Polislik hiç ama hiç iyi meslek değil tamam iş bulamayınca yapacak seçenek kalmayınca geçilebilir ama mümkünse geçmemek daha iyi nedeni çok zor bi meslek bir sürü serseri itin derdiyle uğraşıyor sun gecen gündüzün belli değil millet gece sıcacık yatağın da mışıl mışıl uyurken sen kış günü dışarda donarak geziyor sun nöbet tutuyor sun kavga olsun polis cinayet polis her şey polis tabi görevi bu tabiki de ama polislik herkesin harcı değil şahsen ben yapamam cinayet den hapise girerim ben polis olsam şimdi serserinin biri bana küfür edecek gebertirim onu
Devletin yüzünden habire kendi çıkarlarının peşinde halk Umrunda değil birde Bazı cahil Kesimler Devlete toz kondurmaz Türkiye çok Güzel rahat derler b k rahat iş bulmak Neyse bunu halletik peki geçim bu herşeyin ateş pahasi olduğu dönem de maaş zor durumda yetiyor insana zengin değilsen bu ülke cehennem
Devlet den nefret ediyorum zaten Türkiye de Adalet diye bir şey yok o kadar suçlu serbest Geziyor Ekonomi desen berbat elimde fırsat olsa bu ülkede asla yaşamam umarım düzelir 2023 umudum bi umut işte Rabbimin izniyle inşallah kurtuluruz ekonomi sorunundan
son 5 6 senedir her önüne gelen polis oluyor torpille vs hepside kendini bir havalarda sanıyor hiç unutmam askerde araç komunatıydım subay olarak yapıyordum askerliği bir hafta sonu üzerime aramaya kalktı dedim buyur kemeri falan kendine cekıyor saçma sapan haerketler elini tuttum askerlı personel kartı gösterince geri vites :P
tabiki yok dostum hayır ben zaten görevine yapıyor diye ses etmedim baktım mal cıns cıns konsuuyor artıstlık yapıyor bende ondan dedim hayırdır :) aslında keyfı de arayamaz ustumu kemerı cekme gıbı olaylar sacma yanı oyle seyler yok:) hakları bılmek lazım:)
kanun evet var ama heryerimi arayamaz ulu orta yerde şüpheli durum olması lazım vs bu naptı biliyormusun benim asker olduğum belli o sakal vs neyse abuk zubuk harketler yaptı bende tavır koyunca kartı gorunce sustu yoksa tavır hal hareket cok önemli her polis böyle demiyorum ama bazıları vatandası rendıce edıcı harektler yapıyor kayda alındıgını görünce geri vites yapanlarıda var hani
Hayır yapmayacağım pişman oldum artık yapmam da torpil hep artık utanıyorum başvuru yapmayacağım hep sağlıkta eliyorlar beni elimde ufak izler var yaşım küçükken yapmıştım yani çok derin de değil hafif belli ediyor 2 defa girdim elendim artık umudum yok gidip torpil olanları yapsınlar..
Seçime kalmış 6 ay, bu kadar kamu personeli alımı yapmak resmen siyasi rüşvet sayılır. İktidar değişince umarım bunlar hep yargıya taşınır, torpilli işe alımlar düzeltilir.
@Laqwze Adam agzina5 jadat6 dolduracak kamu kadrolarını. Gelen de ülkeyi dusunmezse o da doldurur. Ama sorumlu biriyse bunu yapmaması lazım. Ben olsam bütün torpille girenleri tespit eder kıçına tekmeyi basarım. İtiraz edene de torpille işe girdiği için dava açar hayatını bitiririm.
Benim için önemli olan ıssız gençlerimizin bir an önce iş sahibi olması. Onu polis yaptı diye kimse gidip de oyunu vermez. Olayları tek bir yönden değil bir çok yönden değerlendirip oy verir umarım insanlarımız
Hyr yanlış düşünüyorsun. Elbette garantisi yok ama kamuya torpille alınan kişilerin çok büyük çoğunluğu oyunu iktidara verecektir. İsimler zaten yazılı gidiyor, kimler işe alınacak önceden belli.
Büyük sehirde yaşıyorum trafik sıkısiyo trafik polisi yok , olay oluyo polis yok , sabaha kadar bitane bile devriye ekibi görmüyorum? Hep merak etmişimdir bunca polis varsa bunca polis nerde?
Polis Nasıl olabilirim ki? Ben kpss önlisansta 65 aldım olabilirmiyim? Mülakat Ankara'da mı oluyor yoksa kendi memleketimde mi oluyor bilen varsa yazabilir mi?
Torpilliysen kolay sorar misal kendini tanıt biraz zorlarlar tanışma esnasında cins cins sorular sorup sonra 3 kura çekersin torpil ama yok değilsen saçma sapan sorular sorup elemeye çalışırlar bir an önce seni kamera karşısında güya torpil yok kameraya çektik...
