Mesela lise mezunu biriyle kültürsüz ev hanımı olsa düsünür müsünüz evlilik?
Cevabın nedir?
+1 yılEgitimle kultur kiyaslanicak olcutler degil en azindan bizim ulkemizde. Egitim sisteminin dayattigi ezbercilik yuzunden bir cok egitimsiz ancak bilgili kulturlu insan var. Ben yuksek lisans yapicam ancak yanimdaki insan icin kesinlikle boyle bir kistasim yok. Diploma sart degil insanin zihni cahil olmasin , kultur aile de baslar cocuklukdan kendine bo seyler katmis olsun benim icin yeterli.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ben erkek olarak düşündüğümde cevap hayır, net bir hayır. Sevdiğim konular hakkında konuşamayacaksak evliliğin amacı ne?
03 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle alakası yok. Bizim düşündüğümüz en önemli şey namus... Şu zamanki kızların hepsi eğitimli ama çoğunda namus yok. önemli olan hanım hanımcık namuslu bir kız olması. emin olun 2 kız olsun biri eğitimli ama yırtık öbürü eğitimsiz ama hanım hanımcık olsun, erkeklerin %99 u 2. sini seçer...
- +1 yıl
Eğitimli hanım hanımcık kızlar da var Seyoby bey. Ayrıca kültürden uzak lise terk kızların da namusdan yoksun olanları var. Yaptığınız genellemeler çok yanlış. Namus, yırtık vs vs bu kelimeler hoş tabirler değil. Bir şeyler yaşamış olan kızlar bunu tek başına değil güvendiği sevdiği "erkek"lerde yaşıyor. Ki %99 diye genelleme yaparken bu erkekler sizin deyiminizle yırtıp gidip hanım hanımcık oturanlara gidiyor. O zaman yırtıp kızları namus yoksunu eden erkek melek ama güvenen ve sevdiğiyle bir şeyler paylaşan kızlar namussuz. Çok kaba tabirlerle konuşmak zorunda kaldım sizin kelimelerinizi kullanarak; ama bu zihniyeti görünce karşılık vermeden edemiyorum. Lütfen siz de bu kadar katı genellemelerde bulunmamaya çalışın.
- +1 yıl
Kendim için erkek olarak düşündüğümü belirtmiştim, benim evleneceğim insan. Namusun bacaklarının arası olduğunu sanan insanla evlenmezdim zaten, kötüymüş gibi gösterdiğin şeyleri dert etmeyecek çok insan da var. Sen kendi dengin bir kişi istemiyorsan senin isteğin zaten ama bütün erkekler için genelleme yapma, belli konularda zeki olmayan insanlarla konuşmaktan bile hoşlanmayan tanıdıklarım var. Bir de, şu anki eğitim eğitim değil. Düşük seviyedeki bir üniversiteden mezun olmakla eğitimli olunmuyor bence mesela, insanın aklının eğitimli olması gerekiyor o yüzen herkes eğitimli demek bence olanaksız.
Okumamış insan kültürsüz diyemeyiz şartlar el vermemiş aile ya da yaşadığı hayat biçimi ile ilgili insanları küçük görmemek gerekir. Bu insan kendi kültür seviyesini geliştirebilir. Okumuş insanların hepsi sizce kültürlü insanlar mı? tabiki değiller en başta insan olmak gerekli
00 Yorumla
lise mezunu veya ılkokul 1 terk.. belkide fakultede dekan kürsü sahibi.. zerre onemli degıl tahsil, önemli olan kendısıni sureklı yukleyebılen ınsan.. verdıgını alabılen ınsan.. ve bundan doymayan insan.. allah cahılden uzak tutsun yeter, ha cahil ha eşşek..
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
64Cevap
+1 yılolur kız, kafa akıl birbirini tuttumu olur. ne çe üniversite bitiren hanzolar var bir bilsen :)
benim orta okulu zar zor bitiren hala kızı bir fabrika sahibinin oğlu ile evlendi. birbirine uyuyorlar. ama iyi birşey değiller, kötü ahlaka sahipler :D00 YorumlaKültür kişin aldığı eğitimle orantılı değildir. Kişi o eğitimi alma fırsatı yakalayamasa da gayet kendini yetiştirip kültürlü olabilir.
Gelelim benim bu tanıma göre cevabıma.
Kültürsüz bir kadınla ilişkim ancak tek buluşmalık olur. O da kesin beni yatma vaadiyle kandırdığı içindir. Sonrasında ne ararım ne sorarım. "Sevişmek yarım saat peki ya günün kalan 23.5 saati ne b. k yices?" benim sloganım budur...00 Yorumla
+1 yılKültürle lise mezunu olmak farklı şeyler, nice üniversiteli var çatalla yemek yiyemiyor. Olay kendini geliştirmişlikle alakalı, şahsen ben istemem kültürsüz birini çünkü zamanımı ona birşeyler öğretmekle harcamak istemem ayrıca farklı ortamlarda seni utandırmasıda cabası...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTahsilli olmak ayrı birşey kültürlü olmak ayrı birşey. Şimdi not gayesi ile kitap okuyan ve istemediği şeyleri zorla beynine sokan bir üniversite mezunu zamanla bunları unutur. Lise mezunudur ama kitap okur kendini geliştirir. Sevdiği şeyleri zorlama olmaksızın okuduğu için kalıcı olur. Benim için önce ahlakı, kendini gelş için istekli olması sonra kitap okumayı sevmesi gelir. Üniversite mezunu çok cahil var aramızda.
00 YorumlaOkumak derken her okuyan adam olmuyor, insan da olmuyor, takılma bunlara kültürsüz derken konuyu açmak lazım yani oturmasını kalkmasını biliyor nerede nasıl davranacağını biliyor akıllıysa evet bu sorun yapılacak birşey değil, zaten çoçuğu üni mezunu salak hemen for example vereyim : çoğu insanlar hemen hemen senede bir tel değiştirir miktarıda en az 750 tl dir yani adam okumuş ama hala mal sen bunlarla evlenir miydin? :):)
00 Yorumlakesinlikle alakası yok. Bizim düşündüğümüz en önemli şey namus... Şu zamanki kızların hepsi eğitimli ama çoğunda namus yok. önemli olan hanım hanımcık namuslu bir kız olması. emin olun 2 kız olsun biri eğitimli ama yırtık öbürü eğitimsiz ama hanım hanımcık olsun, erkeklerin %99 u 2. sini seçer...
00 Yorumlainsan bir omur boyu oturup ortak bilgiye sahip oldugu konularda konusup muhabbet edemeyecegi biriyle birlikte olamaz. burada konu kulturlu olmasi ya da olmamasi degil ciftlerin birbirleriyle uyumlu olmasi :)
00 Yorumlaeğitim cehaleti alır eşeklik baki kalır. sen lise mezunu olmayı kültürsüzlük diye anlatmışsın ama öyle tanıdığım orta okul mezunları var ki 3 üniversite bitiren insanları bile bilgisiyle alt eder.
00 Yorumla
+1 yılErkek olarak cevap veriyorum bende kültürsüz biri ile evlenmem ama bunun okul ile alakası yok babam ilkokul mezunu ama kültürü ve bilgisi ile üniversiteli şalatalari susturdugunu çok kez görüyorum
10 YorumlaBazıları vardır imkansızlıktan lise mezunudur elinden tutanı yoktur eğitime açtır ha ondan olur okur sonradan eğitim kazanır ama direk benden bu kadar tarzı birini istemem...
00 Yorumla
+1 yılKültür sonradanda edinebilen birşey olduğu için çok takmazdım.
117 Yorumla
Soran+1 yılKültürlü olmayacagi acik olan bir kizdan bahsediyorum cahil yani
- +1 yıl
Benim kültürüm 2 mizede yeter :D
Soran+1 yılYok artık :addd
- +1 yıl
Aramızdaki sadakat daha güçlü olur. Baksana kültürlüyüm diye geçinen çiftlere ünlüler mesela kaç gün evli kalıyolar?
Soran+1 yılÜnlülerden mi ornek veriyosun?
- +1 yıl
Ya örneği boşver sen ben evlenirdim hacı kültür şart değil tamam belki konuşucak çok bişeyimiz olmaz ilk başlarda ama zamanla oda bana ayak uydurur bende ona ayak uydururum :D
Soran+1 yılO kadar kolay degil.
- +1 yıl
hayırdır görücü usulü kurbanı filan mısın?
Soran+1 yılDaha lisedeyim :D
- +1 yıl
Mezun olda gel canım :D
Soran+1 yıl:) neden?
- +1 yıl
Kültür seviyelerimiz eşit değil konuşamayıuz :D
Soran+1 yılHaha evlenir misiniz diye sordum? Seninle evlilk zaten dusunmemki tipsizsin
- +1 yıl
Demek evleceğin kişinin kültürlü olmasına pek önem vermiyosun tip senin için daha önemli demek :D
Soran+1 yılYo tip + kültür isterim
- +1 yıl
tipi olan birisini istiyosan önce kendi tipinin düzgün olması lazım kendine güvenseydin gizli olmazdın canım ;)
Soran+1 yılFake hesap diye birsey var guzel kiz fotografi koyar gecerim zor mu
eşimle iklim değişikliği tartışacak halimiz yok. aldığı eğitim beni ilgilendirmez. kültürlü olmaksa o karmaşık birşey. tarifi kolay değil.
00 YorumlaKız olsun erkek olsun tahsil farkından ziyade, kendini geliştirmeye açık olmayan insanla anlaşamıyor insan.
00 Yorumla
+1 yılTahsili umrumda değil, karşıma aldığımda saatlerce sıkılmadan kültürel konuşabiliyorsak gerisi teferruat
10 YorumlaKültür geliştirilebilir ķültürsüź bir kadini sevip evlenmemek ne sacma bence evlenip kulturu adami ogretmeli kadinina
00 Yorumlakadın çok güzelse olur :)
sakın yadırgamayın güzel kadınların kolunda zengin diye ne ayılar gördü bu gözler :D mantık aynı :D00 Yorumlasenn kültür anlayışın nedir. ikincisi siz sevgi nedir bilmiyosunuz sanırım. tahsili yüksek olan birini görmeden evlenenlerden misiniz. sana kalırsa okuma şansı olmayan kızlar evde kalsın ölümü beklesinler
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBütün ilk ve ortaokullu vede liseliler adına size teessüf etmek isterim..
dediğini gibi Lise mezunu kültürsüz mü oluyormuş?
biz ilkokullu olup ne kültürlü, ünv. mezunu olup ne kültürsüz insanlar gördük bilemezsin.00 Yorumla
+1 yılKültürün belirleyici etkeni eğitim düzeyi değildir! Kültürsüz ve araştırmayı, öğrenmeyi, tartışmayı ömür boyu sürdürmeyecek birine tahammül edemem.
10 Yorumlaaşk olduktan sonra karşındakinin hiçbişeyini görmezden geliyosun. ben bizzat öyle biriyle evlenmeyi düşündüm ki bütün arkadaşlarım şaşırdı kaldı ama işte aşkın gözü kördür.
00 YorumlaSakın denemeyin evlenirseniz ileride çok büyük problem olur Siz yer çekimi dersiniz kim seni çekemiyo der
00 Yorumla
+1 yılSeviyorsam neden olmasın? Kültür sonradan da kazandıralabilir sonuçta doğar doğar kültürlü doğmuyoruz ;-) insan her yaşta öğrenebiliyor ;-)
00 Yorumla
+1 yıl765 tane universite bitirsen de eğer kendini geliştiremmişsen sıfırsın dünya görüşün yoksa iki kelam edemiyorsan ortak payda da buluşamıyosan yine 0
00 YorumlaTabikide hayir, lise mezunu olusuyla alakasi yok kültür şart.
10 Yorumla
+1 yılBune saçma bir soru ya insanları sınıflandırma hor görme ezme nedir buya
00 Yorumla
+1 yılLise mezunu olması kültürsüz olduğu anlamına gelmiyor. Ama ben kültürsüz biriyle evlenmem.
00 Yorumlalise mezunu = kültürsüz mü? üniversite mezunu o kadr mahlukat var ki
00 YorumlaSiz kulturune bende ahlakina bakarim. evlenirim tabiki
00 Yorumla
+1 yılKültürsüz insan yoktur kültür paylaştıkça gelişen olgudur. Korkusuzca paylas hislerini elbet ortada biyerde kesisir
00 Yorumla
+1 yıldıploma kultur anlamına gelmıyor..
kultur kazanılmaz edınılır.. evlenırım cunku ona kazandıracagım cok sey olur.. aynı sekılde onunda..14 Yorumla
Soran+1 yılİyi diploma kultur anlamina gelir... Aksini idda eden akılsızdır uzgunum
- +1 yıl
dıploma tahsıl anlamına gelır... bence sen cok cahıl kalmıssın.. ınsanlar nasıl kulturlu olur bıraz arastır.. o zaman sende bana gore cok cok cok cok kultursuzsun.. ma dem tahsılle kulturlu olunuyor.. umarım karsına senı asagılayacak kultur sevıyesı tavan yapmıs bırı cıkar karsına.. sen benım muhattabım olamazsın yazıyorum ıste..
