Güvenlik görevlileri, hizmetli çalışanlar, okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler hergün 1 saat kitap okuyor. Türkiye'nin bütün il ve ilçelerinde uygulanması gereken bir proje olduğunu düşünüyor musun?

Güvenlik görevlileri, hizmetli çalışanlar, okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler hergün 1 saat kitap okuyor. Türkiye'nin bütün il ve ilçelerinde uygulanması gereken bir proje olduğunu düşünüyor musun?

Biz toplum olarak, kitap okumanın beden, ruh, psikolojik açıdan her konuda yararlı olacağının farkında değiliz. Diyarbakır bu konuda takdir ettim şu an. Bunca yıl uygulanması gereken bir duruma, adım attıkları için onur duydum. Özellikle çocuklar dışında, yetişkinler de her gün bir sayfa bile kitap okuması onlara çok şey katacaktır. Umarım bu sistem Türkiye geneli olarak yayılır ve devam eder..
Çok güzel bir uygulama, ilk derste 15 dakika okumaktan kat kat iyidir. Okuma alışkanlığı kazanılmalı artık, kitaplara karşı soğukluk giderilmesi lazım, yeni nesil için bu çok önemli.
Türkiyede yaygın diye biliyorum. Kocaelide 2 farklı ilçede 3 ilkokul, Erzurumda 2 farklı ortaokulda okudum hepsinde de 1 saat kitap okuma yaygındı. Hatta bir dönem lisede de yapardık. Tabi yapılmayan illa vardır, teşvik ettirilmeli. Kitap okumak farklı dünyalara yelken açıp o denizde farklı kara parçaları bulunca gelen keşif hissi gibi sevindirici bir olaydır.
Cevap
6Cevap
Bence de olmalı her bölgede
Bu çok güzel kesinlikle her yerde uygulanması gerekiyor.
Kesinlikle her ilimizde yapilmali şimdiki nesil okuduğunu anlayamiyor ve düşüncelerini kağıda aktaramiyor. Böyle uygulamaların eğitime önemli katkıda bulunacağını düşünüyorum
Eskiden bizim lisede de vardı ve faydası kuşkusuz çok yüksek tüm okullarda olmalı. Zaten ben de bir Diyarbakırlıyım...
evet cok guzel uygulama
Evet bence olabilir
Kesinlikle yaygınlaştırılması gerekiyor.
Kesinlikle uygulanmali
Evet çok lazım alışkanlık etmeleri için iyi fikir
Olması gereken her şehirde ve okullarda
Bence de uygulanmalı
Hayır
Sakarya'da da var.
Ztn oyle ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?