Ben tesettürlü ve bol giyinen bir hanımım ona göre öneri verseniz memnun olurum.
İş görüşmesinde nasıl davranmalıyım?
Ben tesettürlü ve bol giyinen bir hanımım ona göre öneri verseniz memnun olurum.
Daha önce bir işte çalışmadığım için biraz stresliyim. İş görüşmesinde nasıl davranmam lazım?
Bence kesinlikle daha önce tecrüben olmada dahi kendine güvenerek, alışmada hiçbir sorun yaşamayacağını, üstesinden gelebileceğini belli et mutlaka. Kendine güvenerek konuş yani unutma iş yeri bu ve onlar olmasa başka bir yer seni alacak. İşlerinin güzel ilerlemesi için sana ihtiyaçları var
Çok haklısınız teşekkür ederim
İş görüşmesinde doğal ve kendin olmaya çalışmak en önemlisi. İlk olarak sakin ol, derin nefes al. Stresli hissetmen çok normal, ama bunu kontrol etmeye odaklan. Görüşmeye zamanında, temiz ve düzgün kıyafetle git. Karşındakine nazik ve saygılı davran, göz teması kurmaya çalış.
Kendini tanıtırken samimi ve net ol, neden o işi istediğini ve öğrenmeye açık olduğunu vurgula. Daha önce deneyimin olmasa da, istekli ve motive olduğunu göstermek önemli. Sorulan soruları dikkatle dinle, acele etmeden düşünerek cevap ver. Kendi sorularını da hazırlayıp sorabilirsin; bu, ilgili ve hazır olduğunu gösterir.
En önemlisi, hata yapmaktan korkma. Herkes bir yerden başlar, karşındakiler bunu anlar. Pozitif ve öğrenmeye açık bir tutum sergilersen, bu senin için artı puan olur. Görüşmeden sonra teşekkür etmeyi unutma, bu küçük jest bile fark yaratır. Sen yapabilirsin! İstersen görüşme öncesi prova da yapabiliriz.
Stresli gozukursen kaybedersin düşünsene sen çalışan seçerken karşında özgüvenli, kendine inanan, verecegin her işi düzgünce yapabilecek potansiyelde duran birini mi isterdin, yoksa ezilip buzulen, kendine guvensiz cekingen birini mi?
Haklısın sakin olmak yapmam gereken en önemli şey şu an
Kesinlikle
Kısa öz yanıtlar verin. Gereksiz ayrıntılara girmeyin. Kollarınızı baglamayın. Elleriniz mümkünse görünsün ama parmak cıtlatmayın. Mahcup ya da gereksiz rahat görünmeyin. Sakin olun.
Maaş talebi sorarsa; sizin bu pozisyon için uygun gördüğünüz maaş tutarını bilirsem, daha makul bir beklentim olabilir diye yuvarlak cevaplar verin.
İş tanımı belli olsun. Hem sekreter hem çaycı hem kargocu hem memur olmayın.
Cevap
7Cevap
Normalde nasılsan öyle ol iş görüşmeni yapacağın yer kurumsal ve çok resmi ise biraz daha resmi davran
Yavaş konuş başın dik göz teması çok önemli tane tane konuş düşün konuş kelimelere dikkat et uyanık ol
tuttuğunu koparan bu iş için en uygun kişinin sen olduğunu ifade eden tavırda olmalısın
Soğukkanlı ve tecrübeliymiş gibi
doğal, içten davran yeterli bence
Giy mini afif dekolte hayırlı olsun işin
Özgüvenli ve net cevaplar
Oldugun gibi
Doğal.
Sakin ve bilgili
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?