Soran+1 yılBenim kültürlü oldugumu ya da iyi bir diplomaya sahip oldugumu kim soyledi?
- +1 yıl
gerek yok ben hepsıne fazlasıyla sahıbım..
madem ben akılsızım.. kulturlu akılsızlardan olayım barı.. yorumlarını da gordum.. cocuk dogurmadan bahsetıssın.. bunlar kultur degıldır.. bunlar egıtımsızlık ve bılıncsızlıktır.. cahıllıkte degıl.. cahılın anlamını da sımdı soyleyecek halım yok dımı..
Gizli Üye(36-45)+1 yıldüşünürüm neden düşünmiyim ki sonuçta kendini geliştirebilir lise mezunu diye geliştiremez diye bir kural mı var
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle hayır kültür farkı dengeli olmalı aksi halde sıkıntılar sıkınntılarr
00 Yorumla
+1 yılBaldırları dolgunsa olur. Baldırları zayıfsa diplomayı napayım.
00 YorumlaHayatında Pink Floyd dinlememiş bir kızla mı? Yooooooo beybi nolamaz..
00 Yorumla
+1 yılOkul okumayanlarda evlilik yapiyor evlenirim ne olcak ki
00 YorumlaKişinin kültür durumunu diploma ile yargılayamazsın. Lise ve ilkokul mezunu olup da kendini geliştiren kadınlar biliyorum.
00 Yorumlaev hanımı olabilir ama kültürsüz istemem turganyev dedim mi babalar ve oğulları diyecek :D
11 Yorumla
+1 yılYemek yapmayı biliyosa problem yok nerde nasıl davranılcagını bilsin yeter
00 Yorumla
+1 yılherkes güzelliğe/yakışıklılığa bakar birazda eli ekmek tutsun yeter evlenmek için durum bu yani
00 Yorumla
+1 yıltabiki düşünürüm okuma yazma bilmeyen bile olur kızlar benim yerime karar vermesin.
00 Yorumlakadın dedigin kendi ayakları üstünde durcak kendini bilcek kocasına muhtaç kalmıcak ben evlenmezdim
00 YorumlaAşkın gözü kördür. düşünmem diyen yalan söyler kıza bağlı :)
00 YorumlaAşk varsa ortada gerisi faso fiso
00 YorumlaKültürsüz lise mevzunumu hahahaaa :))
00 YorumlaEvlenmek için kültüre bakacaklarını sanmıyorum.
17 Yorumla
Soran+1 yılHic birsey bilmeyen hayata bos gelmis bir kızı napacaklarki?
Soran+1 yılCahil bir kızdan bahsediyorum hani hayattaki tek gayesi cocuk dogurup yemek yapmak olan
Soran+1 yılOnlarinin esleride kültürsüzdür belki :D
Benim annem ve babam kulturlu mesela. Babam annen üniversite mezunu olmasa asla evlenmezdim diyor- +1 yıl
afferin kız doğru tespit seksi olsun yeter
+1 yılO ne ya öyle çin malı iphone gibi :D
10 Yorumlagöğüsleri büyükse olabilir
12 Yorumla
+1 yılBir kadinla evlilik hayirr asla.
01 Yorumla
+1 yılOkumak cehaleti alir ama esseklik baki kalir.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı. Çok zor, paylaşacak birşey olmaz, evlilik sürmez
00 YorumlaAsk varsa gerisi teferruat..
00 Yorumla
+1 yılMesela lise mezunu. Tabirin cok yanlış
00 YorumlaCahil olmasın ileri görüşlü olsunda
00 YorumlaKültürsüz ve konuşmayı bilmeyen bir insanla hayır.
00 YorumlaEn az lise mezunu olmasını isterim.
00 Yorumlabüyük konusmayım ama sanmıyorum evlenmezdim
00 YorumlaKültürü neye göre belirliyosun..
00 Yorumla
+1 yılMantar mı. Bu? Evlilik aska bakar
00 Yorumla
+1 yılfark etmez insan olsun yeter
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayır kızım saçmalama..
00 Yorumla- Devamını Gör (13)
Devamını Gör(58)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt