Dershaneye gidiyorum. Daha konularım bitmedi, birçok konu var, önümüzde de 8 ay var ama bunun benim için bir rahatlık anlamına geldiğini düşünmüyorum. 1 aydır 4 kere denemeye girdim ama netlerim hep 20'lerde geziyor. 16-19-21-20 şeklinde. Daha 25-30'a çıkabilmiş değilim.
Matematiğim zaten yerlerde sürünüyor. Problemlem bilgim dehenüz yok, o içindeki hikaye tarzı soruları daha yapabilmiş değilim, çözemiyorum. Moralimi bozmak da istemiyorum ama denemeler moral bırakmıyor. Sizce bu netleri nasıl artırabilirim?
Ne biliyorsun da neyi deniyorsun. Git konu çalış deneme sınavına giripte 3.5 saatini sadece geçen denemeyle aynı konuları çözebildiğin bir şeye harcama. Git konu çalış. İnsan olduğunu unutma. Hurra diye başlama hurda olursun söylemesi. İnsan kadar çalış. 1 ay kalmadı daha 8 ay var derece bile yapabilirsin. Kolay gelsin yoldaş bende YKS hazırlanıyorum.
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Zaten dershanenin olduğu için katılma mecburi. Ben kendim almadım daha.
Tyt matematik için problemler önemli. Buna muhtemelen 2. yarıyılda geçersiniz. Problemlerden fazla soru geldiği için bence ilk başta halledilmesi gereken konulardan birisi o. Sona bırakılırsa sonu hüsran olur çünkü birçok farklı tarzlarda sorular bulunuyor. Bunu sen videolar vs izleyerek kendin temelini oturtmaya çalış. Sonrasında kolay bir problem kaynağından soru çöz. 3,5 soru ile yetinme daha fazla çözmen gerek. Eğer az soru çözersen sadece konuyu dinlemiş olursun. Sağlam adımlarla yürümek istiyorsan bolca soru çözmelisin. Problemleri hallettikten sonra o da rutin olsun. Paragrafı nasıl ki hergün çözüyorsan problemleri de çözmeye başlayacaksın konuyu bitirdikten sonra. Birkaç ay sonra hocan problemleri anlattığında senin zaten temelin olacak ve o zaman da zor soru tiplerini çözeceksin.
Vee netlerine gelelim. Netler şu an belli olmaz. Mart , Nisan gibi netlerin oturmaya başlar. O civarda gidersin. Bırakırsan düşer, bırakmayıp devam edersen yükselir. Özellikle Mart , Nisan ayına kadar sıkı sıkıya çalış.
1
12 Yorumla
Soran
+1 yıl
ilk 3 ay ile son 3 ay önemli diyorlar ama bakalım ya. Problemler zor hikaye tarzı falan
İlk 3 ay sıkı çalışmak açısından önemli. Denemeler hep işlediğin konulardan çıkmaz ki, bilmediğin soruları nasıl yapacaksın. Sen eksiklerini kapatmaya bak ve bir an önce de problemi hallet. Yeni nesil soruları daha sonra çöz, ilk başlarda konuyu kavramak açıdan kolay sorulara yönel
Diğer haftalarda problem verebilir. Kolaydan zora doğru giderim o zaman. Ama bir arkadaşa da şöyle demişti. Aralığa kadar matematik netlerin yükselmezse sözele geçmen senin için daha iyi olur dedi
İlla ki yükselecek ama daha işlemediğiniz konular olduğundan netlerinizin 25 üstü olması beklenemez aralığa kadar. Hoca anlatır, o kısımları iyice kavrarsın test çözersin ve ayrıyetten de ileriki konuları kendin halletmeye çalışırsan evet olur. Ama çok sıkı çalışmak gerekiyor
Birkaç hafta daha bu şekilde çöz istersen ama sonra mutlaka arttır. Tytde Türkçenin 20 sorusu paragraf olmayacak çünkü. Gittikçe arttırıyorlar paragrafları, hiç olmazsa 30a çık. Diğer derslerden eksiklerini bir an önce tamamla ve hocan problemler konusuna geçtiğinde ekstra ekstra çaba sarf et. Paragraf ve problemleri iyi şekilde halletsen zaten diğerleri çook daha kolay gelecek, tyt için mutlaka ama mutlaka bunlara daha fazla öncelik ver bence
Aynn. Normalde yeni programa geçmem gerekirdi ama matta 3 tane konu eksiğim var, gerideyim. Biter bitmez geçicem. İleriki haftalarda da problem ekler sanırım.
Sıkma canını. Sürekli soru çözmen ve bir yandan da konularını bitirmen gerekiyor. Bir anda 15-20 net artmasını bekleme zaten. Zamanla yavaş yavaş mutlaka artar. Canın sıkıldığı için deneme çözmeyi de bırakma sakın !!!
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
İnşaalah artar. Ama konuların bitmesine daha var ki. Hem bitmeden deneme olayını anlamıyorum çözülmüyor ki
Ya o konular asla bitmiyor ki djdjddj sen deneme çözmek için konuları bitirmeyi beklersen hiç deneme çözemezsin. Hem işte soru tarzı vs görüyorsun. Yani o denemenin sen fark etmesen de sana yararı var. O yüzden küçümseme o çözdüğün denemeleri bencem
tamam o zaman ben konuların çoğu bitti sandım o zaman çok iyi. bak ben 42 tyt ile başladım 98 ile bitirdim gerçi istediğim yer gelmedi ama sonuçta çabaladım
40 paragraf çöz yanlışlarına mutlaka dön 49 günde tyt matematik kitapını al video izleyip sorularını çöz. Feni de her gün 1 dersi çalış Mesela pzt fizik salı biyoloji o şekilde