek lazım, elektirk su doğalgaz internet kira stopaj vergi peşin vergi kdv gelir vergisi zırt vergisi pırt vergisi personel giderleri bütün bunlar para ama size kolay gelsin ben yaptım hemde en revaçta olan, bar işletiyordum tekel bayiim vardı ama pandemide hepsini devrettim zira muhasebeciye ve devlete çalışıyordum size bol şans
Soran+1 yılŞu an ne iş yapıyorsun
- +1 yıl
bir işletmede yöneticiyim müdür demiyorum müdürler popo olur ben liderim
Soran+1 yılGüzel
- +1 yıl
teşekkürler başarılar diliyorum
Soran+1 yılSize de
- +1 yıl
teşekkür ederim
+1 yılBu koşullarda ve daha ağır şartlarda asgari ücrete çalışanlar var, işin rahatsa bilmiyorum ama benim şu an işim yok, yapabileceğim ve rahat bi iş olsa tamam derim, üniversite mezunu musun ne iş yapıyorsun?
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet Ünv okudum
Maaşı az ben günde 14 15 saat çalışıyorum yeni işe başladım 15 günde 4.700 maaş yatı hesabıma mola ful izinlerimde var başka iş bul kimse kimseyi kulanmasın...
13 Yorumla
Soran+1 yılTamam
+1 yıl7 de çıkıp 1 saat yol desen 8 de evde olcan yemek di duştu dinlenmeydi saat olcak 11 12 de yattığını varsaysak sabah 7 8 de uyancan 7k maaş için değmez bu kölelik
112 Yorumla
Soran+1 yılAz biraz sermayem var acaba iş mi kursam
- +1 yıl
Ne kadarlik birsey
Soran+1 yılOrta
- +1 yıl
İsten ayrilmadan yapabilcegin bissi olsun
Soran+1 yılO zor
- +1 yıl
Atil ticarete cik o zaman
Soran+1 yılNe iş yapacağım ama
- +1 yıl
Uygun fiyata urun alip satarsin e ticaret
Soran+1 yılUygun fiyata ürün yok ki
- +1 yıl
İc camasiri corap vs bak toptan
Soran+1 yılSatılmıyor
- +1 yıl
🤷🤷🤷
Hayır tabiiki çok az üstelik 10 saat günde çalışıp hafta sonu da bazen gitmen yemek yol yok gerçekten çok az. nerede ne iş yaptığını merak ettim acikcasi.
13 Yorumla
Soran+1 yılOfis işi
Soran+1 yılTamam
+1 yılBu para hiçbir sey ben de çalışıyorum sabah 9 akşam 5 haftasonlari tatil resmi gün özel gunlerde tatil asgarî ücret sigorta yemek prim maaşım aldığım prime göre değişiklik gösteriyor 8-9 milyarı buluyor ama tam anlamıyla yetmiyor öyle söyleyeyim gerçi kişiden kişiye göre değişir harcama ama 7 bin tl hiçbir şey bir de haftasonu yok mola yok bence başka iş bakmalısın.
07 Yorumla
Soran+1 yılSen ne iş yapıyorsun
- +1 yıl
Avukat katibiyim.
Soran+1 yılBu arada avukatlar iyi para kazanıyor mu?
Sana sorsam
- +1 yıl
Gereğinden çok fazla kazanıyorlar
- +1 yıl
Tabi işini bilen avukatlar
- +1 yıl
Ben icra müdürlüğü sınavını bekliyorum ona girecegim avukat katibi olarak kalmak istemiyorum.
Soran+1 yılKalma bence de
Ben de hukuk okuyacaktım
İnsanlar bana ne yapacaksın hukuk okuyup avukatlık boş dediler ben de okumadım
Puanım da yetiyordu hata mı etmişim
Yol yemek sizin cebinizden mi çıkıyor o zaman kötüymüş zaten 10 saat çalışıyorsunuz bazen hafta sonu da gidiyorum diyorsunuz şöyle zaten 10 saat çalışan birinin 2 gün tatili olur siz hafta sonu 1 günde gitseniz mesai sayılması lazım maalesef şartları kötüymüş ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum ama iyi bir fabrika girip 10 saat çalışıp hafta sonu cumartesi günü de mesaiye giderseniz maaşınız 8 9 u bulur.
