Tıp kazandım ama mutsuzum. Mühendisliğe geçmeli miyim?

merhaba ben Kendimi bildim bileli doktor olmak istedim ve 1 sene mezuna kalıp 10k sıralamayla zor bi tıp fakültesine girdim. İlk sınıfta ilk derslerden itibaren derslere uygun olmadığımı anladım. Ezber yeteneğim olmadığı için o anatomi dersleri benim için ölüm gibi bi şeydi. Amfi derslerinde boğulacak gibi oluyordum. Gözüm hep sayısal mantıklı şeyler arıyordu. Ailem alışırsın daha yeni girdin kliniğe geçtiğinde seveceksin sen hep bunu istedin yıllarına yazık diyerek isyanlarımı bastırdı derken pandemi girdi ve online bi anda 3. sınıf oldum. Bu bi fırsat burdan devam edebilirim dedim. Neredeyse geçiyordum da Ancak geçen sene 3. sınıfta final sınavında 5 puanla sınıfta kaldım. Oysa ki 4 e geçip klinikte sevecek miyim merak ediyordum. şimdiyse Bu bölüm bana göre değil desem nereye gideceğimi bilmiyorum. mühendislik ve işsizlik beni çok korkutuyor. Bilgisayara hiç ilgim olmadı neyi yapıp yapamayacağımı bilmiyorum. Etrafımda hiç mühendis yok. Nasıl bir iş yapabilir miyim bilmiyorum. ingilizcem de iyice geriledi. kendimi kaybolmuş hissediyorum. öte yandan ailem bırakmama çok fena tepki vericek. annem babanın yüreğine inicek bile dedi. Üstelik ben de 22 yaşında yeni bi bölüme nasıl uyum sağlayacağım etrafıma arkadaşlarıma ne diyeceğim bilmiyorum. bildiğim matematiği de unutmuş durumdayım. gidemiyorum kalamıyorum baş edemiyorum lütfen bi fikir verin. bu sene kaldığım için çat diye okulu bırakıp napacağıma karar vermek ingilizce öğrenmek (en azından geçersem hazırlığı atlamak için) geçiyor aklımdan ama ya bıraktığıma pişman olursam? mühendisliğe geçip daha da mutsuz olursam? nolur yardım edin. .

Tıp kazandım ama mutsuzum. Mühendisliğe geçmeli miyim?