Tavsiye vermem veya hayatına müdahale etmem haddime değil fakat dinlemeni isterim. 4 sene önce okulu bıraktım full evde yattım. 2 sene boyunca sadece CSGO, LOL, VALORANT gibi rekabet içeren oyunlar oynadım. Fakat 2 senenin sonunda aklıma bir şeyler dank etti. İşe girdim çalışmaya başladım, kursa yazıldım yazılımla ilgilenmeye başladım. Aktif olarak HTML CSS biliyorum aynı zamanda da Front end eğitimi görüyorum. Direkt yazılımla ilgilenmeni öneririm. Geleceğini düşünüyorsan ve rahat bir hayat yaşamak istiyorsan kesinlikle ama kesinlikle yazılım.
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Abi hangi işe girdin çalıştın mesela sonra ne kursuna gittin de öğrendin
Kunduracı işine girdim. İlk olarak Udemy üzerinden kursalara başladım. Öğrenmek istersen bir şekilde öğrenirsin. Değerli dostum, tek diyebileceğim şey lütfen oyunla vaktini öldürme. Aktif olarak oyun da oynarım asla ama asla bırakmam eğlenceli geliyor vakit geçiyor ama artık bütün günümü oyunlara ayırmıyorum. Sadece Html Css öğrenerek 3 ay da 11.000 tl kazandım. Bu komik bir rakam az yani. Daha iyi olursan emin ol bu paranın 5-6 katını kazanırsın. Daha 19 yaşındayım sana şu hayatta tecrübe ettiğim en büyük şeyi söyleyeyim. İyi bir dost, iyi bir aile, sağlıklı yaşam, eğlenceli yaşam, kaliteli yaşam bunların hepsi paraya bakıyor. Paran varsa bunlara sahip olabiliyorsun.
Sakın ama sakın ilgi alanın Bilgisayar diye Bilgisayarla ilgili işler arama. Bulamazsın çünkü. Kendini geliştir emin ol o zaman sen değil seni bulmak isteyecekler.
Aşağıdaki bölümlerin eğitimini alıp aranılan bir uzman olabilirsiniz...
Yazılım / Uygulama Geliştirme Uzmanı... Web Geliştirme Uzmanı... Veri Tabanı Yöneticisi Mobil Uygulama Geliştirme Uzmanı (Android & iOS) Bulut Mühendisi Ağ ve Siber Güvenlik Uzmanı Sistem Destek Uzmanı