03 Yorumla
Soran+1 yılFabrikada ne iş yapacağm
Acaba az bir sermayem var acaba iş mi kursam- +1 yıl
Yani bu şartlar da öyle bir işte çalışacağıma fabrika da çalışırım daha iyi en azından düzenli düzeni oluyor sermayen ne kadar var peki her şey çok pahalındı bu zaman da kendi işini kurmak da mesele ama ne iş yapacağına hangi konumda da yapacağına tutup tutmayacagina bağlı tabiki ama kendine güveniyorsan yapabilirsin diyorsan riski göze alıyorsun anladığım bildiğin bir işse bence riski göze almalısınız 3 kuruş paraya çalışacağına Kendi işinin sahibi olursun
Soran+1 yılEmlak sektörünü öğrenip gayrimenkul ofisi açmayı düşündüm biraz
Bir tek ofis kirası verirsin
+1 yılçoğumuz aynı şekilde çalışıyoruz maalesef. ben 12 saat çalışıyorum şu an. işi değiştireceğim tabi. rahat olduğum için idare ediyorum yol yemek masraflarımda olmadığı için. yoksa 7-8k şu an para değil
01 Yorumla
+1 yılHayat pahalı paramızın değeri kalmadı şu şartlarda 7 bin az Allah’ım asgari ücretliye yardım etsin ev kirası çocuk mutfak masrafı falan gerçekten çok zor
01 Yorumla
Soran+1 yılAmin 🙏
- Eğitim & Kariyer konusunda 632 cevap paylaştı.
+1 yılİşin zorluğu, çalışacağın pozisyon, işe yakınlık uzaklık mesafen, yemek ve yol masrafın vs bunlar hepsi çok önemli etkenler bence bu gibi şeyler karşılanmıyorsa biraz az o kadar maaş bence
02 Yorumla
Soran+1 yılKarşılamıyor
- +1 yıl
O zaman çok az bence bu maaş diye düşünüyorum
maalesef asosyal karın tokluğunu düşünen yaşamda kalsak kardır dayatan bu yönetime yazıklar olsun. Daha iyi bir teklif çıkana kadar paraya ihtiyacın varsa çalış. Başarılar bu yolda sana.👍
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Sabah 9 akşam 19 servis yok yemek yok maas 7 bin bu nasil iş boyle ben tekstil işi yapiyorum Bobin makinesi oparotoruyum servis yemek prim var ve maaşim sendika li olduğum için 10 bin Bence sen patrona git yemek ve yol parasi talep ed talebin olumlu sonuclanmaz ise başka bi iş de çaliş derim.
03 Yorumla
Soran+1 yılHayır vermiyorlar yol yemek
- +1 yıl
Yaptiğin iş nedir iş yerindeki görevin nedir ne derecede ağır Bu senin hakkın bizim mola hakkimizi 5 dk ya düşürdüler mola karti diye bişey cikarttilar maaşlarimizdan 500 tl para kestiler işletmede çalişanlarla birlikte toplam 100 kişiyiz hep bir olduk sendikaya başvuru yaptık ve üye olduk şu an iş verenimiz sendika tarafinca mahkemeye verildi ve dun karar çikti iş verenimizin sendika istemesiğine dair mahkemeye olan itarizi red edildi sendika alehine oldu buda yani davayi kazandik sayilir siz de eyer fabrika da çalişiyorsaniz calisanlar ile bir olup sendikalaşa bilirsiniz fabrika deyilde kucuk işletmede çalişiyorsaniz işçi mahkemesine başvuruda buluna bilirsiniz yoksa işinizi deyiştire bilirsiniz
Soran+1 yılKüçük işletme 3 kişi falanız
Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Yol & Yemek ve Mola yok ise kötü derim. İhtiyacın varsa idare etmek için çalış daha iyi fırsat çıkana kadar.
116 Yorumla
Soran+1 yılAz bir sermayem var acaba iş mi kursam
Soran+1 yılŞimdi devam ediyor mu e ticaret
Soran+1 yılNe satıyorsun
Soran+1 yılSatılıyor öu onlar
Soran+1 yılNereden getiriyorsun
Soran+1 yılReklam yaptırıyor musun satış için
Soran+1 yılOnun dışında kime satıyorsun
Soran+1 yılAnladım
Günde kaç satış oluyor misal değişir gerçi de hani ortalama bir şey soruyorum
İş gücü çok yorucu değilse ve iş ortamındaki arkadaşlar kaliteliyse 7 bin TL çok makul güzel bir maaş çalışılır diye düşünüyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam
Az. Haftada 5 gün 10 saat çalışıp asgari ücret alsaydın ve her gün 2 saat mesaiye kalıp cumartesi de mesai yapsaydın rahat 9k alırdın. O da en az.
01 Yorumla
Soran+1 yılAnladım ama bu kadar veriyorlar
+1 yılYol parası ve yemek, artı sigortası da varsa bu işsizlikte 7 bin iyi maaş diyebilirim, bayan olduğunuz için iş çıkış saati sizi zorlayabilir
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet zor be ablam
+1 yılMaaş az, ha hiç işin yoktur ve ihtiyacın vardır gidersin. Aksi takdirde kendini boştan yere yormak olur.
01 Yorumla
Soran+1 yılYeni nesil artık öyle düşünüyor ve değmediği içim çalışmıyor
+1 yılGünümüz şartlarında iş beğenmeme lüksümüz kalmadı ayrı bir mesela fakat bu şartlar acı ama gerçek kölelik
01 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef
+1 yılÇalışma sürene göre az alıyorsunuz.
Standart çalışma süresi 8 saat zaten.
Onun üzerine mesai ücreti vermiş.02 Yorumla
Soran+1 yılMesaiyi söyledik ama olmaz diyorlar
- +1 yıl
10 saat fazla ya
Gerçi hafta sonu tatil mi cumartesi pazar o zaman kabul et
- Eğitim & Kariyer konusunda 613 cevap paylaştı.
+1 yılYol, yemek ve molanın olmaması iyi olmamış. Yol ile yemek masraflarını hesaplarsak elinde 5000'den az para kalacak.
02 Yorumla
Soran+1 yılHemen hemen
- +1 yıl
Anladım
Yorumlarda gördüm biraz sermayem var kendi işimi kursam demişsin ne iş yapıcan İstanbuldaysan elemanın hazır her iş gelir elimden
01 Yorumla
Soran+1 yılCanımsın eyvallah
İstanbul evet
- Eğitim & Kariyer konusunda 438 cevap paylaştı.
+1 yıl7 bin için yorulduğunla kalırsın. Kaldiki asgari ücrete zam gelince muhtemelen onu da alamayacaksın.
01 Yorumla
Soran+1 yılAsgariye zam gelince alırım az daha
+1 yılİşsizlikten iyidir. Ama çalışma sürene ve gününe göre az kesinlikle
11 Yorumla
Soran+1 yılUfak bir sermayem var elimde acaba bir iş mi kursam
+1 yıl10 saat için az buluyorum.. Emeğin çok fazla 😒
13 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum
Soran+1 yılNe yapacam hiç bilmiyorum
- +1 yıl
Daha iyisini bulana kadar burada devam ediceksin
Aşırı az maalesef yemek yok yol yok bide haftasonuda çalışılıyosa çok az
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet arada hafta sonu da var
+1 yılAz bence ama başka imkan bulana kadar hiç yoktan iyidir.
13 Yorumla
- +1 yıl
Ne üzerine bir iş. Sence doğru zaman mı? Motivasyonu kaçırmak için sormuyorum ama fevri davranmamak lazım!
Soran+1 yılKriz zengin yaratır
+1 yıl- Boş işsiz olmakdan iyidir az paramız hiç paramı seçim senin
01 Yorumla
Soran+1 yılAyne
+1 yılHahaha az önce 2 kupondan 23 bin kazana ben buna g. tmle güldüm 😀
01 Yorumla
Soran+1 yılBereket versin vermez ya
+1 yılYol yemek mola olsa iyi olurmuş.
Salla gitsin bu işi
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam
Açıkçası iş olarak mantıksız özel haklarını görmezden gelip 10 saat emri altına almaya adam arıyorlar mantıksız
00 Yorumla
+1 yılHer gün 2 saat fazla çalışıyorsun.
Patronun kesesini dolduruyorsun05 Yorumla
Soran+1 yılÖyle
- +1 yıl
Bundan daha iyi işler bulabilirsin mola veren 8 saat cumartesi pazar evde olabileceğin yol ücretini üstlenen vs
Soran+1 yılYok ki
Az bir sermayem var acaba iş mi kursam- +1 yıl
Az bir sermaye ile iş kuruluyorsa durma
Soran+1 yılKurulur ne var ki
Mesela benim arkadaş 2 kişi kurdular
200k ya mal aldılar
5000 bin de kira
Hangi şehirde olduğu ve işin zorluk derecesi önemli
08 Yorumla
Soran+1 yılİstanbul
Soran+1 yılMecbur
Soran+1 yılBiraz var biraz da ailem destek olur yaparım
Ama işte yemek yeri düşündüm
Soran+1 yılUfak bir büfe tarzı
İstanbul'da
- Eğitim & Kariyer konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılköle olmayı kabul ediyorsan çalışabilirsin tabi
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam
12 saat çalışan personelime 8600 TL 2 öğün yemek 400 TL yol ücreti veriyorum şu anda.
03 Yorumla
Soran+1 yıl12 saat haftada 60 yapıyor az
Soran+1 yılTamam
yani degmezde birakma isini birakirsan bulamazsin genel olarak iyi keske molan falanda olsaydi
01 Yorumla
Soran+1 yılYok yA kola falan
Düzlüge çıkana kadar hiç yoktan iyidir düzenli yuksek maaşli bir iş bulunca çıkarsın
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam
senin Tercihin Statün nedir bilinmiyor ama vasıfsız işçi maaşı bile değil skalaya bakarsan
05 Yorumla
Soran+1 yılOn sene tecrübem var
Soran+1 yılİstanbul
Soran+1 yılTamam
Eğitim & Kariyer konusunda 544 cevap paylaştı. Dostum zaten 1100 lira en düşük yemek ücreti. 500 lirada yol parası verdin diyelim sen asgari ücretle çalışıyorsun.
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle ne yazık ki
Az bir sermayem var iş mi kursam
Maaş düşük hele yol yemek yok. Bedava çalışmış olursun. Maaş o masraflara gider
012 Yorumla
Soran+1 yılBiraz öylr oluyor
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılÇalışıyorum
Soran+1 yılVar biraz bir sürü okul okudum
Soran+1 yılBattık ya
Saçmalama mola yasal hakkın bunu sana vermek zorunda 1.5 saat kadar vermek zorunda
03 Yorumla
Soran+1 yılVerse bu sefer cumartesi akşama kadar çalışırım
Soran+1 yılİşsizlik çok kimse takmıyor
Firavun zamanında piramitlerde çalışan köleler bile daha iyidir eminim
01 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef
Yükselebiliecegin bir yerde ise olabilir. Zamanla maaşın vs articaksa
03 Yorumla
Soran+1 yılHayır değil
Soran+1 yılTamam
+1 yılİşe de bağlı sanayi için az mesela ne iş yaptigina bağlı
01 Yorumla
Soran+1 yılOfis işi
Yol-yemek-mola yok 7 bin maaş? İş tanımı ne? Modern kölelik mi?
07 Yorumla
Soran+1 yıl@güngibii ne iş yapıyorsun şu ann
Soran+1 yıl@güngibii anladım
Parası az bu saate millet 9.000 - 10.000₺'ye çalışıyor
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle
Gizli Üye(25-29)+1 yılYol, yemek ve mola yok mu? Maaşın yarısı yol ve yemeğe gitti ayrıca kendi özel hayatın olmayacak resmen asla girme o işe sana haklar tanınmalı
01 Yorumla
Soran+1 yılHer yer böyle
+1 yılÜcretine saatine göre iyi sayılırda yaptığın iş ney
00 Yorumla
+1 yılTürkiye şartlarında az ama hiç yoktan iyidir olmasa daha kötü
00 Yorumla
+1 yılBen sabah 8:00-16:00 arası (8saat) 7.500 alıyorum
04 Yorumla
- +1 yıl
Özel sekör uzmanım alanımda
Soran+1 yılTamam
- +1 yıl
Oke
- Eğitim & Kariyer konusunda 375 cevap paylaştı.
+1 yılAz tabiki. Ama işin zorluk derecesi de önemli
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 306 cevap paylaştı.
+1 yılTürkiye de sabah 9 da iş başı yapan pek iş yeri yok. Pek inandırıcı gelmedi bu durum.
01 Yorumla
Soran+1 yılSen Türkiye’yi uzaktan izliyorsun galiba
- Devamını Gör (138)
Devamını Gör(183)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri