Sendikalar, öğretmenlerin maaş iyileştirmesi, sosyal hakların düzenlenmesi ve uzman öğretmen yapılması konuları için bir günlük grev yapıyor..

Sendikalar, öğretmenlerin maaş iyileştirmesi, sosyal hakların düzenlenmesi ve uzman öğretmen yapılması konuları için bir günlük grev yapıyor..

Öğretmenleri bu konuda haklı bulmuyorum, şikayetleri sınavın konsepti olsaydı hak verirdim ama şu an kamuda bir çok öğretmen ben giderim çocuklara faydam olmasa da maaşımı alırım kafasında ve hiçbiri işini iyi yapmamanın sonucuna katlanmıyor. İyi öğretmen ile kötü öğretmen arasında bir fark olmalı ki insanlar işinde iyi olmak için uğraşsın ama mevcut şartlarda, kendini faydalı olayım diye paralayan da sadece MEB kitabı okuyan da aynı maaşı alıyor bu adil değil. Hatta bir kısmı kendi anlattığı konudan dahi bir haber, kendilerini güncel tutup tutmadıkları değerlendirilmek zorunda ama büyük bir çoğunluk buna karşı. Kusura bakmasınlar ama büyük çoğunluğunun hiçbir şey yapmadan fazla para kazanmak derdinde olduğunu düşünüyorum.
Bihaber*
doktorlar yapsın, öğretmenler yapsın, memurlar yapsın, o yapsın bu yapsın eee bu çözüm müdür? özel sektör ve işçi sınıfı ne yapacak.. isyan eden ayaklanan hakkını aldığında sorun bitiyor mu.. topluca ses çıkarıp düzene gitmezse belirli kısımların kendini kurtarıp bana dokunmayan bin yaşasın felsefesi uygun mu? bu yüzden birim birim yapılan bu hareketleri kesinlikle desteklemiyorum.. ülkenin gidişatı iyi değil ise bunu eylem ile grev ile değil sandıkta göstereceksiniz sandıkta.
Grev tabiki bir haktır ve her mesleğin de bunu yapma hakkı vardır ama grevin ne için olduğu önemlidir yani bu grev maaş özelinde değil sanırım çünkü sosyal haklardan vs de bahsedilmiş.
Kamuda sosyal haklar zaten yeterince iyi yani maaş iyileştirmesi istenmesi olabilir ona sözüm yok. Fakat öğretmenlerin de öğretmenlik döneminde eğitimlerine devam etmeleri gerekir çünkü maalesef ama çoğu öğretmen donanım konusunda çok eksik ve kendilerini yenileyemiyorlar.
Emniyet Güçlerimiz; hakkını arayan mağdur vatandaşın yanında olmak yerine devletin yanında olduğu sürece çok zor...
Zaten sürekli zorba, şiddet ve gözaltılarla toplumu susturuyorlar.
Sonra neden gelişmiyoruz diyoruz işte? 😒
Baksana, millet yağmur gibi yağan zamları bile sadece seyretmekle kalıyor. Aynısı Avrupa'da veya başka bir ülkede olsa kıyamet kopar😒
Cevap
20Cevap
Bence de haklılar
Haklardan önce biz öğrencilere iyi, saygılı, güler yüzlü velhasıl mesleğinin hakkını veren öğretmenlerin seçilmesini istiyoruz. Kpss den atanan öğretmenlerin sonra nasıl öğrencilere davranmasını gerektiğini onlara nasıl güzel bir gelecek sunmasını en azından davranışlarıyla kanıtlayan öğretmenler istiyoruz işte o zaman haklarını kazansınlar isterim. Öğretmenlik herkesin yapabileceği meslek değildir kolay bakılmamalı!
Doktorlar bıraksa anlarım da eğitim sektöründe iş bırakmanın bana göre pek bi mantıklı tarafı yok. Zaten dononanımlı değiller, nitelikli bir eğitim sunmuyorlar yerinde bir karar olur. Hatta komple istifa etmeliler, yetiştirdikleri nesil ortada. Salla başı al maaşı zihniyetinde büyük çoğunluğu. Öğretmenler işi bıraksa ülkeye hiç bir zararı olmaz ama asgari ücretliler iş bırakırsa ülke iflas eder.
Doktorun bırakması da öğretmenin bırakması da aynı
@Kartonhelva yerlerine ertesi gün gelecek yarım milyondan fazla hazır öğretmen bulabilirsin ama bir doktor kolay yetişmiyor.
Yoo bir sürü tıp fakültesi var
@Kartonhelva sana eğitim veren öğreten işi bıraksa da olur.
Ben öğretmen olarak öğretmenlerin bu yaptığını etik bulmuyorum ama doktorlarınki de bir o kadar etik değil. Bunu da normalleştirmemek gerekir.
@Kartonhelva yapılanlar tabiki etik değil. Ülkede kimse hakettiği değeri ve maaşı almıyor ne yazık ki.
Astrologlar ve falcılar alıyor en çok öyle bir şey olacaktık yanlış yola gittik 🤣
@Kartonhelva yol yakınken geri dön ve astrolog ol ya tiktoker falan 🤭
Çocuklarımı sevmesem olurdum 🤣
@Kartonhelva bu yaşında bı de çocuk mu yaptın püüüü 🤭
Hem de 200 tane
@Kartonhelva hey maşallah şimdiden yaşlanmaya başlamışsın sen 🤭
Bana göre yaşını belirleyen şey bulunduğun ortam 2 yıl önce daha yaşlıydım şimdi gençleştim 😀
@Kartonhelva dileklerin gerçekleşmiş ne güzel, 100 yıl yaşarsın şimdi 🤭
Aman yok o kadar yaşamayayım her şeyi tadında bırakmak lazım 🤣
@Kartonhelva pamuk şekeri de pamuktan yapılmıyormuş zaten 🤭
Off gece gece canım çekti çok kötüsün 🤣 zulamda jelibon vardı neyse ki onunla idare edeceğim
@Kartonhelva Yanına da kahve yap bari 🤭
Ayy yok yarın yazılı yapacağım uyumam lazım 🤣
@Kartonhelva böyle bir sınav kağıdı alırsınız umarım sayın hocam 🤭
Mümkün değil klasik yaptım 🤣
@Kartonhelva senin öğrenciler 🤭
Ayy var böylesi biliyor musun 🤣 söylerdim de o öğrenci buradadır felan şans eseri ifşa olmayayım 🤣
@Kartonhelva zeki çocuklar kafaları çalışıyor 🤭 nerden bilecek sanki senin hocaları olduğunu 🤭
O cevapları sınıfta da afişe ettiğim için tanınma ihtimalimi arttırdım 🤣
@Kartonhelva geleceğin Elon Musk'ları onlar karışma çocuklara 🤭
Aristoteles sorusuna mimar sinanı ve eserlerini övmüş çocuk 🤣
@Kartonhelva sınav kağıdını doldurdurmaya çalışırken ben 🤭
Ama çok eğlenceli aktivite yazılı okumak 🤣
@Kartonhelva tabi ya böyle cevaplar olmasa hiç tadı çıkmaz ki 🤭 100 puan ver hepsine 😂
Ama şey bu dönem verim aldım yine geçen dönem korkunçtu
@Kartonhelva sistem çok yanlış sayın hocam. Çocuklara halini hatrını sorun sınavda, daha çok verim alırsınız 🤭
Size göre mutluluk nedir diye sordum 🤣
@Kartonhelva hepsi tam puanı kaptı afferin onlara 😂
Buna 4 kere haca gittim yazacak öğrenciler var 🤣
@Kartonhelva onun için mutluluk bu soruya troll cevap vermektir belkide 🤭
Bilemem 🤣 bu arada neslin böyle olmasının sorumlusu biz değiliz sürekli değişen sistem
@Kartonhelva biz bu sistemin kölesi olmayacağız hocam 🤭
Grev en doğal haktır. Yapsınlar istedikleri kadar. Öğrencilerin adam olacağı yok zaten. Ders boş geçsin diye dua ediyorlar. Hiçbirini etkilemez böyle bir şey. Bunun dışında grev aslında bizim ülkemizde çok işlevli bir eylem değil. Hükümetin ideolojisi boyun eğdirmek üzerine kurulu. Bunun için eylem yapanlar terörist olarak yaftalanıyor. Halbuki işçilerin, memurların ve her türlü çalışan insanın hak iyileştirmek için grev gibi eylemlere başvurması yadırganmamalıydı.