Hiç sorma zoruma çok gidiyor arkadaşlarım hep torpille oldu memur benim kimsem yok. Umarım hepsinin burnundan gelir. Ben hak etmiyorsam bari hak edeni alsınlar geçen de bir arkadaş 89 puanla gardiyanlıkta elendi ama torpilli olan arkadaşım 70 puanla gitti oldu gerçekten hayatın boş olduğunu anladım 3 4 kişiyi de torpilsix alırlar maşallah inşallah ülkemize hayırlı olsun derler buda yetmezmiş gibi 3 milyon insan başvuru yapar kişi başı 350 lira yatırır birden ordan da darbeyi yeriz al sana dilincilik bizi süpürdüler ben bekçiliğe girdim 6 bin tl param gitti bodrumdan kalkıp bekçilik için geldim sağlıkta elediler parkura dahi almadılar bir suçum da yok sabıka kaydım hiç bir şeyim siyasi bile yok oy dahi kullanmadım hiç boş gidip elendim çok zoruma gitti 5 günlük yol gidiş geliş masrafım yeme içme kalma ile 6 bin gitti yazık oldu yani bodrumda birde inşaatta kazanıyordum o parayı gece gündüz mesailerle yani devlet bunu bize layık görüyor artık alsalarda istemem. .
İlla torpil olacak diye bir şey yok. Nasibinde varsa olur zaten. Bulunduğun ilde polis okulu varsa orada yapılır yoksa seni yakın ile mülakata gönderirler. 65 ile başvuru olur yüksek ihtimal. Şartlar açıklanmadı ama kpss puanı 60 ve üzeri alanlar başvurabilir muhtemelen
@HesapsızHayat Bu konuda o kadar çok haklısın ki torpili olan kişilerin işe bile ihtiyacı yokken işe almaları bizim gibilerin de işe ihtiyacı olmasına rağmen işe almıyorlar Allah kimsenşn hakkını kimsede bırakmasın ailemizin gözü bizde okuduk bitirdik ama iş yok en kötü işte bile torpil istiyorlar. Sende parayı zor kazanıyorsun ki inşallah işi gerçekten çok ağır ve zor iş Allah yardımcın olsun. O kadar para toplarsın mülakata girmek için daha mülakata giremeden elerler. Allahlarından bulsunlar. Ama merak etme gün gelecek torpille girenlerden çıkarılacak.
O zaman çoğu torpil olanların nasibiymiş yani anlatacak başka bir şey yok belediye başkanı tanıdıksa muhtar kaymakam vali bakanlar işte milletveki hepsi torpil zaten bizim kimimiz var nereye gitsek eleniyoruz ben 25 yaşına geldim 5 senedir bir işe girmek için uğraşıyorum ama nafile bu gidişle 50 yaşına da gelirim yine bir işe giremem artık özel şirketler de çalışmaya bakıyorum memurluk rahat ama bize çıkmaz.
Dsi kadrolu elektrikçi aldı kurada birinci çıktım ve 4 kişiydik mülakat sınav ve uygulama hepsini geçtim 2 sene teknikerim okulunu okudum gidip dükkancı elektrikçiyi açıktan okuyup diploma alan liseli birini arkasına partiyi alan bir adam oldu çok bunaldım inan böyle şeyleri görerek..
Babam ve dedem 30 yılını verdi DSİ de işçi olarak çalıştılar babam müdürü tanıyordu kendisi dedi şimdi yardımcı olmak isterim ama üstler emir veriyor dedi gerçekten haksızlık çok oluyor insan artık hevesi kalmıyor umarım Allah hepimizin hakkında hayırlısını verir. Sabır etmek lazım.
Hala imkan varsa denemeye devam bence. Etrafımda ilk denemede girenler de var senin gibi defalarca deneyip giremeyen de var. Hakkını yiyenden Allah sorsun tabi ki üzüldüm sizin adınıza. Allah daha hayırlı kapılar açsın inşallah
maalesef yaşım geçti artık yaş kurtarana kadar şansımı denedim ama olmadı. bu mesleği bu kadar içten isteyen birini almazlar sırf can sıkıntısından öylesine girenleri alırlar bende buna yanarm
öylesine dedim. tabiki de öyle dediğin doğru. ben denemedim de arkadaşım denemişti kız geçtiğiini biliyordu mülakattan da ama olmadı nedenini bilmiyoruz
Yav bırak, devletin polisiymiş, Faucault denen kardeşim hiç sevmem, ama bilinçli vatandaşın devletin halk üzerinde baskı kurma aparatlarının tamamına karşı aktif tavır alması gerektiği konusunda haklıydı.
Polis intiharları sınırları aşmış, kendi içinde bile ağır sorunlarla boğuşuyor adam gelmiş ''Devleti temsil ediyor'' diyor
Bana ne? Ben devlet değilim ki beni temsil etmiyor zaten sorun orada.