Çok makyaj yapan biriyim sizce abartı kaçar mı? Direk makyaj yapmadan sade mi gitsem sizce? İş görüşmesinde nasıl davranmalıyım neler konuşmalıyım?

Çok makyaj yapan biriyim sizce abartı kaçar mı? Direk makyaj yapmadan sade mi gitsem sizce? İş görüşmesinde nasıl davranmalıyım neler konuşmalıyım?

Çok samimi bir arkadaşım istemişti benden bu tavsiyelerden. yıllardan beri aynı işte çalışıyordu, bir anlaşmazlıktan dolayı ayrılması gerekti. bir işe başvurmuş ve arayıp görüşmeye çağırmışlar. ben de yıllardan beri yüzlerce iş görüşmesine gitmiş biri olduğum için benden tavsiye istedi. aslında şimdi düşününce bu bile büyük bir hata, çok iş görüşmesine gitmiş olmam başlı başına bu konuda başarısız olduğumun bir numaralı delili aslında.
bahsettiğim arkadaşım çok hoş sohbet, ve sıcaktır, insan ilişkileri konusunda şeytan tüyü vardır kendisinde hatta. bense ona iş görüşmesinde gereğinden fazla konuşmaması gerektiğini, konudan sapılırsa bunun dezavantaj yaratabileceğini, yalnızca sorulan sorulara tam ve net cevaplar vermesini tavsiye etmiştim. sonuçta bahsettiğim gibi bir insan ne kadar suskun olabilirdi...
biraz da moral bozukluğu ya da heyecandan olsa gerek, arkadaşım tam da benim tavsiye ettiğim gibi iş görüşmesi esnasında sus pus oturmuş, her soruya kısa ve öz cevaplar vermiş. uzun bir süre sonra aradılar ve işe aldılar çocuğu, ancak iletişim konusunda sıkıntısı olduğunu düşündükleri için bir hayli kararsız kaldıklarını da söylemişler. zira biz taktiğimizi oluştururken işin en önemli kısmını atlamışız; iş görüşmesinin çağrı merkezi pozisyonu için olduğunu.
demek ki olayın özü işe göre hareket edip, masanın diğer tarafında olmadıkça iş görüşmesi tecrübesi fazla olan birine de fazla güvenmemekmiş..
Temiz derli toplu giyin.
Kendinden emin konuş , karşıya ne istediğini belli et ve bunu yaparken keskin göz teması kur.
Senin işe ihtiyacın yokmuş sanki firmanın sana ihtiyacı varmış gibi davran.
Gereksiz samimiyete girme , resmî ol.
Klasik gömlek kumaş pantolon giy koyu resmi giyin. Saçlarını topla soft bir makyaj yap abartma. Sorulan soruları sabırla tebessüm ederek ve özgüvenli mantıklı şekilde cevapla. Heyecan yapıyorsan su al yanına izin iste derin nefes al iç görüşmene öyle devam et.
Cevap
6Cevap
Bence öz güvenil olun
Doğal git ve hep tecrübelerinden bahsetme. ucreten ve rahatlık saat konularında git ben böyle çalıştım böyle yaparimda. Yola çıkma ezerler soylum
Sade bir makyaj kumaş pantolon gömlek ikilisi veya sade bir abiye kombini
Crop pantolon ikilisi de olur
Aşırı resmi olma. Azıcık gülümse sıcak kanlı ol.
Zaten müdürün aşırı resmiyse ondan bir cacık olmaz.
Abartmadan sade ve şık giyin
Görüşme sırasında rahat bir davranış sergile
abartı makyaj yapma bence.
Eşofmanla git knk ilk görüsmeye , en önemli kriter o ufidjjdjdj
Normal giyin git
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?