verin ellerine tasdiknameyi gönderin gitsin. bu ne saçmalık doktor iş bırakır öğretmen derse girmez beğenmiyorsan istifa et. dersin ülke eğitim standartları harika bir noktada öyle talebe yetiştiriliyor ki öğretmenler tarihe geçiyor. bu kutlu mesleğe girerken o mesleğin hakkını ver, beğenmeyen istifa etsin. ayıp
Abi bu kadar rahat iş yapan ve bu kadar fazla şikayet eden meslek grubu görmedim doktora hak veririm öğretmen kim aw
Düşünsene sabahın köründe hazırlanıp okula gitmişsin "eğitim görmeye" hocan ise grevde, başıma gelse fena söverim bu arada xD
Kimsenin umurunda olmaz. Ama yapsınlar bakalım.
Öğretmenlerden rahatı yok ozaman fabrikada çalışan işciler madenciler felanda iş bıraksın herkes isyan etsin olacak işmi doktorun iş bırakması normalde öğretmen saçma
Pardon da doktorların bırakması normal değil?
@Kartonhelva yorumu oku ondan sonra atla parğoodon diye hiç bir mesleğin iş bırakması elbetde normal değil ancak sağlık çalışanları hep şiddete maruz kalıyor ve az maaş alıyorlar adamların ömürleri okumakla geçiyor bırakta böyle bir ülkede doktorların iş bırakması normal olsun öğretmenlere göre
Öğretmenler kadar rahatı yok. Rahatlık batmış onlara
Galiba bi bizim okulun hocaları işi bırakmadı, hala okuldalar. 😂
Böyle aptallık yapanların maaşını arttırıp ödüllendiremezler.. Toplu isyan çıksın o zaman..
Aynısını doktorlar yapti sira ögretmenlere geldi öylemi. Ogrencinin ne sucu var..
Simit satarlar artık ne saçma şey. Sen öğretmensin ya.
İnşallah polisler de bırakmaz şu Türkiye şartlarında. s
Bıraksın bizim okulda kiler zaten bir şey öğretmiyorlardı
365 günün yarısı tatille geçiyor ne zammı istiyorlar dertleri neymiş
Bırakanları görevden alın atanmayı bekleyen binlerce kişi var :]
Az önce gördüm ilçe meydanında halay çekiyorlardı kahkaha attım amaç ne yani hsystsfvsjsdf
Gerekilen neyse yapılmalı
Herkes bıraksın çöksün ülke iyice boku çıktı zaten
Bıraksınlar zaten bir şey öğrettikleri yok o okula giden adamın psikolojisi bozuluyo
Katılanların kayıtsız şartsız direk işlerine son verilmeli o zaman önüne gelen grev yapsın
Bence de haklılar
Yapsınlar haklılar bence
Dertleri ne mk
İşe çok yaramaz ama yine de yapmalılar.
her şey daha kötüye gıdıyor
bakalım nasıl haber olacak
Yarayabilir
Neden öyle
Sanmıyorum
kimse sallamaz
Sonuna kadar haklılar
Ne bilem